A legkedveltebb, legerősebb Vadász lapok

2020.03.11

A legkedveltebb, legerősebb Vadász lapok

A múlt heti elemzésem a legnépszerűbb Mágus lapokról szólt, most pedig összegyűjtöttem azokat a lapokat, amikre érdemes készülni a Vadászoknál. A cikk olvasásához nem árt, ha megnyitjátok új ablakban a Fényképek menüt, így az említett lapokkal egyből szembesülhettek.

A Vadászok is több olyan lapot használnak, amik majdnem elengedhetetlenek minden pakliból. A kezdő formátum nem a legkedvezőbb a kasztnak, hiszen a legerősebb lapjai ritkábbak a többiekhez képest.

Vadász Nemes:

Élesen Látó Hadúr - Amatőr formátumban az egyetlen erős, jelenleg használható Nemes. Életerő italokkal kombózva, sok sebzést beengedhetünk, ezáltal növelhetjük a lapszámot kezünkben.

Löveg Specialista - Aranykeretes lap, így csak győzelmi pontokból vagy díjazásként juthatunk hozzá ehhez a Nemeshez. Ebből adódóan csak Profi formátumban találkozhatunk vele. Nagyjából ugyanazt a hatást tudja elérni, mint a Hadúr, annyi különbséggel, hogy a játék elején tud nagyobb tempót generálni, fix 3 életerő áldozásért cserébe. Az átlagos Vadász paklik 3-4 alkalommal könnyedén használják a hatását.

Vadász fegyverzet:

A Nyírfa Könnyűíj eddig sokszor csak kiegészítésként szolgált a Vadász paklikban, a Tölgy Számszeríj mellett. Most, hogy érkezett egy új 3-at sebző fegyverzet (Elemijég Dobókés), ritkábban fogunk vele találkozni. Ha mégis, akkor feltételezhetjük, hogy tulajdonosa használni fogja az Edzett Nyírfa Könnyűíj fegyverzet fejlesztést, ami komoly gondokat okozhat, ha nem figyelünk rá. Ez a fejlesztés lehetővé teszi egy legalább 4-es szintű karakternek, hogy 3 életerő áldozásáért két célpontot is támadhasson. Hadúr Nemessel pedig még lapot is húzhat vele. Így ha mostanában versenyre mentek és látjátok a Nyírfa Könnyűíjat, készüljetek lelkiekben a fejlesztésére is, és igyekezzetek minél előbb elpusztítani a hordozó karaktert.

Az ugyancsak újonnan érkező Egykezes Számszeríj pedig azon Vadászok fegyvere lehet, akik több célpontos képességekkel fognak minket zaklatni.

Vadász képesség:

Bénító Lövés - Az első Vadász képesség a legfontosabb talán mind közül. Ritkasága miatt kezdő formátumban csak egy lehet, viszont amatőrön és profin már 3-4-et is használhat, akár a mellékpakliban, akár az alapban. Ez a csapda lap, amit reakcióként játszhatunk ki az ellenfél körében, megakadályoz egy maximum 3-as szintű azonnali képességet, így a Mágusok Dermesztése és a Lélekgömbök, valamint a Harcosok Parasztlengősei ellen hibátlan védelmet biztosít. Szerintem elengedhetetlen lapja a Vadászoknak!

Tripla Lövés - Régi és jól bevált azonnali képesség, ami 3 célpontot sebez. Sok koncepcióba elfér, több lappal is jó szinergiát biztosít. Mostanában kicsit talán háttérbe szorul, nem kerül be 3-4 egy pakliba, mint régen. De az összes formátumban számíthatunk rá.

Megjelölés - Ez a Vadász képesség leginkább az 5-6-os szintű karaktereket és képességeket játszó Vadász paklik kisegítője. A legkedveltebb kombináció a Megjelölés + Lendületes Löveg, ami rettentően sok sebzést tud okozni, minimum 48-at. Nem könnyű összehozni ezt, de a mostani meta ebbe az irányba fordulhat. Amatőrön már bevethető.

Sorozatlövés - Az új képesség is leginkább a Megjelöléssel alkot majd erős kombót. Több pakli ellen is jól tud működni ez a képesség, habár nem tartom olyan optimálisnak, mint a fentebb említett másik párosítást. De mivel egy friss lapról beszélünk, így népszerű lesz az elkövetkezendő versenyeken, szóval számolni kell vele is. Hogy később milyen szerepet fog betölteni a metában, majd kiderül.

Vadász karakter:

Fényerdei Amazon Íjász - Az egyik legerősebb, 3-as szintű karaktere a kasztnak, ami stabil kezdést biztosít a játék elején. Ha biztosra akarunk menni, akkor jó választás lesz még mindig.

Fenyvesváradi Tüzesíjász - Viszont ha a nagy sebzésre megyünk, akkor az új zsoldos lesz a megfelelő választás, ami már maga után is megadja a plusz 1 karakter sebzést. Ha a gyors, tempós sebzést akarjuk játszani, a Tüzesíjász kerüljön az Amazonok helyére.

Óvárosi Lemeztáncos - Minden Vadász pakli alapja, a legerősebb 4-es karakter. Egy lap eldobásáért megduplázza a fegyverzetsebzésünket, ami önmagában és képességekkel párosítva is erős kombót alkot.

Éjjeli Vadász - A Lemeztáncosok mellé 1-2 Éjjeli mindig becsúszhat. Ritkasága miatt csak amatőr szinttől találkozhatunk vele. Ha lekerülésekor egyből felfegyverezzük, már támadhat is, ráadásul két célpontot. Nagyon erős hatás, ha sikerül. Mivel ha van már lent Éjjelink, a következő nem fejtheti ki a hatását, így csak 1-2 darabot érdemes berakni a paklinkba.

Diána, a Lemezek Mestere - A 3 Hős közül Diánát tartom a legerősebbnek. Csak Profi formátumban találkozhatunk vele. Bármikor támadhat két célpontot, ilyenkor a sebzése feleződik. De amiért igazán hasznos, az a másik hatása, amivel eldobhatunk egy feleslegessé vált lapot a kezünkből, és húzhatunk helyette egy másikat. Az alap statisztikái is erősek.

Bizáncváradi Veterán Lövész - A Veresváradi Toronyőr mellett egy újabb 6-os szintű karakter. Minden vele kijátszott képesség +2 sebzést fog adni. Ha meglátjuk ellenfelünknél, készülhetünk a fent említett, magasabb szintű képességekre is. A Tripla Lövésekkel is jól működik, valamint az ugyancsak 6-os szintű Nyílzáporral kombózva is erős.

Egyéb:

Könnyű Medveszörme Vért - Az egyetlen használt Vadász páncélzat, amiből hasznos, ha be tudunk rakni minél többet a paklinkba. A 6 páncél ugyan nem olyan sok, de elegendő a körönkénti -1 sebzés hatása miatt. Sokszor fog számítani, pláne Mágusok ellen!

Vadászok Ereje - A csak profin használható, aranykeretes Vadász Ital valóban megmutatja a kaszt igazi erejét. Minden profi pakliban előfordul, akár 3-4 darab is. Az adott körre megduplázza az egyik karakter alapsebzését, amivel nagyon sok, és előre nem számított sebzést tud okozni.

Ezek voltak a leghasználtabb, legerősebb Vadász lapok. Legközelebb pedig befejezzük ezt a sorozatot a Harcos lapokkal. Természetesen itt is igaz, hogy nem minden használt Vadász lapot mutattam be, szóval bátran tesztelgessétek a többi lapot is, nézzétek át az összeset a fényképeknél, hogy ne érjen meglepetés titeket  Találkozunk a holnapi Profi versenyen! Én is ott leszek, így aki csak érdeklődne a játék iránt, és nem akar még versenyezni, bátran jöjjön el kipróbálni az Ősök Hajnalát!