2023 Nemzeti Döntő - Egy bajnok szemével

2023.07.19


A 2023-as Nemzeti Döntő sok izgalmat hozott, de közösségileg is komoly élmény volt, amiről Geree (a verseny végső bajnoka) az alábbiakat osztotta meg velünk.

" Lassan egy hónap telt el a Nemzeti óta, de csak most éreztem azt, hogy összeszedtem a gondolataimat, de kezdjük is az elején.

Nagykanizsáról heten jutottunk be a rendezvényre így csapatosan érkeztünk a helyszínre. Jómagam teljes lelki békével felvértezve jelentem meg mivel a verseny előtti másfél hónapban semmilyen szinten nem éreztem a játékot. Jól akartam érezni magam (ez abszolút sikerült), jó volt személyesen találkozni a mindenkivel, akivel Kanizsán nem volt lehetőség. A legfőbb célom annyi volt, hogy a tavalyi eredményemet idén is elérjem, meg persze más kis célokat is lépésről lépésre (1 – tovább jutni a csoportból, 2 – elérni a tavalyi helyet, 3 – felülmúlni azt).

Mint minden ilyen lehetőségnél, először kis kötetlen szórakozás-beszélgetés, majd némi kártya csere következett. Szerencsére bőven volt lehetőség megismerni a játékosokat.

De hogy is volt a bajnokság pontosan? A bejutottak közül nyolc fő már előre tudta, hogy a csoportkörben melyik csoportot fogja erősíteni. Mivel a bajnokságig gyűjthető volt a pont, így csak ott a helyszínen került kisorsolásra a csoportok 3. és 4. tagja. Az előzetesek alapján biztos voltam benne, hogy izgalmas mérkőzések lesznek, viszont sajnos elkerülhetetlen volt, hogy a csoportban ahol voltam, bekerüljön még egy kanizsai. 

A csoportomban helyet foglalt Nekdo (a 2022-es bajnok), Danika (Budapestről) és Tinkerbell (Kanizsáról). Az első fordulóban Danikával mérkőztem meg. A lélekvarázsló féle kombinációval, amivel játszott, volt bőven negatív tapasztalatom. Itt is megmutatta magát a drága kis Lélekcsapás, Lélekspirál és a varázslók egyik kedvenc kontroll lapja a Dermesztés. Egész szoros meccs lett ez, de sikerült győzelemmel indítanom. A második meccs kevésbé volt izgalmas, mert a Bénító Lövések sikeresen akadályozták meg Dermesztést és a Lélekspirált is. Így kettő győzelemmel kezdtem a menetelést. A párhuzamos mérkőzésen a csoportunkban Nekdo és Tinkerbell 1-1-es eredménnyel várták a következő ellenfelüket, így én Nekdoval szemben foglaltam helyet. Tavaly a felsőházban ő volt az, aki megállított, nagyjából tisztában voltam a tudásával. A harcos kombó paklija elég jó ellenállást tanúsított, a sok kis lény, ami nem marad asztalon, és a Tüzes Ököl nagyon sok fejfájást okozott. Magam sem tudom, hogy mi történt pontosan, de nagyon jól pörgött a paklim Nekdo ellen mindkét mérkőzésen. Ennek köszönhetően itt is sikerült megszereznem a két győzelmet. Eközben Danika varázslói kettős sikert arattak Tinkerbell vadászai felett, így ez azt jelentette, hogy a harmadik forduló előtt, még bárki tovább juthatott a felsőházba. Ahogy körbenéztem a többi csoportnál ott is nagyon nyílt maradt a feljutás lehetősége. A harmadik fordulóban Tinkerbell agro vadásza jó ellenfélnek bizonyultak, de itt is sikerült összeszednem a két pontot. Nekdo harcosai pedig Danika varázslóin szedték össze hasonlóan a két pontot, így az eredmények alapján csoportelsőként jutottam a felsőházba, Nekdo pedig másodikként került fel. Itt külön öröm volt nekem, hogy négy kanizsai is bejutott a felsőházba (első cél elérve)!

Egy kis magyarázat azoknak, akik nem igazán ismerik a továbbjutási szabályokat: Minden csoportból az első két helyezett a felsőházba kerül, ahol BO3-at játszanak (Best Of 3: ha valaki eléri a 2 győzelmet az ellenfelével szemben, akkor nyert. Ez lehet 2-0 vagy 2-1), méghozzá egyenes kieséssel. Az alsóházba kerül minden csoport 3. és 4. helyezettje, ahol mindenki játszik mindenkivel egy meccset.

Itt tartottunk egy kis tombolát is, egy ebédszünetet (legalább is azt hiszem így hívtuk xD) és egy kicsit mindenki kifújhatta magát.

A felsőház... Hát, mit is mondjak? Nehezebbnél nehezebb mérkőzések következtek. Kovával (a tavalyi Alsó ház nyertesével, valamint a ranglista 3. helyezettjével) játszottam itt az első mérkőzésemet, amire egészen jó paklival érkezett. Az első meccs elég izgalmat tartogatott, ugyanis kicsit oda-vissza játéknak éreztem, de végól sikerült vennem az akadályt. A második meccsünk már kevésbé volt ennyire szoros, hiszen nagyon jó ütemben húztam a lapokat, így a meccs végére 3 Veterán Lövészem volt aktív. Azt hiszem, ezen nem kell sok mindent magyarázni. :) Eléggé agresszív volt a paklim, hogy gyorsan sok sebzést kiosszon, bár a védekezésen lenne mit javítanom, de végül 2-0-ás eredménnyel továbbjutottam (így a második és harmadik cél is meglett)!

A következő fordulóban ismét Nekdoval kerültem szembe... Talán a sors akarata, nem tudom. Nekdo ide egy harcos paklival érkezett, sok kis lény, Figyelem elterelés gyűrű és megannyi nyalánkság. Megmondom őszintén, fogalmam sincs, hogy pontosan mi történt? Nekdonak lehet, hogy én voltam a kriptonitja, ugyanis az első mérkőzésünk itt nagyon gyorsan befejeződött. A másik már izgalmasabb volt, de a pontot az i-re itt is a Veterán Lövészeim tették fel egy jó ütemben érkezett Lendületes Löveg segítségével. Tehát ismét egy 2-0-ás mérkőzés nekem...

A párhuzamos mérkőzésen két kanizsai játékos, Arrow és Kömi küzdelme zajlott, így biztos volt, hogy kanizsai ellenfelem lesz a döntőben. Még mindig furcsa leírni és visszagondolni, hogy döntőbe jutottam. A nagyon kiélezett, izgalmas meccsen végül Kömi győzedelmeskedett az elődöntőben, így vele mérkőzhettem meg a végső győzelemért.

A döntőben Kömi kultista paklija olyan volt számomra, mint egy hullámvasút. Ide-oda pattogott az irányítás és a Sötét Csapások kegyetlen nagyokat durrantottak. Végül a sok laphúzásomnak és a jó ütemben érkező megoldásoknak köszönhetően két nagyon szoros mérkőzésen sikerült a döntőben győzedelmeskednem. Hihetetlen hangulat volt végig, jó és izgalmas meccseket játszhattunk, megoszthattuk egymással a tapasztalatokat, ötleteket.

Ezúton is köszönöm mindenkinek a részvételt és kívánok sok sikert a következő időszakra!

A végeredmény:

1. Geree - Nagykanizsa Régió

2. Kömi - Nagykanizsa Régió

3. Nekdo - Dél-Pest Régió

4. Arrow - Nagykanizsa Régió

5. Mészi - Kecskemét Régió

6. Kova - Dél-Pest Régió

7. Geraldo - Cegléd Régió

8. Barbár - Nagykanizsa Régió

9. Lodark - Nagykanizsa Régió

10. Danika - Budapest Régió

11. Mesi - Nagykanizsa Régió

12. Barni - Kecskemét Régió

13. Isti - Budapest Régió

14. Kassii - Nagykanizsa Régió

Amikor másnap hazaértem és megláttam a kupát, csak akkor hittem el, hogy ez tényleg megtörtént.

Büszke vagyok minden játékosra. Csak így tovább!"

Geree