A tegnapi győztes profi pakli

2021.09.13

Ahogy jeleztem, bemutatom a tegnapi top 3 paklit, ezúttal az első helyezett, Tisi pakliját, ami egy jól bejáratott mégis átalakított Agró vonalat képvisel. A 4 fordulós versenyen Tisi nyerte meg ezzel a paklijával az eseményt. Két 2:0-ás és két 2:1-es körrel magabiztosan hozta el az első helyezést.

Tisi paklija

Nemes: Kiképző Mester + 4 Gyakorló Báb

Karakterek: 11
4 Bereni Harci Dobos
4 Bereni Lándzsás Felderítő promó
3 Pusztaváradi Fegyverkovács

Fegyverzet: 7
1 Rövidkard és Körpajzs
2 Dárda és Toronypajzs
4 Acél Rövidkard

Képességek: 4
2 Parasztlengős
2 Ólom Lábak

Páncélzat: 2
2 Acél Könnyűvért

Italok: 7
4 Életerő Itala
2 Gyógyítás Itala
1 Magabiztosság Itala

Mellékpakli: 1 Ólom Lábak, 1 Parasztlengős, 1 Elemi Gyengeség, 2 Mennyei Pajzs, 2 Bosszúvágy promó, 2 Szent Feloldozás, 1 Érzéketlen Őrjöngés

Ez a koncepció lecserélte a Nagákat, és egy gyorsabb agró vonalat képvisel, kevesebb lehetséges sebzéssel, de biztosabb védelemmel, mint az elődje. A 6 opcionális életerőpótlás általában elegendő a Felderítők plusz költségére és a Bábok kijátszására.

A két páncélzat tovább életben tarthatja minden pakli ellen a Kovácsokat vagy éppen a Felderítőket. Míg az előző verzióban általában fix célpont volt a 2 fegyverrel ellátott karakter, itt már megoszlik a figyelem, éppen emiatt lehet többet kihozni a karaktereinkből. Amit meglestem a versenyen Tisi meccsei alatt, ezt bizonyította, itt legtöbbször a Kovács lesz a célpont.

A mellékpakliból a legtöbb dologra fel lehet készülni, akár plusz védelem, akár plusz sebzésre lenne szükségünk. Az Érzéketlen Őrjöngés ugyan nem volt használva, Tisi szerette nézegetni a side-jában, de úgy érzem, előbb-utóbb, elő fog kerülni ez a lap is, és egyszer nagyobb meglepetéseket fog okozni egy versenyen :)

A Báb + Bereni kezdés után, ha sikerül egy Kováccsal kezdeni és utána lehozni csak a Felderítőket, akkor érhetjük el a maximális sebzést, de abban az esetben is jó, ha fordítva érkeznek, és a Bereni mellé érkezhet a Felderítőnk.

Beszéltük még továbbá, hogy meglehetne próbálni az egyik Felderítő promó helyett egy sima, 6-os szintű verziót is, de az még a jövő zenéje, hiszen ilyen összeállításban ritkán jönne ki az egy darab 6-osunk, valamint veszítene is a tempóján a pakli, de biztosan lesz majd erre irányuló próbálkozás is.

Az általános konklúzió a versenyről nekem, azon kívül, hogy nagyon sok új paklit láthattam jól működni, hogy a játékosok elkezdték nagyon profin alkalmazni a mellékpaklikat is. Egyrészt erre a módosított szabályzatunk, valamint a bo3-as rendszer is nagyban rásegített persze, de nem egy paklira volt igaz, hogy 9-10 lapot is cseréltek az első meccsek után egyszerre, amivel akár majdnem teljesen más koncepciót lehet adni a pakliknak.

Ezen dolgok miatt még mindig úgy gondolom, most, hogy már 3-4 profin is túl vagyunk, baromi izgalmasak és változatosak a versenyek, és folyamatosan, egymásra készülve alakulnak ki új meták. Remélem ezzel a játékosok is egyetértenek, ellenkező esetben törölnünk kell majd a kommenteket ;)

Szerdán érkezek a top 2-3 paklival, amiben Süti Harcosát és Flav Mágusát mutatom be nektek. Szombaton pedig érkezik a ki húz rosszabbul verseny, ami Triád névre hallgat. Egy könnyed, szórakoztató fun formátum, ahol NINCS NEMES, de minden kasztból minimum 10 lapot kell tartalmaznia egy paklinak. Izgalmas versenyre számítok ott is, és szinte biztos, hogy a top 1-ben mindhárom kaszt ott lesz kivételesen ;)

Kávé!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/207094054737339

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5