A versenyekről - majdnem minden

2022.02.04

Elérkezettnek látom ennek a témakörnek egy újabb, frissített verzióját elkészíteni, ahol röviden bemutatom, hogyan s miként zajlanak az Ősök Hajnala versenyek. Egyelőre a legaktívabban a Pesti Régió megy, így a teljesség igénye nélkül az ottani lehetőségeket mutatom be elsőként. Kezdjük is el a standard lehetőségeket, ami a versenyzést illeti.

Átlagosan havi 2-3 verseny rendezvényünk van, 3 alap formátummal, ami a Kezdő, Haladó és Profi. A formátumok több módon is eltérhetnek egymástól, de a legfőbb miértjük, az a lapritkaságok tiltása vagy éppen engedélyezése. Kezdőn maximum kék ritkaságú lapokat használhatunk csak (így például Nemes lapok is kiesnek), és 1-es szintről indul a játék, de Haladón már engedélyezettek a Narancs és Citrom lapok is (így tehát a Nemesek és a Hátasok is), és 2-es szintről indul a játék, végül Profin minden további ritkaság (piros és aranykeretes lapok) is szerepelhet.

Ezeken kívül vannak különleges formátumaink is, amik sokszor visszatérnek, mint például a Draft/Bontás verseny, vagy pedig a Duál, Triád és Szóló formátumok. Ezek leírásait megtaláljátok a weboldalon, de minden különleges esemény leírásában is elérhetitek az infókat róla. Továbbá folyamatosan érkeznek és születnek új formátumötletek, amiket előbb vagy utóbb, de kipróbálunk majd valamikor, ezzel is színesítve a versenypalettánkat.

A versenyeken való részvételért járnak Tapasztalati Pontok, amiket egyénileg gyűjthettek, ezáltal szinteket léphettek extra nyereményekért. Továbbá szerezhetőek így Lélekpontok is, amiket Egyedi lapokra válthattok be. További ,,farmolási" lehetőségetek pedig a Klán rendszer, ahol közösen is növelhetitek egy saját klánotok szintjét, további közös ajándékokért cserébe, így mindenképp megéri beszállni egybe, vagy alapítani egy újat barátaitokkal.

Az élő versenyzéseken kívül már lehetőségetek van Discord Párbajokra is jelentkezni, ami minden hónapban eltérő formátummal indul el. Itt kötetlenebbül és otthonról is versenyezhetsz, régiótól függetlenül. Itt minden hónap végén Tapasztalati Pontok szerezhetőek, negyedévente pedig az összegzett eredményekből a TOP3-nak díjakat és Lélek Pontokat is kiosztunk. A nyereményeken kívül pedig remek és kényelmes módja a tapasztalatszerzésnek is, esetleg egy nagyobb versenyre való felkészülésre.

A versenyeken kívül már ismét tartunk folyamatos Mentor napot is, mind élőben, mind pedig online is igény szerint. Ha szeretnétek élni ezzel a lehetőséggel, gyakorolni, megismerni a játékot, segítséget kérni, csak írjatok nekünk, és összehozzuk az alkalmat!

Még felsorolandó a Párbaj Nap is, mint versenyzési lehetőség, igaz kicsit rendhagyó módon. Alapvetően minden verseny előtt-után is van lehetőségetek Párbajozni, ami annyit tesz, hogy kihívtok valakit egy 1 mérkőzéses játékra. Közösen megveszitek a kiegészítőt, és a meccs győztese választhat majd elsőként lapot belőle, majd a másik, és így tovább. Mindkét félnek jár érte Tapasztalati pont, aki pedig egy alkalommal legalább 5 Párbajt játszik, bónusz Tapasztalati pontot is kap. A Discord versenyek is hasonlóan működnek, de van, amikor külön Párbaj Napot tartunk élőben is, legtöbbször Mentor napok vagy Nyílt napok mellé.

Vannak kiemelt versenyeink, ahol már komolyabb a tét és nehezebb a bejutás is. A Szezonális Versenyek, értelemszerűen évente négyszer kerülnek megrendezésre. Általában Profi formátumú verseny, ahol minden résztvevő kap ajándékot, de a top helyezettek kiemelt nyereménylapokban is részesülnek. Valamint évente egyszer Nemzeti Bajnokság és Régiós Kupa is van, így tehát egy évben 6 kiemelt versenyt tartunk.

A Nemzeti Bajnokságról és a Régiós Kupáról a későbbiekben úgy is érkezem egy újabb összefoglaló cikkel, de amit tudni kell a Nemzetiről, hogy bárki, bárhonnan bejuthat, ha elég versenyen szerzett tapasztalati pontja van. Ezeket a pontokat is megtalálhatjátok a weboldalon, ezek alapján és külön régiókra lebontva lehet meghívást nyerni majd az ingyenes, nagy eseményünkre, ami idén nyáron lesz megtartva.

Végezetül egy kis extra; a Küldetések. Az élő versenyeken előfordulhat, hogy meghírdetünk előre 2-3 küldetést, amik teljesítésével extra Tapasztalati Pontot vagy Lélekpontot kaphat az első játékos, aki eléri a kitűzött feladatot. Ezek általában csak színesítik a versenyt kis apróságért cserébe, bár én már láttam olyat, aki emiatt elveszített egy meccset ;) De nem éri meg, higyjétek el ;)

Mára ennyi voltam, remélem találtatok magatoknak hasznos és új infót. Ne feledjétek, holnap Mentor Nap, vasárnap pedig Profi Verseny a Barcraft Budában! Ott találkozunk, addigra rendbe jövök én is reményeim szerint :) Kávézni már tudok, szóval nagy baj nincs.

Ave!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/593836798575592

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5