A jó pap holtig tanonc

2021.04.13

Sokszor említettem már, hogy létezik pár olyan lap, amik nem feltétlenül illeszkednek be jelenleg a versenypaklikba, mégis közel állnak a szívemhez, emiatt sokszor próbálkozok velük. Elsőként egy Mágus koncepció ötletet hoztam elmélkedésre, amennyiben pedig elnyeri tetszéseteket, úgy hozok nektek a többi kasztból is hasonló cikket majdan.

A Tanoncok ugyan fura szerzetek, hiszen csak nevükben létezik a Tanonc ,,kulcsszó", és jelenleg egyetlen releváns tartozékuk van, ami a Tanonc Pálca fegyverzet, és az ehhez köthető, két különböző fejlesztés. Összesen csak két Tanonc karakterünk van, amiből az egyik a 2-es szintű Vöröskövi Varázslótanonc, a másik pedig a 3-as Bizáncváradi Hontalan Tanonc.

Jelenlegi metát tekintve a 2-es karakterek a Mágusoknál nem működnek annyira hatékonyan, és eddig a Hontalan barátunk sem produkált jó eredményeket (ez feltehetőleg változik a most érkező kiadásunkkal majd, de ott is csak az Elektromos sebzés miatt), így ritkán tudjuk kihasználni a Tanonc Pálca hatását. Pláne, hogy ami miatt igazán szeretem ezt a lapot, az nem is az alap fegyverzet, hanem a két fejlesztése. Ezek viszont 4-es szintűek, így jelenleg Tanonc karakterre fel sem tudna kerülni.

Sad time is sad, ahogy a külföldi költő mondta valamikor, teljes bizonyossággal.

A Mester Pálcát, mióta megjelent túlrajongom feltehetőleg, igaz én sem használom olyan sűrűn, mint szeretném, de sokszor rejtek bele egyet-egyet a paklikba és a cikkeimbe. Szerintem az egyik legkevésbé kihasznált ereje a Mágusnak, és a legerősebb fejlesztés a játékban. Hozzá kell tenni, a fejlesztések használata viszont meg sosem lesz olyan hatékony és egyszerű, mint egy bármilyen hasznos képesség mondjuk, így nehéz is beszorítani őket.

Na de majd egyszer, remélem sikerül olyan új lapokat és koncepciókat behozni a játék áramlatába, ahol ezek is nagyobb szerepet kaphatnak. Jelenleg viszont, az egyetlen, mindenre IS jó kontrol lap lehetne, ha valaki összerakna rá egy jó paklit, amiben 4 Tanonc Pálca szerepel, és legalább 2 Mester Pálca.

Mellé pedig miért is ne dobhatnánk be két példányt a másik fejlesztéséből, a Lélekkel Töltött Tanonc Pálcából, ami minden karakterünknek +3 azonnali képesség sebzést ad?!

Ez a két fejlesztés így első ránézésre talán csak Tanonc karakterek nélkül tudna most jól működni, és kicsit visszanyúlni a jó öreg Fenyveshágói Remete kezdőkarakterhez, majd megpakolni az egészet Földrengésekkel, egy-két meglepő Kristály Tüskével, Sziklafallal.... aztán ,,hadmenjen".

De akár így egybe, akár külön nézzük ezt a két Tanonc Pálca fejlesztést, szerintem érdemes próbálkozni velük, mert már 1-1 sikeresen lehozott lap is komoly erőt képvisel, és bőven építhető csak rájuk külön koncepció. Az elkövetkezendő hetekben, és az új lapok megjelenésével biztosan fogok próbálkozni egy ilyen pakli létrehozásával, vagy kettővel, ha abból indulok ki, hogy a Mester Pálca kontroll Mágusba, a Lélekkel Töltött pedig egy képességpakliba kerül.

Egy dolog biztos. Aki elsőként összerak akár egy 3 Mester Pálcás, mondjuk ,,falazós" Mágust, és el tudja azt titkolni kellő ideig, meglepően sok győzelmet hozhat el vele, ha jól jön ki a lépés. Mert azt értjük ugye, hogy bármilyen minket célzó képességet elháríthatunk a Mester Pálcával, ha SZERETNÉNK! Akár még tömegsebzést is. De tényleg. Ez egy jó lap. A Lélekkel Töltött pedig a +3-akkal és akár tanoncokkal.... ki se számolom mennyit tudna sebezni egy Földrengés ha kimaxoljuk...

Szóval... Pálcákat a kézbe... ifjúnóvátájmín.... na meg rendeljetek elő, me' az menő...

Bandi voltam a hegyrő'... és megint jó cikket írtam egybő'.

Köszönöm a lehetőséget. Kávé.