A jövő meta paklijai

2021.06.16

Most szombaton párbaj nappal egybekötött mentor nap, utána lévő vasárnap pedig Profi verseny lesz. Még nehéz megjósolni, hogy mely koncepciók fognak az élre törni, számomra már kicsit körvonalazódnak a lehetséges top paklik.

Ebben a cikkben megosztanám veletek azokat a kombókat, amik ha még lap hiányában nem is, de a későbbiekben biztos találnak helyet maguknak a profi paklikban, valamint azt, hogy milyen koncepciókra lehet számítani a közelgő versenyen.


Kezdésként nézzük meg a Mágust

Igaz, amatőr formátumban teszteltem még leginkább a Mágus Hátast, de ott nagyon gyorsan húzkodta a plusz lapokat, ha úgy építettünk rá paklit. Szerintem a profikon is a kezdőlapként kivett Törpeszamár lehet a Mágusok egyik új iránya, ahol pár Életerő Itala, Magabiztosság Itala és természetesen a Mentális Erő Itala irgalmatlan tempót adhat bármelyik koncepciónak.
Ha pedig profi, akkor már előkerülhet Andrea, Kriszta és Elektra is, akik az átalakított Relikviával mégerősebbé tehetik ezt a játékmódot. 

Személy szerint én Életerő Italos + Falas paklit építenék, ahol Andrea és Kriszta tartaná a frontot a Relikviákkal. Régi formában nehezen volt kivitelezhető, hogy akár két Kriszta is lejöhessen játékba, ma már viszont, ebben az ,,alkesz" kombóban szerintem a legértékesebb Hősünk lehet.

Szóval én bízok a Mágus Hátasban és a Hősök+Relikvia kombó-paklikban. Hogy milyen irányba kanyarodik majd, kiderül. Jelenleg a Mágusok ellen Mágussal a legnehezebb játszani szerintem. Ott minden a Nemesen és a mellékpaklikon fog múlni, hogy melyik irányba billen a mérleg. Ha pedig marad a Mágus a mostani metánál, akkor ott komoly Lélek Csapásokra kell számítani, pont úgy, mint Haladó formátumon.


Haladjunk tovább a Harcosokkal

Haladón kijelenthető, hogy a Bereni Gyakornok és a Strapabírás Kegyeltje jött, látott és győzött, ha Harcos vagy Vadász paklikkal nézett szembe. Profin talán csak a Vadász ellen nyújthat elegendő védelmet az átalakított Nemes, nem biztos, hogy én még elengedném a Kiképző Mestert és a bábjait. Ebben az esetben a képesség-Vadász lesz a legnagyobb ellenfelünk, és az a fránya Mágus a 2 lehetséges Vaddisznóseregével. Na de... az ugyancsak átalakított Harcos Egyedi lap, a Mágia Ellenállás Itala még olyan előnyt adhat nekünk, amik a fent említett ,,mumusok" ellen is kényelmes védelmet adhat.

Talán igaz volt régebben is a Harcosra, hogy sok múlik a mellékpaklin, most talán még inkább igaz lesz ez. Sok tipikus side lapja van a kasztnak, elég ha csak a Hátasára gondolunk, ami gátolja a többi Hátas játékba kerülését. Ugyan ez még feltehetőleg csak a Mágusok ellen lesz hatákony, a Vadász Hátastól még nem feltétlenül kell tartani szerintem a profi versenyeken.

Hogy a jól ismert agró paklit bővítjük ki, vagy egy tankolóst, szinte mindegy, a side lapjaink körülbelül ugyanazok lehetnek. Szerintem mind a két típus megállja a helyét, én ugyan nagyon kedvelem az agróját, talán most azt mondanám, hogy ha profi, akkor a fullos tankos egy kicsit stabilabban hozhatja a győzelmeket. Majd kiderül ez is :)


Végül, de utolsó sorban.... a Vadász

Eddig is többféle koncepciót tudott profi szinten győzelemre vezetni a Vadász, ami szerintem most bővűlt a Méregjelzős paklikkal is. Ehhez nem árt az új Hős meg pár újított K2-es lap, de ha valakinek már összegyűlt rá a készlete, szerintem komoly ellenfele lehet bármelyik kasztnak is. Pláne, hogy ebben az esetben már előfordulhat, hogy Iván miatt már 4-es képességeket is meg tudunk Bénítózni, ami ugye alapból nem egy gyenge dolog. Itt viszont a legnagyobb ellensége a Strapabírás Kegyeltje lehet a Harcosoknál, érdemes felkészíteni a masszív, képességsebzés nélküli paklinkat a mellékpakliból képességekkel.

A régi Vadászok szerintem nem vesztettek az erejükből továbbra sem. Az Éjjeli Vadász, Diána, Pál+ Relikvia, 6-os karik + Lendületes még mindig járható út, nem beszélve a 2 lehetséges Rejtőzködésről és a Vadászok Erejéről.

Ugyan nagyon szívesen látnék teljesen új koncepciókat, de nem hiszem, hogy ezt a profi versenyen fogjuk elsőként a top helyezettek között látni.


Összegezve, előfordulhat hogy különböző kasztok és koncepciójuk miatt ,,körbeverés" is kialakulhat, ami számomra egyértelművé teszi, hogy nagyon izgalmas versenyre számíthatunk.

Szombaton mentor nap, jöhettek tesztelni és párbajozni is profi paklival, bár a párbaj Duálra van kiírva, így az a biztos, ha hoztok mindkettőt ;)

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5