Általános Versenyszabályzat

1. Verseny célja: Az Ősök Hajnala verseny célja a játék és a versenyen szerezhető pontok és jutalmak megszerzése, stratégiák és paklik kipróbálása.

2. Versenyzők: A versenyek nyitottak minden érdeklődő játékos számára, de az új játékosoknak általában a Kezdő vagy a Haladó formátumot javasoljuk. A versenyen való részvétel előfeltétele egy regisztráció a versenyszervezőnél, a versenybíráknál, vagy a régiófelelősnél. A részvételhez előfordul, hogy belépő díj megfizetése is szükséges, mely általában 1-2 booster árával egyenértékű.

3. Versenytípus: A verseny típusa (kupa, 3 fordulós svájci, párbaj verseny), formátuma és szintje (pl. 1 kasztos, duál, szóló, valamint kezdő, haladó vagy profi), valamint az engedélyezett kártyák a versenyt szervező leírásában (általában facebook esemény) kerülnek meghatározásra.

4. Kártyakészlet és Pakli: A versenyzők a saját kártyakészletükből hozzák létre a versenypaklijukat a formátumnak megfelelően. Nyomtatott, vagy proxy lapok nem engedélyezettek, csak az eredeti kártyák. A pakli mérete és a kártyakészletek engedélyezett számossága a szabályzatban található információk alapján kerül meghatározásra.

5. Mérkőzések és Pontozás: A versenyt általában körverseny rendszerben rendezik, ahol a játékosok az előzetesen meghatározott fordulókban játszanak egymással. A mérkőzések időtartama, pontozása és más szabályok a versenyt szervező irányelvei alapján határozzák meg.

6. Kardinális szabályok és Ellenőrzés: A Nemes lap használata, kasztok használata vagy tiltása, side pakli használata minden esetben előre meg van határozva, melyek helyes alkalmazását a versenybírák ellenőrízhetik, büntetést (pont levonást, esetleg kizárást) is szabhatnak ki ha szükséges.

7. Versenybírók: A versenybírók felelősek a verseny szabályainak érvényesítéséért és a vitás helyzetek eldöntéséért, letisztázásáért. A versenyzőknek kötelességük betartani a bírók döntéseit. A versenybírák végzik általában a játékos párok kisorsolását is, vagy az időlimitek betartását (1 óra után lezárhatja a mérközés egy játékos javára, ha képes mérlegelni, hogy ki áll jobban).

8. Díjazás: A verseny szervezői által meghatározott díjazás kerül kiosztásra a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok között. A díjak lehetnek kártyák, kiegészítők vagy promóciós lapok.

9. Szabályváltozások: A verseny szervezői fenntartják a jogot, hogy a versenyt befolyásoló körülmények esetén változtassák a versenyszabályokat vagy az időbeosztást.

+1. Versenyzői Magatartás: A sportszerű és tiszteletteljes magatartás mindenkitől elvárt. A játékosoknak tiszteletben kell tartaniuk egymást és a versenybírók döntéseit.