Cikkek

Az elmúlt két hónapban cikkek helyett a szabálykönyvön dolgoztunk, ami végül elérte azt a formáját, ami a célom lett volna, így végre visszatérhetek a cikkekhez, ráadásul egyből egy lore gyűjteménnyel, összefűzve egy kicsit a szabálykönyvvel és az új Hősök és Históriák boosterrel egyaránt.

A Fal kulcsszó bevezetésével párhuzamosan felmerült a kérdés, hogy lapok ütnek át rajta, így ezek közül a lapok közül a legrelevánsabb 5-öt vesszük ma górcső alá. (Van több? :) )

Az új 35 lapos tematikus Alap Paklik célzottan a kezdő játékosoknak szólnak, melyek komoly költségek nélkül is már egy "társasjáték" élményt nyújtanak, ráadásul kezdő és haladó formátum is alakítható ki belőlük. A paklik egy kaszt lapjaiból tartalmaznak egy fix válogatást, melyek bizonyos tematikák köré épülnek, és jellemzően 30 kezdő, valamint 5...

Az új 35 lapos tematikus Alap Paklik célzottan a kezdő játékosoknak szólnak, melyek komoly költségek nélkül is már egy "társasjáték" élményt nyújtanak, ráadásul kezdő és haladó formátum is alakítható ki belőlük. A paklik egy kaszt lapjaiból tartalmaznak egy fix válogatást, melyek bizonyos tematikák köré épülnek, és jellemzően 30 kezdő, valamint 5...

Az új 35 lapos tematikus Alap Paklik célzottan a kezdő játékosoknak szólnak, melyek komoly költségek nélkül is már egy "társasjáték" élményt nyújtanak, ráadásul kezdő és haladó formátum is alakítható ki belőlük. A paklik egy kaszt lapjaiból tartalmaznak egy fix válogatást, mely bizonyos tematikák köré épülnek, és jellemzően 30 kezdő, valamint 5...

A múlt szombati nagykanizsai "haladó verseny és nyílt nap" sokaknak okozott maradandó emlékeket. Összesen 17-en fordultak meg a rendezvényen, valamint a végén egy TV-s stáb is bekukkantott. Mókás volt, jól éreztük magunkat :)

Bár a Szövetségek Kora kiegészítőben megjelent 19 féle Kultista lap is, melyek egyelőre csak ízelítőként és meglepetésként szolgáltak, de azért persze van pár pakli, amit össze lehet belőlük rakni.

Tavaly májusban 27 darab K2-es lap jött ki, melyek célja az volt, hogy a régi problémás lapokat letisztázzuk együtt, valamint hozzá illesszük a frissített szabályokhoz is. Idén májusban pedig arra jutottunk, hogy a Kultista fejlesztését félre rakva (10-20 lap tesztjét követően) inkább egy újabb K2-es kör és szabályfejlesztés lenne a jó mindenkinek,...

Hétvégén megjelentek az első Kultista lapok és persze az első paklik, ráadásul úgy, hogy még a lapkészleteitek nyílván nem alkalmasak erős paklik összeállítására egyelőre. De ennek ellenére fun volt, szóval szerintem szuper jó, hogy már alakulnak a deckkek.

Ahogy az ezelőtti cikkben említettem, ma terítékent a maradék két új kulcsszó, mely a Láng és az Immunis! Ezek különlegessége, hogy megjelentek Mágus lapokon is például a Szövetségek Korában, tehát nem csak a Kultista esetén fogtok vele találkozni. Érdekesség még, hogy továbbra sem aludtam, de a szórend most nem okozott mégsem olyan különösen nagy...

A Szövetségek Kora bővült 25 lappal, köszönhetően A Boszorkánymester eljövetelének. A 25 lapból 2 lap vadász, 4 pedig mágus, a maradék 19 lap azonban Kultista lap lett, melyeken új kulcsszavakkal is fogtok találkozni. A játékfejlesztés során fontos cél volt, hogy egy új kulcsszó se bonyolítson a játékon, sokkal inkább új fűszert adjon...

Az Ősök Hajnala Kártyajáték idén a Nyári bajnokságot kezdőknek hirdeti meg, méghozzá egy két napos online verseny formájában, mely július 31-én és augusztus 7-én, vasárnapi napokon lesz megtartva. Ezen a két napon elért összesített pont eredmény fogja megadni a helyezések végső sorrendjét, ami alapján értékes nyeremények találnak majd gazdára,...

A múlthétvégén amíg sokan a 40 fokos meleggel küzdöttek, addig voltak olyanok is, akik egy hűs pincében sörözve inkább egymással küzdöttek meg Kecskeméten. Ezen az Ősök Hajnala rendezvényen 8 játékos mérte össze párbaj tudását és volt 5 új érdeklődő is, akik kipróbálták a játékot és ajándék paklikkal a zsebükben tértek haza.

Mivel egyre több kulcsszó bukkan végre elő, és most két lap K2-es verziója is kulcsszavakkal lesz ellátva, ezért azt találtam ki, hogy szentelek az eddig elérhetőeknek egy mini cikksorozatot és két legyet egy csapásra bemutatom a két K2-es lapot is. Szóval a mai cikk a falakról fog szólni.

Hétvégén a kecskeméti és a nagykanizsai kártyázós események mellett jelen voltunk az idén Cegléden megszervezésre került Remete Táborban (RTT) is. A tavalyihoz hasonlóan idén is nagyon meleg idő fogadott minket, így a kültéri kártyázás mellett döntöttünk.

A júniusi hónap nem csak a temérdek vidéki rendezvényről szól, de a szabályrendszer átnézéséről, a GYIK frissítéséről és pár újabb K2-es (Második Kiadású) lap definiálásáról is. Az újabb K2-es lapok számossága nagyjából 10 db lesz, amelyek közül a legnagyobb hype-ot a Bereni Gyakornok kapta, hiszen sok OP pakli alapja, így őt mindenképpen alá...

Május végén osztottam meg veletek a hírt, hogy nyár végére kifut az Afla és az Aréna kiegészítő is. Na de mit is tartalmaztak ezek a boosterek és hogyan tovább nélkülük?

Ez a nap is eljött, hiszen a májusi Régiós nyíltnap után most szombaton lezajlott az első Kezdő verseny, ráadásul Kupa formátumban. Volt egy kis gigszer az alsó házban, de ez csak annyit eredményezett, hogy lett egy-két "döntetlen", tehát osztott helyezés. A hangulat szokásosan jó volt, jófejek a srácok :)

Vasárnap lezajlott az idei Nemzeti Döntő, összesen 14 indulóval. Elsőként a nagykanizsai régióval futottam össze még Budán, de a kapunyitásnál már többen is ott toporogtunk a pesti oldalon :)

Az eső csendesen szemerkélve kényeztette a falu szélén elterülő szent mezőt, mely közepén éppen átadta magát a tűz féktelen étvágyának egy máglyarakás. A sugárzó forróság felszárította a körben álló könnyes arcokat, akik csendesen meredtek a lángokba, melyek lassan elhamvasztották a női holttestet.

Most vasárnap a Nemzeti Döntő első fordulója több csoportra oszlik, melyek végső felállása nagyon izgalmasan alakult. Négy csoportba négy klán jutott ki, közülük kettő Budapestről, egy Nagykanizsáról, egy pedig Dél-Pestről. Róluk szól az alábbi összefoglaló.

Május 13-án, pénteken a szokásos kanizsai párbajnap helyett valami újat próbáltunk ki Földijeimmel. De még mielőtt ebbe belekezdenék, nézzük meg, milyen volt az a nap.

Múlt hétvégén végre eljött a napja a Kecskemét Ősök Hajnala Régió első rendezvényének, ahol volt szerencsém bemutatni a játékot az érdeklődő közönségnek. Nagyon pozitív nap volt, úgyhogy elmesélem.

A Nemzeti Döntő május 29-én vasárnap lesz megtartva 13:00-19:00 között a Board Game Café-ban. Kapunyitás már 12:15-kor, ha szeretnétek előtte tradelni. :) A verseny lebonyolításáért én (Ádi) fogok felelni, amely a lentebb leírt módon fog zajlani.

Sokszor elhangzott az elmúlt másfél évben a "keyword", vagy kulcsszó, mint fogalom. Az unalmasan pontos definíciója jelen esetben a KeyWordnek egyébként: Egy adott tartalomra, vagy jelentésre mutató hivatkozásnak, az ember által is könnyen értelmezhető, kompakt azonosítója, mely jelentése a későbbiekben kiterjeszthető és broáf... Naugye.

- ... És száz évvel ezelőtt Lilin vörös könnyei befedték az eget és a földre hullottak és megjelentek az emberek, mint apa... és békét kötöttek az olyan bölcs krionokkal, mint anya. És apa és anya nagyon szerették egymást és így születtél te is Lilian, meg kilenc és fél évvel előtted Lucan is, meg én is valamikor akkor, és most így...

Már csak pár hét és nyakunkon a Nemzeti Döntő, ezért ezt a hónapot néhányan biztosan felkészüléssel is töltitek. Ráadásul már csak jövőhéten lesz lehetőség a tapasztalati pontok gyűjtögetésére, aztán május 16-án ki is derül, hogy ki lesz a TOP16 résztvevő. Ekkor fog elérhetővé válni a versenyszabályzat is, de persze enélkül is lehet már nagyrészt...