A Harcos vadász Mágus

2022.03.16

Amíg nem érkezik a negyedik kaszt a játékba, addig kell megírnom ezt a cikket ezzel a névvel. Na meg persze, igencsak aktuális is.

A régi időkben még Vadász-Vadász nevű paklikat kellett gyártanom, ami segítségül szolgált a Vadász paklik ellen, hiszen nagyon elszaporodtak a versenyeken, és komoly nehézségekbe ütközött a legyőzésük. Jelenleg talán az Ork Harcos vonal ilyen, ami a kezdő és haladó szinteket illeti, pedig egy régi jó standard Mágus, szerintem simán verheti. Megszültem tehát a Harcos levadászó Mágus paklit, amit bátran teszteljetek, alakítgassatok kedvetekre, mert kényelmesen meg lehet vele fogni az említett koncepciót.

Nemes: Elementalista

Karakterek: 10
4 Bizáncváradi Bérenc Varázsló
3 Óvárosi Szektatag
3 Óvárosi Jéghajlító

Fegyverzet: 6
1 Télvidéki Fenyőbot
2 Szatírszarv Pálca
3 Rontás Pálcája

Képességek: 12
4 Dermesztés
3 Lélekgömb
2 Lélekcsapás
2 Sziklafal
1 Gondolat Módosítás

Italok: 3
2 Életerő Itala
1 Magabiztosság Itala


Játék a paklival:

Jelenleg ez Haladó formátum, ha kezdőre alakítanátok, akkor értelemszerűen Nemes nélkül, továbbá a Rontás Pálca helyett mehet további Szatírszarv vagy Sziromkristály Pálca, a Gondolat Módosítás és a Magabiztosság Itala kiesik, minden más maradhat és kerülhet helyettük bármilyen képesség lap. Az Ork koncepciók sok +páncélra és ütőerőre tehetnek szert, attól függően, hogy pontosan milyen összeállításban játsszák. Ami biztos, hogy a 4 Dermesztésre nem nagyon lesz válaszuk, és az is, hogy a Szektatagokkal kijátszott Lélekgömb ,,nem támadhat" hatása is zavaró lesz nekik.

Ha tankosabb verzió ellen vagyunk, akkor ez elég védelem lehet, és a két Sziklafal helyett mehet 2 Szikla Reptetés, így akár egy körön belül és leszedhetünk a középjátékban már karaktereket, mondjuk egy Lélekgömb + Reptetéssel. A Gondolat Módosítás leginkább a meglepetés faktort szolgálja, megmentheti a karaktereinket a nem kívánt Tüzes Ököl ellen is egy körben, de a játék elején kijátszva is komoly zavart okozhatunk, ha visszakevertetjük az ellenfél kezét, ezzel elősegítve, hogy rossz tempót húzzon vissza. Indokolatlanul keveset használjuk még mindig ezt a lapot, ha tehetitek, próbálgassátok akár kettővel is a paklit!

Kezdő lapunk a Télvidéki Fenyőbot, amivel életerőt spórolhatunk a játék elején. Ha úgy érezzük, hogy lassabb pakli ellen vagyunk, és nincs komolyabb szükségünk Életerő Italára, ki is cserélhetitek őket a következő meccsen képességlapokra.

Mivel a gyűjtők méretét növelni kell, a végjátékra összpontosítunk igazán, de a 4-es szinten a Rontás Pálcás támadások is megfoghatnak már egy egész koncepciót a random faktor miatt, hiszen létfontosságú lapokat is eldobathatunk az ellenfelünkkel. Erre láttunk is példát, hogy mennyire összerogyott egy erős Ork pakli, amikor kipotyogtak a koncepció legfontosabb láncszemei. Nem árt készülnünk 1-2 Emlék Torzítással is mellékpakliban, hogy a saját fontos lapjainkat visszaszerezhessük, ha úgy látjuk, igény van rá a mérkőzésen.

A végjátékra pedig akár 1 Lélek Csapás is elég lehet, hogy befejezzük ellenfelünk utolsó karaktereit, hiszen a Rontás Pálca +sebzései miatt egész korrekt fizikai támadásokat is végrehajthatunk előtte. A Bérenc Varázsló nem rossz választás kezdő karaktereknek, de ha fontos a jó laphúzás, pláne kezdő formátumon, akkor cserélhető Fenyvesváradi Látókra, ami még mindig csak azért lesz, hogy Dermesszen, így célponttá válhat hamar, cserébe plusz lapokat kaphatunk. Szóval bármelyik mellett is voksoltok, működni fog. A Bérenc Varázsló inkább univerzálisan jobb döntés, ha fixen Orkok ellen építkezünk, akkor viszont a Látóra szavaznék.

A mellékpakliban tehát készülhettek más fegyverzettel, Emlék Torzítással, +1 Gondolat Módosítással, Szikla Reptetésekkel. A legnagyobb védelmünk a kontroll lesz, a legzavaróbb erőnk pedig a Rontás Pálca és a végjátékra kialakuló 20-40-es sebzések. Aki pedig még mindig ódzkodik a randomitástól, és a Lélek Csapásos számolgatásoktól, azoknak még mindig bátran ajánlom az 5-ös szintig való építkezést, ahol 4 Dermesztés, 4 Szikla Reptetés és 2 Lélekgömbbel kezdjünk a képességeknél. Ebben az esetben egy jóval gyorsabb paklit kaphatunk, és ugyan formátumfüggő, de rá is erősthetünk a tempónkra más lapokkal. Egy ilyen paklit már írtam idén, jómagam már játszottam Ork kezdő ellen vele, és jól működött, lehet azzal is kényelmesen nyerni. Keressétek vissza a cikkek között, sok Mágus kezdő van, ami jól ütheti a warikat!

Leginkább az új játékosoknak tanácsolom ezeket, a legfontosabb a lapok és a saját paklink ismerete, ha megtanuljuk az ellenfél pakliját, ezzel a paklival már könnyedén tudjuk legyőzni azt, ha jó ütemben és okosan használjuk ki a lapjainkat. Remélem tudtam segíteni, és jó leszek egy kávéra nálatok. Például holnap, a Párbaj Vúdú napon, vagy szombaton, a Profi versenyen ;) Eközben irgalmatlan tömegek a Discord bajnokságon is, hajrá-hajrá mindenkinek, jó játékot, jó gyakorlást!

Következő versenyeink: https://www.facebook.com/events/488388582744748

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5