Kezdőknek

Mikor egy kezdő játékos belecsöppen az Ősök Hajnala és úgy általában a TCG-k világába, mindig merülhetnek fel kérdések.

A mostani kezdő pakli ajánló sorozat végére a Harcos maradt. A régi időkben abszolút hátrányos helyzetben volt ezen a formátumon a kaszt, ez idővel javult azért, majd a Szövetségek Kora megjelenésével ki is teljesedhet.

Folytassuk a kezdő pakli ajánlót most a Mágussal, aki sok új és erős lapot kapott a Szövetségek Korával, és habár úgy gondoltam, hogy leginkább a profi versenyeket fogja nagyon megváltoztatni, ahogy átnéztem a gyűjteményt, elbizonytalanodtam.

Azon kívül, hogy a hónapban lesz kezdő formátumú verseny, és még a Discord párbaj is kezdő, sok új érdeklődőnk van több régióból is, így itt az ideje, hogy körbenézzünk pár erős, vagy általam erősnek hitt pakli körül :)

Itt az ideje átnéznünk a Kezdő formátumra szánt lehetőségeket, egyrészt az új játékosainknak, másrészt pedig a Kezdő versenyek miatt.

Az új érdeklődők, akik valamennyire jártasak már a kártyajátékok világában, elsőként egy pakli összetételére kíváncsiak, ha egy új játékról van szó. Ebben a cikkben most bemutatok egy átlagosabb Mágus profi paklit, ahol elsősorban a paklikészítés alap logikáját mutatnám be.

Egyre több koncepció jelenik meg a Profi versenyeken is, nehéz kiszámítani, hogy milyen pakli, milyen kaszt fog szembejönni velünk. Ebben az esetben talán a legkönnyebb dolga a Mágusnak van, hiszen több olyan erős lapja is van, amire általában a másik két kaszt szokott mellékpakliban készülni.

Lassan visszatérünk a megszokott kerékvágásba, ami a rendszeres versenyek mellett új régiók és új érdeklődök megjelenését is eredményezheti. Ez pedig a másodpiacot is megmozgatja, hiszen általában egy-egy lapot egyszerűbb megszerezni már meglévő játékostól, mint kinyitni pont azt, amire szükségünk van.

Az Ősök Hajnala több képességet is megkülönböztet, így ebben a cikkben egy kis útmutatást adok, hogy milyen szabályok vonatkoznak az eltérő típusú lapokhoz.

A legtöbb gyűjtögetős kártyajátékban vannak gyakori és ritka lapok, amiket az Ősök Hajnalában is többféleképpen megkülönböztetünk. Sok esetben erre azért van szükség, hogy az erősebb lapokból kevesebb kerüljön a játékba, de itt nem kizárólag csak erről van szó, hiszen az eltérő versenyen játszható formátumainknak is ezek a ritkaság kritériumok...