Cikkek

Többen kérdeztétek, hogy Kezdőn hogyan lehetne körbejátszani a Lélek Csapást vagy a Lendületes Löveget, így most egy ilyen cikkel készültem nektek, amolyan köz; de legalábbis kívánatra.

Alig bírta nyitva tartani a szemét. Közel kilencszáz év hosszú idő, rengeteg cselekedet és kedves emlék. Ez volt Krihmor utolsó napjainak egyike, mind az esszencia fürkészek, mind a gyógyítók gyülekezetének vizsgálatai szerint, így krion szokásokhoz híven szépen lassan elbúcsúzott minden utódjától az elmúlt hetekben. Sokaknak ez nem adatik meg,...

A mostani kezdő pakli ajánló sorozat végére a Harcos maradt. A régi időkben abszolút hátrányos helyzetben volt ezen a formátumon a kaszt, ez idővel javult azért, majd a Szövetségek Kora megjelenésével ki is teljesedhet.

Folytassuk a kezdő pakli ajánlót most a Mágussal, aki sok új és erős lapot kapott a Szövetségek Korával, és habár úgy gondoltam, hogy leginkább a profi versenyeket fogja nagyon megváltoztatni, ahogy átnéztem a gyűjteményt, elbizonytalanodtam.

Azon kívül, hogy a hónapban lesz kezdő formátumú verseny, és még a Discord párbaj is kezdő, sok új érdeklődőnk van több régióból is, így itt az ideje, hogy körbenézzünk pár erős, vagy általam erősnek hitt pakli körül :)

Döbbenten kémlelte az eget, ahogy Lilin tüzes könnyei egyre nagyobb csíkot húztak maguk után. Ez az égi jelenség egészen ritka lehetett, gyorsan rabul ejtette figyelmét és teljesen elfeledkezett az őrjáratról s arról, hogy lassan haza kellene indulnia. Az igazat megvallva, mindig is hadilábon állt az idővel, ha legkedvesebb folyójának, a Rhellannak...

Az egyik legveszélyesebbnek az új koncepciók közül a Föld Mágust tartom profi formátumon. Egy olyan tényező lehet, amit nehéz lesz megúszni sebzéscsökkentő lapok nélkül, így előbb vagy utóbb, de készülnie kell ellene mellék vagy alap paklikban majd versenyeken.

Talán nem meglepő, hogy az Agró-Harcos vonalat próbálgatom elsőkörben a Szövetségek Kora kiegészítővel, de be kell vallanom, vagy 4 verzióját tartom életképesnek, a jelenlegi 1-2 helyett amiket már jól ismerünk. Most elhoztam nektek egy high-end verziót, ezt is csak azért, mert tudom, hogy jó ideig úgy sem lesz összerakva versenyre.

Új év, új kezdő paklik, kiegészülve a Szövetségek Kora lapjaival. Ez pedig azért is fontos, mert közkívánatra visszahozzuk a régi idők Draft versenyeit is a Bontás mellé. Ugyan majd formátumnév változtatásokat kell eszközölnünk (Alappaklis Bontás?), de a lényeg, hogy kétféle ,,kiegészítő-nyitós" versenyünk lesz idén.

Már páran ki is nyitogatták az új Szövetségek Kora dobozokat és kiegészítőket, és még számíthatunk is pár élő adásra a játékosoktól ebben a témában. Összegyűjtöttem most nektek a teljesen szubjektív, személyes kedvenc ritka lapjaimat, amiknek komolyabb jövőt jósolok a metában, és örülnék, ha minél előbb meglehetne az összes, mint játékos.

Elérkeztünk a végéhez, a tegnapi nappal bemutattuk nektek az összes új lapot, mind a Szövetségek Kora kiegészítőből, mind pedig az aranykeretes lapokból. Részemről még 7 lapról nem írtam, így most kielemzem őket is, ezzel pedig már elérhető lesz az összes lapról alkotott magvas véleményem ;)

Szeretném a kis kedvencemmel kezdeni, ami egy nagyon erős azonnali képessége lesz a Harcosnak. Egyrészt azért, mert így sincs neki sok, ami nagyon használható lenne (persze Harcos mivoltából nem is lesz a későbbiekben sem), másrészt pedig azért, mert nagyon hiánypótló egy 4-es szintű sebző lap, amivel kiküszöbölhető sok koncepcióban a tempóhiány.

A már ismertetett lapok alapján összeállítottam egy Haladó Mágus paklit, leginkább a Szövetségek Kora lapjait használva. Habár még jópár lapot nem láttatok, hamarosan mindegyikről lehullik a lepel, és végtelen, új pakliötletekkel halmozhatlak el titeket, de bemelegítésképp, itt egy szépséges új pakli ;)

A bőrvértes ember meglepett rikkantásokkal tarkítva ugrott le fakó lováról és térdelt gyorsan az ég felé révedő, jószerével meztelen nő mellé. A lassan mozgó keblek látványából gyorsan arra a következtetésre jutott, hogy a póruljárt teremtés még életben lehet, viszont értékeitől továbbra is könnyen megfosztható lenne, ám ekkor egy villanás...

A Fedák Sári díjas Ádi a kétrészes trilógia utolsó és egyben második részéhez ért krimisorozatában, ahol kiderül, hogy a kertész az. Ezen kívül viszont ismét elrejtett pár új SZK lapot, amit még nem elemeztem tökéletesre nektek, így ezt mostan pótoljuk gyönyörűségesen.

A Szövetségek Kora illusztrációi kapcsán a cikksorozat első részében megismerkedhettetek pár háttér sztori részlettel és előbukkant pár easter egg is. Ezt fogom most folytatni ebben a cikkben, érintve ezzel két újabb nemesi házat.

Nagy adagokban érkeznek már a közösségi csoportunkban a Szövetségek Kora kiegészítő lapjai, legutóbbi karakteráradatban találhattatok olyat, amiről még nem született elemzős, így ezt most pótoljuk, és meglessük a gyakori zsoldosokat.

Lezajlott az első Regionális versenyünk, ahol az adott félév legjobb 4 játékosa küzdhetett meg egy nehéz verseny keretein belül. Az utolsó hónapban még komoly ,,harcok" folytak a 4-ik hely elcsípéséért, végül kialakult a végső sorrend. Az első fix bejutónk Tisi volt, aki végül nem tudott részt venni a versenyen, de hogy ne maradjon el a többieknek...

Ádi, a majdnem Kossuth-díjas lore szerző tegnap megosztott veletek egy cikket, amelyben az illusztrációk mögöttes tartalmáról mesélt nektek. Ezen belül pedig pár olyan lap is felbukkant, amit még nem láthattatok a lassan elérhető, Szövetségek Kora kiegészítőnkből, így most bemutatom nektek röviden őket is.

A Szövetségek Kora kiegészítőnek sok nyilvánvaló célja volt, mint a fajok összekötése, a kasztok közötti balansz erősítése, színes funkciókkal ellátott lapok bevezetése, az eddig kevésbé használt lapok és koncepciók támogatása, vagy egyszerűen egy kis időszerű, ideiglenes meta mentesítés. Mindezek mellett volt egy eddig kevésbé előtérbe helyezett,...

Kialakult a Regionális Kupa sorrendje, ahol az adott félév legjobbjai küzdhetnek meg egy izzasztó, kemény csatában. A legbiztosabb bejutónk Tisi, aki úgy néz ki nem fog tudni részt venni a küzdelmekben, így Viking, Süti, Sanyi és Dóri versenyezhet az ingyenes, kiemelt díjazású rendezvényen.

Harcos Hős, Harcos Relikvia és Harcos promó. A 3 legújabb lap, ami a Szövetségek Kora kiegészítő mellett az aranykeretes lapok listáját bővíti. Egyértelműen mindhárom kedvencem, de kicsit ássunk le mélyebben is.

Felváltottuk most a napokat, hogy nehezen kövessétek az eseményeket, így tegnap Ádi jelentkezett nektek 6 új Szövetségek Kora lappal, amiből 3 az eltérő hatással rendelkező Rúna Tetoválások, és 3 új Ital lap, az Elixírek. Ez utóbbiról érkeztem most nektek kis mustrával.

Három új 5-ös szintű karaktert ismerhettünk meg a napokban, amik mindegyike elfér Kezdő formátumon, ami a ritkaságukat illeti. Nézzük meg, mi az, amit Ádi esetleg nem elemzett ki helyettem, és hogy van-e köztük olyan, ami többre hivatott.

A Szövetségek Kora érkező megjelenői mellé új Egyedi lapokat is kapunk, köztük a már nemrégiben bemutatott relikvia; Az Elveszett Terrapálca, amelynél egyértelműen nagyon erősödik a mid-late game Föld koncepció majd.