Cikkek

Igazán rendhagyó módon zajlott az első Triád versenyünk, ahol a budapesti régió két top klánjának 2-2 tagja mérkőzött meg egymással. Első és második fordulóban az ,,ellenséges" klán tagok játszottak egymás ellen, azután egy bo1-es mérkőzésben küzdött meg az első helyért a két klán legjobb pontszámmal rendelkező játékosa.

A szombati profi verseny második és harmadik helyezett paklit hoztam most egyben nektek. Elsőként Süti Harcosát mutatom be, amivel a második lett, aztán Flav Mágusát. Mindkettő eléggé egyedi összetételű, Süti a meglepetés erejére, Flav pedig a metakövetés tapasztalatára építette a koncepcióját.

Ahogy jeleztem, bemutatom a tegnapi top 3 paklit, ezúttal az első helyezett, Tisi pakliját, ami egy jól bejáratott mégis átalakított Agró vonalat képvisel. A 4 fordulós versenyen Tisi nyerte meg ezzel a paklijával az eseményt. Két 2:0-ás és két 2:1-es körrel magabiztosan hozta el az első helyezést.

Ez egy pénteki cikk, de pont ugyanolyan aktuális, mintha csak tegnap lenne ma. Így hát, folytatom a szerdai cikkemet, ami pedig csütörtöki volt, de a lényeg, hogy elhoztam a 15 ezer hungaroforint körüli profi paklik utolsó részét, ahol a Vadász és a Harcos maradt. Az aggró Harcos már régóta jelen van Profi versenyen és tudjuk, hogy mire képes....

Egyre több koncepció jelenik meg a Profi versenyeken is, nehéz kiszámítani, hogy milyen pakli, milyen kaszt fog szembejönni velünk. Ebben az esetben talán a legkönnyebb dolga a Mágusnak van, hiszen több olyan erős lapja is van, amire általában a másik két kaszt szokott mellékpakliban készülni.

Egy újabb Triád pakli, vagyis 3 színű, mely formátumból hamarosan eseményt is hirdetünk. Ezúttal egy Mágus-Harcos-Vadász koncepciót hoztam, amiben ez a sorrend a játékok szakaszaira is utal.

Jövő héttől kihirdetjük a következő eseményeinket, amik közül az egyik az általam nagyon várt Triád formátum lesz. Mindhárom kasztból minimum 10 lapnak szerepelnie kell a pakliban és 3-as szintről indul a játék, így aztán biztos, hogy nagyon eltérő koncepciók születhetnek, ami egy izgalmas versenyt eredményezhet.

Lassan visszatérünk a megszokott kerékvágásba, ami a rendszeres versenyek mellett új régiók és új érdeklődök megjelenését is eredményezheti. Ez pedig a másodpiacot is megmozgatja, hiszen általában egy-egy lapot egyszerűbb megszerezni már meglévő játékostól, mint kinyitni pont azt, amire szükségünk van.