A fegyver a gyengék fegyvere

2022.03.30

Hoztam egy duált, a jövő héten esedékes Haladóra való felkészülés végett. Egyre több az olyan opció, ahol fegyverzet nélkül is érvényesülhetünk, esetekben azonnali képességet is használhatunk. Adja magát tehát a következő Mágus-Harcos koncepció, ha unod a megszokott metát, megéri próbálkozni ezzel is 1-1 küzdelem erejéig.

Nemes: Elementalista

Karakterek: 10
4 Lombvidéki Falu Sámán
3 Óvárosi Harci Szűz
1 Fenyvesváradi Mesterkovács
2 Óvárosi Jéghajlító

Képességek: 12
3 Lélekspirál
2 Stabil Dermesztés
4 Tüzes Ököl
2 Gondolat Módosítás
1 Négyhegységi Törpeszamár

Páncélzat: 3
3 Acél Könnyűvért

Italok: 5
2 Magabiztosság Itala
3 Életerő Itala


Játék a paklival:

A kezdő lapunk a Törpeszamár, ami jó tempód ad a Magabiztosság Italával. A kezdő kezünkben mindenképp jól jöhet a Sámán mellé egy Lélekspirál és/vagy egy Gondolat Módosítás, amiket csak ezzel a karakterrel és általában csak a korai játékban vesszük majd hasznát, de akkor rendesen.

A Szamár miatt tovább életben maradhat egyébként a Sámánunk, hogy a későbbiekben is legyen esélyünk kijátszani vele a két említett képességeket. 4-es szinttől pedig +1 sebzéssel érkezhet a Harci Szűz, akinek így a legerősebb 4-es szintű Harcos statisztikákkal rendelkezik, és később lehozva is erősödni tud. Igaz, önmagában sok fizikai sebzést nem tartalmaz a pakli fegyverzetek nélkül, el is férhetne benne 1-2, de most az volt a cél, hogy egy pörgős, fegyvernélküli mókapakli készüljön el. De ha ti módosítanátok, akár kezdőlapként, akár Szövetségek Kora + Szövetség Pengéje kombó is jó lehet. Ugyanez igaz lehet egy kis csalásra, de még szem előtt tartva a koncepciót, hogy Harcoshoz is bekerülhet pár Csapda vagy Azonnali, úgy, ha Tárcsapajzsot használunk és páncéloldalra rakjuk, szóval ezzel is lehet próbálkozni.

Az 5-ös szinten kis szerencsével megérkezhet a Mesterkovács is, aki akár aktívan ki is dobhat ugyanúgy egy Tüzes Öklöt, ezután pedig csökkenteni tudjuk a lapcseréknél és lapdobásoknál a veszteségeinket, hiszen ha páncélzatot dobunk el neki, azt vissza is vehetjük a kezünkben, körönként egyszer. Érdemes ezt is összefűzni a Magabiztosság Italával.

A végjátékra pedig 1-2 Óvárosi Jéghajlító is beköszönhet, akikhez bekerült két Stabil Dermesztés, ami szerintem tovább növeli a móka és a kellemetlenségi faktort a pakliban, ha sikerül jó ütembe, jó helyre kijátszanunk.

A Nemes is cserélhető, értelemszerűen Harcosra éri meg leginkább, egy jó Strapabírás mindig jó. Arra figyeljetek, hogy amilyen Nemes mellett teszitek le a voksot, olyan színű Ital lapokat használjatok majd! Ha pedig biztosabbá szeretnétek tenni az 5-ös kört, elfér még egy Mesterkovács is, hiszen jelenlegi formájában 30 lapos a pakli.

Vállalkozó kedvű és unatkozó játékosoknak igazán jó kis kikapcsolódást nyújt ez a pakli, tesztelgessétek nyugodtan, párbajozzatok vele, alakítsátok kedvetekre, mert mi baj lehet! Holnap lehet el is viszem a Vúdú napra, hátha nyerek vele véletlenül. Addig is készüljetek, érkezik a napokban a Nemzeti kiírás végleges formája, és a jövő heti Haladó is sok nevezőt hozhat, szóval lesz játékra esély bőven.

Kávé!

Következő versenyeink: https://www.facebook.com/events/1425716267858975

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5