3 Pakli, 3 Párbaj

2021.06.22

Most, hogy túl vagyok a harmadik Discord párbajon is, ahol 3 különböző kasztú Haladó paklit vittem, megosztom veletek a tapasztalataimat, mert az mindig úgy érdekel mindenkit...


1.

A tervem az volt, hogy mindegyikre más kaszttal megyek, attól függetlenül, hogy ki ellen játszom. Az első párbajom Kassi ellen volt, akiről tudtam, hogy a Flav-féle Lélek Csapásos paklit fogja játszani. Ettől én még a Harcossal kezdtem, amiről pedig tudjuk, hogy Vadászok és Harcosok ellen szerepel nagyon jól.

Mondhatjuk könnyedén kikaptam mindegyik meccsen ebben a fordulóban, ami egyrészt betudható a ,,vadász-vadász" paklim mágusok elleni gyengeségének, másrészt pedig az egyetlen lehetséges válaszom, ami a Mennyei Pajzs volt, egyszer sem jött ki a 3 meccs alatt. Ha mégis, akkor pedig nem volt hozzá megfelelő fegyverzetem, hogy kijátsszam, pedig mindkettőből 3-3 darab volt.

Igaz, ha még sikerül is kijátszanom mindhárom meccsen, talán, kis szerencsével az egyiket behúzhattam volna. De Kassi jól játszott, én meg bántam, hogy a Harcosommal kezdtem. Ettől még izgalmas meccsek voltak, de borítékolható volt a végeredmény.


2.

Második párbajom Flav ellen volt, akiről már-már 225 IQ-s gyanúval éltem, hogy ugyancsak ezt a Mágust hozza majd, lévén valahol az ő agyszüleménye... Itt azért már volt reményem, mert nálam is a Mágus volt soron, és mint már mondtam sokszor mostanában, akár Haladón akár Profin; a kaszt legnagyobb ellenfele saját maga.

Az én paklim 5 Ital lappal és Hátassal operált, ami az első körös laphúzásokat nagyon megerősíti. Hozzáteszem, ha nem falazós Mágus ellen megyek, hanem Rúnamester ellen, lehúzhattam volna a redőnyt. De mivel Flav paklija abszolút a lategame-re fókuszál, így én a 4 Dermesztéssel és az 5-ös szintig épülő karaktereimmel bőven tudtam tartani a kontrollt és a tempót, melyek egyikével sem rendelkezik a falazós pakli. Ha jól emlékszem, az első meccset veszítettem el, utána egyikünk sem húzott jól, de a 3 Szatírszarv Pálca lehozta a végjátékban a győzelmet nekem. Végül a 3-ik mérkőzést is sikerült elhoznom, és bebiztosítottam azt a kijelentésemet, hogy jóval erősebb az a Gondolat Módosítás (még akár csak Szektataggal stun-ként használva is) mint azt hinnétek. Bár tudom, még most sem hiszitek :) De az biztos, hogy ez a pakli remek countere a falazós-rontásos-lélekcsapós Mágusnak. Ha jól játszunk vele, szerintem mindig ezt az eredményt hozhatja ez ellen a pakli ellen. Itt pont jól jött ki, ami az első fordulóban nem, hogy most én hoztam a mumust, nem az ellenfelem. Ettől még Flav paklija sokkal stabilabb választás, mert a legtöbb meta pakli ellen megállja a helyét, még az enyém a late-gamere könnyedén elfogyhat.


3.

Tegnap pedig Viking úrral mérkőztem, nálam pedig a csics.... akarom mondani a Vadász kaszt volt soron. Úgy döntöttem, ha már Vadászozok, kipróbálok egy teljesen új koncepciót, ami két fontos összetevőből állt: Bőrműves nemes és Sárkánybőr Köpenyek. Azt tudtam, hogy Attila is esélyes hogy a fent említett Mágus paklit hozza, de mivel jeleztem neki, hogy én fun-vadászozok, vagy hozza a ,,vadász-vadász" Harcost, vagy valamilyen fun Mágust. Végül a Harcos mellett döntött, ami tulajdonképpen az én paklimnak mindegy volt, mert szerintem ugyanúgy veri egy Mágus is, mint bármelyik kaszt. :D

Na de, aki látta a streamet, tudja mi történt, aki nem, annak röviden csak ennyit írok: Viking átállt az én oldalamra és mindent megtett azért, hogy ne legyen győzelme! :D Ha pedig nem lett volna elég, hogy segít nekem nyerni, én jó szokásomhoz híven végig csaltam az egészet. Apróbb átbeszélések után 1-1-re variáltuk a párbajt és érkezett a döntő játszma, ahol már Viking is figyelt és teljesen kiterült az igazi ,,vadász-vadász" koncepciója, amire abszolút nem volt válaszom, és könnyedén megnyerte a párbajt.

Ettől függetlenül nagyon szórakoztató volt a Bűrműves+Dromedár+Páncélok és Fejlesztései pakli, ajánlanám is mindenkinek kipróbálásra, aki valami újra vágyik, de nagy reményeket ne fűzzön azért hozzá. A Vadász Hátas szerintem csak ebben az egy pakliban tud kiteljesedni jelenleg (Viking az első meccs után már igyekezett is mindig megölni, mert tényleg nagyon zavaró volt), a Sárkánybőr Köpenyek is nagyon jól működtek, de szerintem a Bőrműves elengedhető lett volna. Ez a koncepció még inkább csak szórakoztató, mint sem versenyképes, de örülök, hogy kipróbálhattam, ráadásul egy counter pakli ellen. De ha összességében nézem, egyszer sem lett volna vele esélyem ez ellen :D

Még vár rám egy párbaj, amire biztos, hogy nem Vadászt hozok, de megpróbálkozok valami újítással ott is, hátha az működőképes.

Akit pedig érdekelnek a fent említett paklik, azoknak megmutatom most a listát, side lapok nélkül:

Vadász-Vadász Harcos:

Nemes: Strapabírás Kegyeltje

Karakterek: 10

1 Bereni Gyakornok

4 Bereni Harci Dobos

3 Pusztaváradi Fegyverkovács

2 Óvárosi Gyalogos

Fegyverzet: 7

4 Gyakorlókard

3 Rövidkard és Körpajzs

Páncélzat: 3

3 Figyelemelterelés Gyűrűje

Italok: 5

3 Életerő Itala

2 Magabiztosság Itala

Képességek: 6

2 Ólom Lábak

2 Mennyei Pajzs

2 Parasztlengős


Máguskontroll Mágus:

Nemes: Rúnamester vagy Elementalista (mindkettővel próbáltam)

Hátas: 1

1 Négyheségi Törpeszamár

Karakterek: 9

4 Fenyvesváradi Látó

3 Óvárosi Szektatag

2 Varázstudó Rabszolga

Fegyverzet: 6

4 Szatírszarv Pálca

2 Télvidéki Fenyőbot

Italok: 5

3 Életerő Itala

2 Magabiztosság Itala

Képességek: 11

4 Dermesztés

3 Gondolat Módosítás

2 Szikla Reptetés

2 Lélekgömb


Bőrműves Vadász

Nemes: Bőrműves

Hátas: 1

1 Kék-Oázisi Dromedár

Karakterek: 9

4 Fényerdei Amazon Íjász

3 Óvárosi Lemeztáncos

2 Dereshágói Bérgyilkos

Fegyverzet: 6

4 Tölgy Számszeríj

2 Elemijég Dobókés

Képességek: 2

2 Tripla Lövés

Italok: 4

2 Gyógyítás Itala

2 Magabiztosság Itala

Páncélzatok: 9

3 Fakéreg Karvédő

3 Könnyű Medveszőrme Vért

3 Sárkánybőr Köpeny


Ezek voltak tehát a csodás paklik, amiből az utolsó kettő mondható újnak, a Harcost már ismeritek és játszátok is sokan. A Mágusban látok fantáziát, de csak Mágusok ellen tartom hatékonynak, a Vadászban is van potenciál, de biztos, hogy nem ilyen felállásban, mindenesetre szórakoztató vele a játék.

Ez a Discord verseny tényleg jó gyakorlás lehet mindenkinek, aki szeretne tesztelni vagy megmérettetni magát, gyorsabb és egyszerűbb módja az új dolgok kipróbálásának, szerintem a következőn is elindulok ha páratlan nevezőszám lesz, hasonlóan agyament és fun paklikkal, hagy lootoljatok ellenem ;)

Köszönöm a figyelmet, azóta is nagyon melegem van, senki sem segít, gonoszak vagytok. Kávé!

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5