A Bontás verseny győztese

2021.10.27

Rendhagyó cikkel készültem mára, amit említettem is legutóbb. Sanyi bevállalta, hogy ír egy beszámolót a paklijáról és annak kialakulásáról, amivel elhozta az első helyet a Bontás versenyen.

Általában bennünk ragadt az a régi gondolat, hogy leginkább Mágust éri meg ezen a formátumon játszani, ami részben még érthető és részben még igaz is lenne, de mivel senki nem tud ellenállni egy jó Dermesztésnek, Fenyőbotnak, Reptetésnek vagy Lélekgömbnek stb... ezért erős meglepetés tud lenni egy mono Vadász pakli is, amivel sikerült is Sanyinak elhozni a győzelmet.

Kezdésként itt a paklija, utána pedig az ő általa írt beszámoló:

Karakterek: 8

1 Kék-Oázisi Újonc Vadász
1 Fényerdei Amazon Íjász
1 Veresváradi Vadszelidítő
1 Fenyvesváradi Tüzesíjász
2 Bizánchágói Telepes
1 Medve Tavi Vadász
1 Veresváradi Toronyőr

Fegyverek: 8
4 Kaucsuk összetett íj
1 Nyírfa Könnyűíj
3 Tölgy Számszeríj

Képességek: 8
4 Időnyerés
1 Tripla Lövés
1 Botlódrót
1 Bénító Lövés
1 Erős Lövés

Páncélzat: 3
2 Könnyű Medveszőrme Vért
1 Kecskebőr Vért

Italok: 3
2 Gyógyítás Itala (Vadász)
1 Életerő Itala (Mágus)


Beszámoló:

A bontás versenyen 3 fordulóban sikerül megszereznem az első helyet. Az előkelő helyezést részben a jó draftnak és ezzel összefüggően a nagyobb szerencsének köszönhetem. A korábban született cikkben, amely hangsúlyozza a karakter, itallap fegyver hármas kombó fontosságát, kiegészíteném azzal, hogy ugyanúgy fontos figyelni, melyik kasztot részesítik előnyben a többiek.

A versenyen nagy ritkaságú lapokat nem nagyon bontottunk, de nekem szerencsére elég agresszív Vadász paklit sikerült összedraftolni, míg a többiek mind a három kaszt lapjait előnyben részesítették. Ennek eredményeként tudtam én egyszínű paklit összerakni.

Első fordulóban Dórival kerültem össze, aki egy Vadász-Harcos duált hozott. Első meccsen lassabb játékot játszottam, mely elég szoros eredményt hozott. De a második körtől minden meccsen törekedtem, hogy az 5-ik körre teljesen feltöltsem a boradot (ha kellett, akár csak 3-as karakterekkel is). Dóri nagyon jól játszott, az egyetlen hiba is inkább csak vicces volt (bár lehet, hogy a meccs múlott rajta), hogy egy Óvárosi Polgárral nem ütött be egy 2 páncél értéken lévő karakterembe úgy, hogy játszott ki már Hátszél lapot a csatatérre.

Második fordulóban Sütivel mérkőztem meg. Rögtön az első körben megszállt a Vikingek átka, és 5 körig, még teljes 6 lap visszakeveréssel sem húztam fel karaktert, így az első mecset teljesen elbuktam. Következő körökben abszolút a pakli gyorsasága miatt sikerült a győzelmeket összeszednem. Ezeken a mecseken a Kritikus Sebzés és a tökéletes hatos kidobása voltak azok a pillanatok, amikor kész lettem volna akár az asztalt is felborítani. Az a lap Sütinek készült.

Harmadik fordulóban Beni volt az ellenfelem. Ellene a tapasztalatlansága miatt kicsit könnyebb volt játszani, mivel nem teljesen állt össze a paklija.

Az összerakott pakliról általánosan:

Minden esetben Kék-Oázisi Újonc Vadász volt a kezdőlapom, és minden esetben lejátszásra is került.

Sebzés átvállalást csak a játék elején tettem meg, főleg a tétlenségből kiszedés ellen. A legjobban működő kombó a pakliban az Időnyerés volt. Sokszor mentett meg jó időben kijátszva.

Ha két karakter ütötte a karakteremet, mindig a második sebzés esetén játszottam ki, így megmentve a karakterem a következő körre. Mivel bontás verseny volt, kevesebb képességre számítottam, így ez a lap hatékonyabban működött, mint bármilyen más versenyen. A lap húzása miatt ritkán fogytam ki a lapokból.

Köszönöm Sanyinak a beszámolót, pénteken még érkezek egy cikkel, ha akkorra nem találok ismét valakit magam helyett ;) Vasárnap pedig Kezdő verseny + Béta teszt, ottan lehet majd kávét venni nekem. Köszi <3

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/369445434928500

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5