Aki sújtás, maga esik bele

2021.07.16

Rég volt már profi Harcos pakliajánló, így most mindentől függetlenül megosztanám veletek egyik őrült ötletemet, ami a Sújtás és a Fegyvertörő köré épül.

Egy ideje pedzegetem, milyen erős lehet minden pakli ellen, ha sikerül kijátszanunk hamar a Fegyvertörőinket, azonban ez nehézkes tud lenni, ha az ellenfelünk képességeket használ inkább. Itt jön képbe a nagyon elhanyagolt Sújtás, ami talán megoldhatja ezt a problémát. Más kérdés, mennyire lesz hasznos az egész koncepció, de biztos vagyok benne, hogy némi csiszolgatás (esetleg 1-2 új kiegészítő lap hozzá) után, erős lehet.

Nemes: Kiképző Mester + 4 Báb

Karakterek: 10
1 Bereni Gyakornok
3 Bereni Harci Dobos
3 Vöröskövi Felderítő Promó
2 Csaba, a Düh Csatlósa
1 Attila, az Orkok Bajnoka

Fegyverzet: 6
2 Dárda és Toronypajzs
3 Rövidkard és Körpajzs
1 Az Idő Kalapácsa

Képességek: 9
3 Sújtás Promó
4 Fegyvertörő
2 Mennyei Pajzs

Italok: 6
3 Életerő Itala
2 Magabiztosság Itala
1 Mágia Ellenállás Itala


Játék a paklival:

Kezdő lapunk nem meglepő módon a Gyakornok lesz. Gondolkodtam, hogy beférjen-e a pakliba egy Védelmezés, amivel ráterelhetünk egy támadást, ha esetleg az ellenfél kerülné az elpusztítását, de egyelőre csak mellékpakliba raknám. Ami miatt nem került be Gyakorlókard, az értelemszerűen azért van, hogy a legtöbb fegyverünkkel ki tudjuk játszani a Fegyvertörőket és a Mennyei Pajzsokat.

Ha az ellenfelünk inkább sima támadással játszik, a Mennyei Pajzsok helyett bekerülhet a mellékpakliból sima páncél például vagy Mágikus Testbevonat, ami jó kombót alkot a Vöröskövi Felderítőkkel.

A Mágia Ellenállás Itala, a Sújtás és a Mennyei Pajzs mind arra bíztatja az ellenfelünket, hogy sima fizikai támadást mérjen ránk, így tudjuk elvenni a karaktereitől a fegyverzeteket. Ugyanez igaz a Relikviára is, bár ott a meglepetés ereje már nem működik.

Sebzésünket a kontroll miatt mi is a sima ütésekre szorítjuk, így inkább a lassú túlélés a cél, mint a gyors pusztítás. Az italok a legtöbb esetben maradjanak így, mert mind páncél gyógyításra, mind laphúzásra, mind pedig életerőre is szükségünk lesz. A Bereni Dobosok csak töltelékként szerepelnek, nem nagy gond, ha elhaláloznak, mivel a legfontosabb képességünket 4-es szinttől játszhatjuk ki.

Ha akartok a végére még sebzést, beférhet 1-2 (leginkább promó) Bosszúvágy is, vagy Parasztlengős, ha nem Vadászok ellen játszunk. A Sújtásokat legjobb esetben aktívan lehozott karakterekkel játsszuk majd ki, így kényszerítve egy karaktert a biztos fizikai támadásra. Természetesen akkor tegyük ezt, ha van nálunk Fegyvertörő is, vagy ha a helyzet mindenképpen megkívánja.

Remélem lesz, aki kipróbál egy hasonló koncepciót, és nektek is tetszik ez a pakliötlet, egyszer elviszem párbajozni majd, addig még alakítgatom :)

Jó pár lapötlet érkezett már, amit köszönünk nektek. Hónap végéig van időtök még kitölteni az alábbi linken. Vasárnap pedig Elementalista verseny, ott találkozunk ;)

Kávé!

Lapötletelős kérdőív: https://forms.gle/LU4oJTMMQ2VH13L48

Elementalista Verseny: https://www.facebook.com/events/941176766662604

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5