A Promó lapok

2022.03.02

Az Egyedi lapok okfejtése és hihetetlenül mély elemzése után érkezzenek a játék másik aranykeretes lapjai, a Promó lapok. Ezek a lapok is csak profi formátumokon bevethetőek, különlegességük, hogy a Promók mindegyike egy, már meglévő, kiegészítőkből nyitható lapok változatai.

Nyereményként, nevezés mellé, szintlépések után is hozzájuk lehet jutni, így jóval elterjedtebbek, mint az Egyedi lapok. Használhatóság szempontjából viszont már megosztóbbak, hiszen sok olyan, régi Promó lap van, ami azóta sem találta meg még a helyét a Profi versenyeken, és habár nem kijelenthető, hogy sosem fogják, azért van pár, ami nem lett népszerűbb, mint akár a sima változatuk.

Most azokat a lapokat emelném csak ki, amik régóta benne vannak a népszerű paklik körforgásában, valamint azokat, amik mostanában kaphatnak majd nagyobb figyelmet.


Mágus Promó lapok

A Mágusoknál mondhatni fele-fele arányban akadnak hasznos lapok, meg olyanok is (mint pl a Dermesztés és Jéggömb) ami lehet, hogy majd valamikor koncepciópaklikban érdekesek lesznek. Most kiemelném a népszerűbb és kedvenc top 4-et belőlük.


Óvárosi Jéghajlító

A közkedvelt 6-os szintű, kék ritkaságú karakter 5-ös szinten is hasznos és népszerű már jó ideje, nem is véletlenül. A gyors paklik alap, befejező karaktere, valamint a Jég és a fegyverzet nélküli koncepciók, minikombókhoz is nagyon jól illeszkedik, akár még duál paklikban is. Minden Mágus játékosnak ajánlott a 4 darab beszerzése, abból sem lehet baj ;)


Életadó Mennydörgés

Igaz, hogy az 5-ös szintű változata sem terjedt még el a használatban, de ezt a Promót már megjelenésekor is favorizáltam, és még mindig titkos kedvenceim egyike. A Szövetségek Kora kiegészítővel érkezett 1-2 olyan lap az Elektromos sebzéshez, ami mellé hatékonyabban működhet ez a Promó vagy sima változata majd. Meglátjuk, mikor fog tudni kiteljesedni, és valóban erős tényezővé válni, én még bízom a sikerében :)


Szikla Reptetés

Ha pedig felkerült ide az egyik kedvencem, akkor meg kell említenem a Szikla Reptetés Promó változatát is, ami ugyan izgalmas és jótékony hatással bír, én annyira mégsem érzem szükségesnek. De az biztos, hogy egyre inkább elterjedtebbek a csökkentős lapok, szóval ha olyan koncepciót használunk, ahol a Szikla Reptetés szükséges lesz egy Profi pakliban, akkor könnyen előfordulhat, hogy nem árt, ha van 2-3 ilyenünk, ha máshol nem is, de mellékpakliban mindenképpen.


Gondolat Módosítás

A sima és ez az új Promó változata is sokkal erősebb, mint amennyire használják jelenleg. Akárhogy is nézzük, ez egy nagyon jó kontrol lap, és jóformán bármilyen, elsőként kijátszott képességtől meg tudjuk menteni magunkat vele. A Promó változata pedig egy speciálisabb duálban tud nagyon jól jönni, valamint egy alternatív laphúzást/lapcserét is biztosíthat. Persze 3-4 db sosem fog elférni szerintem egy pakliban, egy koncepcióban sem, de erősen javasolt beszerezni ebből a Promóból is 1-2 darabot, próbálgassátok paklikban, meglepően erős tud lenni sok esetben!


Harcos Promó lapok

A Harcosnál jóformán az összes Promót felsorolnám szívem szerint, hiszen mindegyiket jónak tartom és mindegyikre tudok olyan koncepciót, ahol jobb őket használni, mint mást. De megpróbálom kiemelni innen is azt a 4-et, amiből nem árt, ha beszereztek ti is, ha Harcosozni szeretnétek majd Profi versenyeken.


Vöröskövi Felderítő

Talán a legnépszerűbb és legerősebb Harcos Promó lap. Külön érdekessége, hogy 2-es szintű sima verziója talán még sosem szerepelt paklikban. Ellenben a promó verziója jóformán az összes Harcos pakliban előfordulhat, illetve a Szövetségek Kora megjelenésével, Kentaur mivolta miatt további felemelkedésre számítok tőle. Ereje vitathatatlan, a kérdés csak az, mely koncepciókban fog a leginkább beilleszkedni. Harcos játékosoknak kötelező a 4 darab!


Bereni Harci Dobos

Új Promó, de tudhatjuk, hogy ugyanolyan népszerű lesz, mint a 3-as társa, és akár más koncepciókba is beillik majd, mint jelenleg. A +1 sebzés mindig hasznos lesz, még akkor is, ha nem az Agró és a régi Kovács+Naga paklikba használnánk. Az pedig, hogy Ork, csak hab a tortán. Ezt a bejegyzést Attila, az Orkok Bajnoka like-olja. Kötelező lesz belőle is a 2-3 darab.


Kitartó Morál

Sűrűn előfordul a sima, 1-es szintű változata a mai napig is, minden formátumon. A Promó verziója már kevésbé, azonban az új Harcos Relikvia elterjedésével szerintem a Kitartó Morál Promó is tényező lesz, ha nem is jelentősen, de elképzelhetőnek tartok olyan koncepciót is, ahol a sima a kezdőlap, ebből pedig 1-2 darab bekerül majd a paklikba, hogy Az Örzők Pallosa miatt lekerülhessen még egy belőle. Koncepció lap lesz, de ott nagyon erős.


Bereni Lándzsás Felderítő

Az újabb agró pakli alap karaktere, ami lehet olyan erős önmagában, mint ha helyettük az Örök Lápsági Fegyvermestert használnánk. A későbbiekben is előfordulhat bármely olyan pakliban, ahol nem egy fajra specializálódnak a karakterek. Statisztikái és hatása bőven felveszik a versenyt a 4-es szintű társaival, de nem mindenhová lesz a legjobb választás. Ettől függetlenül is népszerű, és erre a lapra is növekvő érdeklődést jósolok ki a kávésbögrém alatt látható zacc és kávéfoltokból. Kell a 4 belőle!


Vadász Promó lapok

Ennél a kasztnál is eléggé vegyes a felvágott, de bőven akad 4 olyan lap, amit kiemelhetek a többi közül, hiszen a mai napig erősnek bizonyulnak Profi paklikban.


Kék-Oázisi Íjász

A régi meta alap karaktere, ami egy képességsebzős Vadász pakliban a mai napig elengedhetetlen szereplője. Ha ezen a vonalon akartok továbbhaladni, elengedhetetlen lesz a 4 darab belőle, és szerintem a későbbiekben is megállja majd a helyét, így nehéz vele mellényúlni rövid és hosszú távon is.


Erős Lövés

És mit kezdene a fent említett karakter jó 3-as képesség nélkül? Szerencsére ezen sem kell gondolkodni, ha be tudunk 3-4 darabot szerezni az Erős Lövés Promóból is. Sok koncepciópakli ellen hatékony kezdés, szépen szedegeti a Bábokat is, és akár bármilyen más Vadász koncepcióban is elférhet pár a mellékpaklinkban. Egyszerű de erős lap, szedegessétek össze ezt is bátran.


Botlódrót

Ez is egy új Promó lap, így még nem nagyon láthattuk élesben, de szerintem az egyik legújabb mellékpakli alapkelléke lesz. Az alap verziójától teljesen eltér, ami ebben az esetben szerencsés, hiszen a Boltódrót sosem működött igazán. Ellenben a fizikai sebzés felezése egy teljesen egyedi hatás, és nagyon jól illeszkedik be a kaszthoz a jövő meta paklijait figyelembe véve. Javasolt adag: 2-3 db.


Tripla Lövés

Utolsó top4-ként végül nem az Amazon Érzetet hoztam, bár nagyon szeretem, de a jelenlegi és régi paklikat tekintve, muszáj a Triplát is besorolnom. Ugyan a sima, gyakori verziója is mai napig előfordulhat koncepciótól függetlenül bármelyik Vadász pakliban, a Tripla Lövés Promója, 4-es szinten és kicsit fordított sebzéssel sok minden ellen jobb választás, mint az alap. Leginkább Vadászok ellen jó, hiszen nem tudják Bénítózni, de duálokban is jobb választás, ahol a fegyverzetsebzésre tudunk több pluszt adni. Belőle is jó, ha van 2 darabunk legalább, bármikor jól jöhet ;)


Ennyi lett volna mára a Promó mustra. Természetesen vannak még használható és izgalmas Promó lapok, és lehetnek olyanok is, amik még váratnak magukra, de jelenleg ezeket használják a legtöbben, és ezek lehetnek a későbbiekben is biztosan erősek. Pénteken még érkezek cikkel, közben Ádi szórakoztat majd titeket a közösségi oldalon. Hétvégétől pedig ismét versenyzés, alábbi linkeken mindent is megtaláltok. Kávé!

Következő versenyeink: 

https://www.facebook.com/events/340851564622770

 https://www.facebook.com/events/320474326710115

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5