A 3 új Hős és a 3 új Hátas

2021.03.24

Megérkeztünk a 2.0-ás kiadás fináléjához, most már minden lapot ismertek, újakat és módosítottakat egyaránt. A 3 kaszt átalakításon átesett lapjairól olvashattok külön elemzős cikkeket, és a mostanival pedig már teljes képet kaphattok az összes újdonságról. Természetesen a legizgalmasabbak maradtak a végére, ahol a három új Hős mellett egy új laptípus is bemutatkozik, amiről már régebben is hallhattatok, de most meg is érkeznek a Hátasok.

De kezdjük sorjában, és nézzük meg egyesével, milyen értékes lapokat szerezhetnek az előrendelőink első körben.

Mágus Hős

Sokat pedzegettük már, sokat beszéltünk magáról az Elektromos Mágusról. Még az átdolgozott lapok is erősítik ezt a koncepciót, ami eddig még kiegészítőként sem tudott versenyképes lenni, de a buffolt lapokkal és Elektrával már bátran beszélhetünk ilyenről.

Külön erőssége a lapnak, hogy önmagában is képes meccset nyerni, hiszen ha az ellenfelünk nem képes lapot dobni a kezéből, és 4 vagy kevesebb életerővel rendelkezik, akkor Elektra megjelenésével már meg is nyerhetjük a játékot. Az elektromos koncepció pedig pont erre épül, a lapdobatásra, esetekben a pakliégetésre. Persze tudjuk, hogy ritkán fog ez előfordulni, de az biztos, hogy a végjáték fele számolni kell ezzel is. 

Az eddigi elektromos képességekkel pedig leginkább csak annyi volt a gond, hogy nagyon kevés sebzéssel rendelkeznek, amit második hatásként ezt kárpótolja is nekünk a rázóslány. Így pedig már egy 3-4-5-6-os szintű karakterekből álló, teljesen Elektromos képességekkel felruházott koncepció pakli is születhet!
Ezen a linken pedig megnézhetitek a módosított Mágus lapokat: 

Úgy gondoltuk, hogy a Vadásznak a két 5-ös Hőse mellé inkább egyet lejjebb kell mennünk, mint feljebb, így Andrea után ez lesz a következő 4-es szintű Hős.

Mindkét hatása teljesen egyedi dolgot képvisel, hiszen az első a Méregjelzőkkel kombinál, ami egy új specialitása a Vadászoknak, amiket a módosított lapokkal együtt hoztunk be a körforgásba. 

A második pedig első ránézésre sokaknak furcsa lehet, hiszen eddig a -1 képességszinthez voltunk hozzászokva. Jelenleg egyetlen Méreg sebzésű csapda lap van játékban, ami a Bénító Lövés. A csapda lapokra pedig az igaz, hogy amennyiben egy másik lapra reagálunk vele, az jelen esetben egy maximum 3-as szintű képesség lap lehet. Ez az új Hős pedig lehetővé teszi, hogy 4-es vagy nagyobb szintű karakterekkel már 4-es szintű lapokat is megállíthassunk vele. A Méregjelzők valamint a méregsebzések pedig egy új színt hoznak a játékba, ha teljes koncepció még nem is, de az biztos, hogy megbolygatják az eddig megszokott játékmenetet.

Az átdolgozott Vadász lapokról ezen a linken olvashattok: https://www.osokhajnala.eu/l/masodik-kiadas-vadasz-lapok-valtozasai/

Harcos Hős

A Vadászoknál lefelé, a Harcosnál felfelé csúszott a szintszámlálónk, így megszületett meg az első 6-os szintű Hőse is a játéknak.

Az első hatása nem szorul sok magyarázatra, durcás sebzéseket tud kiosztani már puszta kézzel is ellenséges Hősökbe, amolyan ,,egy maradhat" alapon.
A második hatása pedig több karaktert is érint már, de egyelőre ez inkább csak egy kikacsintás a jövőre nézve, ahol szeretnénk majd sok más mellett a faj (altípus) koncepciókat is erősíteni, a képesség típusok mellett. Így már csak a statisztikák alapján is egy erős 6-os karakter lett, a későbbiekben pedig külön koncepcióba is beilleszthető majd.

Az összes változtatott Harcos lapról pedig itt olvashattok: https://www.osokhajnala.eu/l/masodik-kiadas-harcos-lapok-valtozasai/


Most pedig nézzük az új laptípust, a 3 új Hátast!

Mielőtt belevágnánk, pár mondatban tisztázzuk, mit is tud ez a laptípus. Elhelyezését tekintve a karakterre szerelhető Folyamatos képességek családjába tartozik, szóval a karaktereink tetejére helyezhetjük majd.

A Hátasok speciális tulajdonsága az, hogy saját, különálló páncél értékkel rendelkeznek, amik nem adódnak hozzá semmilyen módon a karakterünkhöz. Így külön célpontként működnek, ha a gyűjtőbe akarjuk tudni a Hátasokat, mert ha a karaktert öljük csak meg, a Hátas visszakerül a kijátszója kezébe. Szóval izgalmasak ;)

Ezen kívül pedig egy új ritkasággal érkezik, amik nyithatóság szempontjából megegyeznek a legritkább mítosz ritkasággal, vagyis a piros lapokkal. Viszont játszhatóság szempontjából narancsnak felel meg, így nem csak a Profi formátumokon használhatjuk majd őket.

Mágus Hátas

A Mágusok első Hátasa több, talán újabb koncepció kiegészítő laphúzója lehet, hiszen például a módosított Relikvia a temetőből visszavesz a kézbe egy Ital lapot, ami profi formátumban biztosan kelleni fog, most hogy már csak két Mentális Erő Italát játszhatunk egy pakliban. Haladó formátumon pedig amúgy is népszerűek a sima itallapok is, így sok helyen megállja majd a helyét ez a jószág, pláne az eltérő kasztok ellen.

Biztosak lehetünk benne, hogy ha lekerül, majd húzunk vele egy lapot, annyira zavaró lesz, hogy az ellenfél lehet elpazarol rá egy teljes támadást vagy képességet, hogy eltüntesse az asztalunkról. Ezzel a laphúzóval meg az újított lap visszavevéssel szerintünk már egészen szabadon mozoghatnak a Mágusok is, például jóval biztonságosabban pöröghetnek már a Rontás Pálcák is.

Vadász Hátas

A Vadászok tétova tevéje is egy nagyon zavaró hatással igyekszik megnehezíteni az ellenfelek dolgát, aki szabadon vándorolhat a karaktereinken, ezzel folyamatos gyógyítást biztosítva nekünk.

Profi formátumon leginkább a játék közepétől lehet hasznos, ahol nem egyből potyognak a Vadász karakterek, kisebb szinteken pedig igazából bárhová, ahol nincsenek egykörös halálos sebzések.

A módosított lapjaink pedig kicsit segítik a páncélhasználat lehetőségét is a kasztnál, amihez ugye külön Nemes is létezik már, így elképzelhetőnek tartjuk, hogy egy eddig teljesen nem használt koncepció egyik legfontosabb lapja lehet a Dromedár.

Harcos Hátas

Szerettük volna, ha nem megszokott módon, most a Harcos kaphatna elsőként megfelelő választ bármilyen újdonságra is. Így született meg a Csatamén, aki egyértelműen istállóként fogja majd tekinteni a Harcosok mellékpaklijait.

Két dolgot megemlítenék még vele kapcsolatban. A Hátasok nehezen megszerezhető lapok lesznek, így sokra nem lehet számítani majd egy jó ideig a paklikban. Szóval még ha használunk Harcosként is ilyet, bőven kijöhet akár több is egy ellenfélnél még, így minden Hátasnak továbbra is van létjogosultsága bekerülni egy pakliba, vagy éppen side-olódni, és ez így is van rendjén.

A másik pedig, hogy tervezünk még Hátasokat hozni mindegyik kasztnak a későbbiekben, így egyre jobban felerősödik a Csatamén is, valamint egyre nagyobb igény lesz őt külön megtámadni, hogy lehozhassa az ellenfél a sajátját. Jelenleg csak a Harcos VS Harcos között nem kell izgulni ;)

Ezzel véget is ért az összes új lap és a változók bemutatása. A napokban pedig elérhetőek lettek az előrendelési csomagjaink is, ahol akár egyből beszerezhettek egyet-egyet az itt bemutatott lapok közül is.

Támogatói Csomagjainkat itt nézhetitek meg: https://www.osokhajnala.eu/webaruhaz/

Legközelebb pedig már ezekkel az új lapokkal felturbózott pakliötletekkel érkezek majd. Addig is nézelődjetek, tervezzétek az új metákat, hiszen nyáron már elindulhatunk az új ötletekkel ;)