Cikkek

Hétvégén a kecskeméti és a nagykanizsai kártyázós események mellett jelen voltunk az idén Cegléden megszervezésre került Remete Táborban (RTT) is. A tavalyihoz hasonlóan idén is nagyon meleg idő fogadott minket, így a kültéri kártyázás mellett döntöttünk.

A júniusi hónap nem csak a temérdek vidéki rendezvényről szól, de a szabályrendszer átnézéséről, a GYIK frissítéséről és pár újabb K2-es (Második Kiadású) lap definiálásáról is. Az újabb K2-es lapok számossága nagyjából 10 db lesz, amelyek közül a legnagyobb hype-ot a Bereni Gyakornok kapta, hiszen sok OP pakli alapja, így őt mindenképpen alá...

Május végén osztottam meg veletek a hírt, hogy nyár végére kifut az Afla és az Aréna kiegészítő is. Na de mit is tartalmaztak ezek a boosterek és hogyan tovább nélkülük?

Ez a nap is eljött, hiszen a májusi Régiós nyíltnap után most szombaton lezajlott az első Kezdő verseny, ráadásul Kupa formátumban. Volt egy kis gigszer az alsó házban, de ez csak annyit eredményezett, hogy lett egy-két "döntetlen", tehát osztott helyezés. A hangulat szokásosan jó volt, jófejek a srácok :)

Vasárnap lezajlott az idei Nemzeti Döntő, összesen 14 indulóval. Elsőként a nagykanizsai régióval futottam össze még Budán, de a kapunyitásnál már többen is ott toporogtunk a pesti oldalon :)

Az eső csendesen szemerkélve kényeztette a falu szélén elterülő szent mezőt, mely közepén éppen átadta magát a tűz féktelen étvágyának egy máglyarakás. A sugárzó forróság felszárította a körben álló könnyes arcokat, akik csendesen meredtek a lángokba, melyek lassan elhamvasztották a női holttestet.

Most vasárnap a Nemzeti Döntő első fordulója több csoportra oszlik, melyek végső felállása nagyon izgalmasan alakult. Négy csoportba négy klán jutott ki, közülük kettő Budapestről, egy Nagykanizsáról, egy pedig Dél-Pestről. Róluk szól az alábbi összefoglaló.

Május 13-án, pénteken a szokásos kanizsai párbajnap helyett valami újat próbáltunk ki Földijeimmel. De még mielőtt ebbe belekezdenék, nézzük meg, milyen volt az a nap.

Múlt hétvégén végre eljött a napja a Kecskemét Ősök Hajnala Régió első rendezvényének, ahol volt szerencsém bemutatni a játékot az érdeklődő közönségnek. Nagyon pozitív nap volt, úgyhogy elmesélem.

A Nemzeti Döntő május 29-én vasárnap lesz megtartva 13:00-19:00 között a Board Game Café-ban. Kapunyitás már 12:15-kor, ha szeretnétek előtte tradelni. :) A verseny lebonyolításáért én (Ádi) fogok felelni, amely a lentebb leírt módon fog zajlani.

Sokszor elhangzott az elmúlt másfél évben a "keyword", vagy kulcsszó, mint fogalom. Az unalmasan pontos definíciója jelen esetben a KeyWordnek egyébként: Egy adott tartalomra, vagy jelentésre mutató hivatkozásnak, az ember által is könnyen értelmezhető, kompakt azonosítója, mely jelentése a későbbiekben kiterjeszthető és broáf... Naugye.

- ... És száz évvel ezelőtt Lilin vörös könnyei befedték az eget és a földre hullottak és megjelentek az emberek, mint apa... és békét kötöttek az olyan bölcs krionokkal, mint anya. És apa és anya nagyon szerették egymást és így születtél te is Lilian, meg kilenc és fél évvel előtted Lucan is, meg én is valamikor akkor, és most így...

Már csak pár hét és nyakunkon a Nemzeti Döntő, ezért ezt a hónapot néhányan biztosan felkészüléssel is töltitek. Ráadásul már csak jövőhéten lesz lehetőség a tapasztalati pontok gyűjtögetésére, aztán május 16-án ki is derül, hogy ki lesz a TOP16 résztvevő. Ekkor fog elérhetővé válni a versenyszabályzat is, de persze enélkül is lehet már nagyrészt...

Kár, hogy a régi, jó dolgokból nem maradt semmi. Van olyan, ami viszont jó. Ilyen a Vadász is. A szerintem méltatlanul elhanyagolt kaszt önállóan is képes még mindig felvenni a harcot bármi ellen, kiváltképpen profi formátumon.

Tükörcsapás

2022.04.13

Mostanában háttérben a Profi formátum, pedig még az is rengeteg újdonságot rejteget, lévén, hogy a legtöbb új koncepció még nem is próbálta ki magát. Az Óvárosi Tükörmágus megjelenése a Szövetségek Korában megosztó volt. Van, aki szerint nagyon erős, szerintem pedig egyáltalán nem az. Na de, Haladón még nem láttuk, szerintem nagyon nem is fogjuk...

A szombati Haladó verseny győztes pakliját hoztam el most rövid bemutatásra, különösképpen, hogy meglepetésemre egy általam is mostanában tesztelt és erősnek vélt koncepció köré épül. Gratulálok ezúton is Boros Dánielnek, aki magabiztosan hozta el vele az első helyezést.

Haladó formátumon a végjátékban a Mágusok legnagyobb ellenfele általában egy Mágus lehet, leginkább a 6-os szintű képességek miatt, ami a Lélek Csapást vagy az Árvízt jelenti legtöbbször.

Mi kell még?

2022.04.06

Egy újabb gondolatserkentővel érkezek pár kávé után, szabadon. Több olyan koncepció van, ami még nem tudott kiteljesedni, részben azért, mert nincs hozzá megfelelő lapszám, részben pedig azért, mert nem elég ütőképes önálló pakliként.

Általánosságban kijelenthető, hogy a játékosok nagyrésze, szeret új koncepciókat és meglepetéspaklikat próbálgatni. A Nemzeti Bajnokság közeledtével ez az igény és elszántság mégjobban érezhető, egyre többen írtok rám őrültebbnél-izgalmasabb ötletekkel, amire legtöbbször az a válaszom, hogy: -Hmm... érdekes. Teszteljed!

A lapégetés mindig csodás dolog, pláne, ha mi tesszük azt ellenfelünkkel, nem pediglen fordítva. Leginkább a Mágusok büszkélkedhetnek ilyen képességekkel, gondoltam móka kedvéért, megnézünk most egy Haladó paklit, ami leginkább erre épül.

Hoztam egy duált, a jövő héten esedékes Haladóra való felkészülés végett. Egyre több az olyan opció, ahol fegyverzet nélkül is érvényesülhetünk, esetekben azonnali képességet is használhatunk. Adja magát tehát a következő Mágus-Harcos koncepció, ha unod a megszokott metát, megéri próbálkozni ezzel is 1-1 küzdelem erejéig.

Békésen repült el szemei előtt kedvenc kék madara, s bár a nevét sohasem sikerült megjegyeznie, mégis dallamosan csilingelő hangjáról könnyen felismerte. Igaz, élőben sohasem látott egyetlen madarat sem, de talán pont ezért volt ez a kedvenc élőlényeivel teli, ki tudja hány évszázaddal ezelőtt rögzített emlék felvétele arról a régi szép korról,...

Egy csomó állat... esetekben dög. Gondoltam egy merészet, és egy extra high-end paklit álmodtam meg most a Vadászoknak, Fakó, az Állatszelidítő köré.

Könnyű nekem ugye... mert nem vezetek autót. Ezen kívül pedig gondoltam a mai profi versenyre én is összeállítok egy paklit a céges mappából, csak hogy verseny után kihívhassam a vállalkozó kedvűeket. Persze azért, hogy látszódjon; van még hova fejlődni és gyűjtögetni.

Amíg nem érkezik a negyedik kaszt a játékba, addig kell megírnom ezt a cikket ezzel a névvel. Na meg persze, igencsak aktuális is.

A Szürke erdő vendégei a holttest két oldalánál álltak meg, tartva egymást között az egy lándzsányi távolságot, s bár arcuk rejtve marad a fák sötét árnyékainak maszkja mögött, mégis az az érzésük támadt, mintha régről ismernék egymást. A következő pillanatban méltóságteljes léptekkel megjelent a fák takarásából egy aranygriff, ami megnyugtatóan...

Szombaton ledaráltuk a Haladó formátumú bajnokságot, ahol magabiztosan hozta el az első helyet Orbán Tamás, aki egy Harcos paklival örvendeztette meg ellenfeleit. Így érkezzen az ő paklibemutatója.

Elérkeztünk a haladó-duál pakli ajánlóm harmadik, és egyben utolsó részéhez. Ami annyira különleges lesz, hogy Profi formátumra írtam meg. Sajnos beleszerettem egy ötletembe, és muszáj megosztanom veletek. Az előző cikkhez képest most talán nagyobb pórázon engedtem futkosni fantáziámat, és megpróbáltam ezen két kaszt keverékét egy új koncepció felé...

Folytatva a mostani trilógiámat a duál paklik között, érkezzen a Harcos-Vadász után a Vadász-Mágus pakliötletem, ami kis segítséget adhat a mostani Tavaszi Bajnokságra, ahol Haladó formátumban küzdhettek meg egymással.