A Pakliépítésről

A játék előkészítése során, ha nem egy előre összeállított alap paklira esne a választásod, akkor az első lépés a pakliépítés. A pakli építése során érdemes figyelembe venni, többek között a karakterek és a felszerelések számát, melyet a pakli koncepciójától függően képességekkel, tárgyakkal és italokkal érdemes kiegészíteni.


Fő pakli és mellék pakli

A fő pakli mérete minimum 30 lap, maximum pedig 40 lap lehet, mely mellé készíthetünk egy maximum 10 lapos mellékpaklit is. A mellékpakli lapjainak a célja, hogy két játék között kicserélhess velük lapokat a fő paklidból, ezzel változtatva a paklid összeállításán. A pakli és a mellékpakli mérete függetlenek egymástól. Mellékpakliból való lap csere esetén tényleges csere történik, tehát annyi lapot lehet a fő pakliból kivenni, amennyit bele rakunk (tehát nem bővítés).


Azonos nevű lapok

Egy pakliban minden lapból maximum 4 darab azonos nevűt lehet használni, kivéve az Egyedi lapok és a Hős kártyákat, melyeből maximum két azonos nevű szerepelhet (azonos nevű hősökből egyszerre kettő nem lehet a saját csatatéren).


Nemesről

Minden paklihoz maximum egy Nemes tartozhat, mely nem része a paklinak, és nem szerepelhet mellékpakliban.  Nemesről részletesebb leírást a Játékszabályok menüpont alatt találsz.


Több kasztú paklik és egyéb formátumok

Duál és Triád formátumok esetén fontos tudni, hogy a saját Nemes lap kasztjától eltérő kasztú ital kártyával nem lehet gyógyítani a saját Nemes életerejét. Karakterek esetén a saját kasztjával megegyező Ital lapok használhatóak.

Többféle pakli formátum érhető el, melyek részletei a Pakli Formátumok menüpont alatt elérhetőek.