A két új Promó

2021.09.22

A Szövetségek Kora kiegészítő mellé érkezni fognak természetesen új Egyedi és Promó lapok is. A két általatok küldött és megszavazott Promó lap pedig, ami biztos nyomtatásra kerül a Bereni Harci Dobos és a Gondolat Módosítás.


Gondolat Módosítás

Süti promó ötlete, ami megnyerte a lapötletelős versenyt. Habár erősen nerfeltük az eredeti tervhez képest :) Mitől lehet jó ez a lap, mitől lehet az alap változata is jó? Én alapvetően szerettem minden profi Mágus pakliba berakni 1-2 darabot az alap, 3-as verzióból. Kis szerencsével a játék legelején elronthatjuk a kezdő kezét az ellenfélnek, persze pont így segíthetünk is neki, de a játék elején azért lehet következtetni, hogy milyen keze lehet a másiknak, ha más nem abból, hogy mennyi lapot cserél vissza. Értelemszerűen ha keveset, vagy egyet sem, akkor már jó eséllyel ronthatunk rajta. A későbbiekben pedig megpróbálhatjuk megmenteni magunkat egy kellemetlen, nagysebzős képességtől is akár, és esélyt adhatunk magunknak a túlélésre.

Ezzel szemben a 6-os promó változat egyértelműen csak a végjátékra összpontosít, annyi különbséggel, hogy a saját kezünkben tartott lapokat is ki kell cserélnünk. Ugyanolyan jó marad védekezésre is, mint a sima változat, annyi különbséggel, hogy ellenfelünk lépésétől függetlenül, ha elég rossz kezünk van a végjátékban, megpróbálhatjuk kijavítani. Sokszor van szükségünk 1-1 lapra, ami a túléléshez vagy a győzelemhez vezethetne egy szoros mérkőzés végén, de feltehetőleg a pakli aljára szorult. Ezzel a lappal kiküszöbölhetők ezek a probléma.
Alap pakliba vagy side-ba szerintem 1 fog elférni, persze koncepció függő. Duál és társai formátumban (Triád vagy akár Szóló) pedig akár létfontosságú lap is lehet. Nem is beszélve mondjuk egy Vadásszal kombinálva, ahol a térfelünkön már lent van egy Feketeláng Sivatagi Lövész. Akárhogy is, nem árt majd beszerezni párat, sok potenciál van a lapban még, akár a sima akár a promó változatában.


Bereni Dobos


A közösség végül ezt a lapot szavazta meg másik győztesként, így érkezni fog az 5-ös szintű Dobos is. Ha jól rémlik, már régebbi tervekben is szerepelt, úgy néz ki, most jött el az ideje :)

A statisztikái ugyan nem nőttek arányosan a 3-as elődjéhez képest, viszont dupla annyi fegyverzetsebzést tud adni szomszédainak, ami ugye jó esetben akár egy Fegyverkovács és egy Attila is lehet. Mivel pedig Ork, így Attila igen kedvesen cserébe visszaad neki 3 alap sebzést. Hogy ők ketten mit fognak művelni, arról talán már van is sejtésetek, hiszen mostanában Duál formában már így is alakul egy Orkos koncepció, erre pedig igencsak rásegíthet ez a Bereni promó, valamint a Szövetségek Kora új lapjai is.

Attila nélkül is bekerülhet a legtöbb profi pakliba, hiszen egy hasznos 5-ös karakter lehet egy olyan koncepcióban, ahol játszunk 6-os karakterrel is, vagy ügyesen sakkozunk a Kiképzőbábukkal, hogy ne ez legyen az utolsó karakter slotban. A legtöbb mostani esetben csak az lesz a kérdés, milyen arányban használjuk őket, és mi legyen az új 3-as karakter, ha a promóból is akarunk használni. Erre is talán választ kapunk majd a Szövetségek Kora új érkezőitől, de szerintem már azok nélkül is megtalálná a helyét.

Sok dolgot változtathat a metán (ami ugye nem is létezik most ;) ) két promó lap is, mint láthatjátok. Természetesen lesz egy harmadik promó lapunk is, hogy a szegény Vadászok se szomorkodjanak. Vannak már rá ötleteink, meglátjuk melyik lesz a befutó.

Most szombaton Győrben és Budán is pörög az ŐH. Ez utóbbi helyszínen Párbaj és Mentor napot tartok, ahol akár a Kizárólag Ritka boosterekért is játszhattok párat, vagy csak készülünk együtt a jövőhét vasárnapi Haladó versenyre. Pénteken még érkezek cikkel, szombaton összeülhetünk játszani. Addig is kávé!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/631903128193258

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szervetünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5