Az elektromos tűz veszélyes

2021.07.12

Pláne, ha ezt egy Elementalista versenyen próbálgatjuk. Vasárnap elérkezik ez az általam már régóta várt formátum, ahol csak Mágus paklik fognak szerepelni, azzal a megkötéssel, hogy két különböző sebzéstípuson és a normálon kívül nem lehet más egy pakliban.

Ezúttal egy Tűz+Elektromos pakliötlettel érkezek nektek:

Nemes: Elementalista

Karakterek: 10
4 Vöröskövi Tűzmágus
3 Lombvidéki Mágnesbűvölő
2 Elektra, a Villám Bűvölő
1 Óvárosi Villámhajlító

Fegyverzet: 6
4 Télvidéki Fenyőbot
2 Főmágus Acél Botja

Képességek: 10
3 Gömbvillám
3 Magmagömb
2 Lángoszlop
2 Elektromos Háló

Páncélzat: 2
2 Mágikus Tanonc Gyűrű

Italok: 3
2 Életerő Itala
1 Mentális Erő Itala


Játék a paklival:

Az Elektromos+Tűz pakli jelen esetben adja magát, hiszen az új Hősünk Elektromos sebzésű és ezeket növeli, a Relikvia pedig Tűz és ezeket a képességeket növeli. Ezek nélkül nem biztos, hogy megpróbálkoznék ezen a versenyen ezzel a koncepcióval, mindenesetre izgalmasnak találom, ezért is a cikk róla :)

Kezdő lapunk egyértelműen egy Fenyőbot lesz, és próbáljunk még legalább egyet felhúzni, mert ezeken kívül csak Relikviánk van, így könnyen kialakulhat Fegyverzet hiány (persze lehet alakítani a paklit, aki nem akar felesleges izgalmakat magának :D ) .

A korai játékot akár az első körökben megoldhatjuk egy Tanonc Gyűrű + Magmagömb kombóval, ami komoly égési sérüléseket okozhatnak, valamint egy szerencsés dobást követően a 4-es szinten egy Mentális Erő Itala + Lángoszlop akár halálos is lehet.

Egy Mentális Erő Italát használ a pakli, amit persze egyszer akár vissza is vehetünk ha letudjuk hozni a Relikviát egy Elektrára. Többre nem feltétlenül van szükség, hiszen a Lángoszlopon kívül nincs jelentős haszna ebben a koncepcióban.

A Tűz Köve is beleférhet még, habár ez esetben csökkenteném az elektromos lapokat és cserélném mondjuk Tűzgömbre, hogy biztos legyen a siker. Ilyen formában a 6-os karakterünk helyett is bekerülhet egy Varázstudó Rabszolga, egyrészt a sebzéstípus miatt, másrészt, hogy minél több karakterünk ki tudja játszani az 5-ös szintű lapot mihamarabb.

A sok kisszintű képesség azért sem árt, mert könnyen találkozhatunk egy Dermesztős Mágussal, így ha tehetjük, ne sajnáljuk aktívan és képességekkel lehozni a karaktereinket. A Gömbvillámok leginkább csak Elektrával hasznosak, feltehetőleg dobni fognak neki lapot, de a sebzés mindenképpen jól jöhet. És ha valamikor, talán most előfordulhat, hogy 5 élet alá kerül az ellenfelünk, és nem lesz lap a kezében... nem tudom, hogy szeretném-e látni ezt a kombót, de ha nem figyel az ellenfelünk, könnyen nyerhetünk Elektra lehozásával úgy, amire a játék történetében még nem volt példa :)

Nagyon várom már, hogy ti miket fogtok összerakni erre a fun versenyre, lehet mi is elindulunk Ádival, valami könnyedebb koncepcióval, minden esetre nem akarjuk kihagyni :) Vasárnap találkozunk a versenyen, közben pedig még várjuk a lapötleteiteket a lenti linken!

Igyatok kávét!

Lapötletelős kérdőív: https://forms.gle/LU4oJTMMQ2VH13L48

Elementalista Verseny: https://www.facebook.com/events/941176766662604

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5