A Páncél, a Mester és a két füstölgő Fegyver

2022.02.19

Öszzekovácsoltam egy Harcos paklit, csak úgy, Haladóra. A Szövetségek Kora két új kovácsot is hozott a Fegyverkovács mellé, így kialakult egy trió a Mester- és Páncélkováccsal, amik egészen erős szinergiát alkotnak együtt, mégis sok új koncepciót lehet belőlük kihozni. Nézzük Haladón mire mehetünk vele.

Nemes: Strapabírás Kegyeltje

Karakterek: 11
4 Bereni Harci Dobos
2 Pusztaváradi Fegyverkovács
2 Óvárosi Páncélkovács
2 Fenyvesváradi Mesterkovács
1 Bizáncváradi Mágiatörő

Fegyverzet: 6
3 Tárcsapajzs
2 Dárda és Toronypajzs
1 Szövetség Pengéje

Képességek: 4
3 Tüzes Ököl
1 Szövetségek Kora

Páncélzat: 5
2 Óvárosi Kovácskesztyű
3 Acél Könnyűvért

Italok: 5
3 Életerő Itala

2 Magabiztosság Itala


Játék a paklival:

Némi alakítgatás után a kezdő lapunk a Szövetség Pengéje + Szövetségek Kora lett. Egyrészt nem árt a kezdőfegyver, valamint a Harci Dobosokon kívül minden más karakterünk +3 páncélt kaphat majd leérkezéskor. Nem egy brutális kombó, de nekünk pont megfelel ide.

Komoly jelentősége nincs a Dobosoknak, kis erősítést adhatnak, de ha kiakarjuk maxolni a +3 Páncélt, cserélhetőek is akár más faj lapjára, ami beleillik a koncepcióba. Nézzük a továbbiakat, elsőként az Óvárosi Páncélkovácsot. Neki csak Páncélzatot dobhatunk el a mi körünkben egyszer kézből, cserébe viszont +5 végleges páncélt kap egy karakterünk. Ebben az összeállításban szerintem háromszor simán összehozható ez a bónusz, így ő is +15 páncélt fog kiszórni maga köré, ami igen szép erősítés.

A Fenyvesváradi Mesterkovács pedig kicsit trükkösebb, mint első ránézésre gondolhatnánk. Egyrészt értelemszerűen jó kombót alkot a Páncélkováccsal, így ha azzal eldobunk egy Páncélt, a Mester vissza is veteti azt kézbe egyből. Másrészről viszont a BÁRMIKOR szó teszi még erősebbé ezt a lapot, akár önmagában is, valamint az, hogy Felszerelést ír, így páncélokkal és fegyverzetekkel is működik. 

A ,,Bármikor" pedig alkalmazható már a laphúzó fázisban is, amikor pl két lapot eldobunk, hogy húzhassunk egyet. Ebben az esetben, ha az egyik eldobott lapunk egy felszerelés, az vissza is kerül a kezünkbe, így igazából egy 1:1-es lapcserét csinál nekünk.

A jó öreg Fegyverkovács pedig azért is erős még ide (a megszokotton kívül), mert szépen működik a Tárcsapajzsokkal, amik Fegyverzetként funkcionálnak, de felszerelhető Páncéloldalra is, ettől függetlenül megkapják a +2 Fegyverzetsebzést tőle. Köszi.

Képességek tekintetében még egy további, apró kis kombóra is volt hely. A Tüzes Ököl önmagában is erős lap, de az Óvárosi Kovácskesztyű Páncélzat még egy kicsit plusz sebzést is adhat neki, ha úgy alakul. Ez utóbbi pedig általában alkalmas arra, hogy a Mester+Páncélkovács duónak eldobáljuk, majd akár ugyanabban a körben rárakjuk a Mesterre, ezzel is kimaxolva a bónusz páncélokat, amiket Törp karakterre rakva érhetünk el.

A végjátékra egy opcionális Bizáncváradi Mágiatörő is bekerült, ami ugyanúgy jól illeszkedik a pakliba, mint társai. Első nekifutásra egyébként a kezdőlapnál egy Bereni Gyakornokot írtam a pakliva, a további plusz Páncélzatok miatt, de általában nekünk kellene gondoskodni a leszedéséről, így a tempóvesztés miatt maradt a Szövetség Pengéje és 4 Harci Dobos, amiből egyet fel kell majd húznunk. 6-os karakternek meg Óvárosi Gyalogost raktam, de azon kívül h erős és jó hatással bír, a Tüzes Ököl két célpontját is gátolja. Így szerintem végül egy letisztultabb, átláthatóbb kombópaklit kaptunk.

A vállalkozó kedvű játékosok akár próbálgathatják Pajzs Specialista Nemessel is a paklit, mert igazi védelmet tényleg csak a +páncélértékek fognak nekünk jelenteni. Mellékpakliban pedig készülnünk kell pár szokásos, képességsebzés csökkentő lappal, akár 1-2 Hátassal is, ízlés szerint. Egyelőre ennyi voltam a hétre, hamarosan folytatjuk a mindent is. Remélem tetszett nektek ez a pakli, majd jól kipróbálhatjuk a legközelebbi találkozóink egyikén, vagy akár Discordon is. Bármi óhaj-sóhaj, kérdés merülne fel, írjatok nyugodtan, addig én kávézok párat.

Bandi a hegyről.

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1080283422733907

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5