Az Elementalista Verseny

2021.06.25

A közösségünk nagy része tudja, hogy több, mint egy éve szó van arról, hogy valamikor a jövőben egy nagyon komoly változtatást eszközöljünk az egyik alapvető játékszabályunkon. Ez a pakliépítést érintené, miszerint: Egy pakliban csak két különböző sebzéstípus lehet, a normál (semleges) mellett.

Jelenleg eléggé messze vagyunk ennek bevezetésétől, szóval nem kell megijedni, de nem árt készülni rá. Személy szerint én akkor mondanám késznek a játékot, ha ezt sikerül elérni. Csak képzeljétek el, hány különböző, mégis top esélyes paklik lehetnének már kasztokon belül is. Ahol pont ugyanúgy nyerhet egy Föld+Lélek Mágus, ahogy egy Jég+Tűz... és még sorolhatnánk.

Mivel ez a szabály még mindig csak a Mágusokat érintené nagyon erősen, így még várat magára. Törekszünk a legtöbb új lapra is sebzéstípust rakni, hogy a Harcos és a Vadász is rendelkezzen megfelelő darabszámmal és variálható lehetőséggel, de addig is, az Elementalista Verseny pont ennek kipróbálásáról szól, amit szeretnék most nektem bemutatni.

Ebben a Profi formátumban csak Mágus paklik indulhatnak, tehát semmilyen más kasztú lapot nem tartalmazhat. Valamint a semleges sebzésű lapok mellé csak maximum két különböző sebzéstípusú lap kerülhet a paklikba. Ez nem csak a képességekre igaz, hanem a karakterekre is!

Tippre a leghatékonyabb lehetőség a Föld, Lélek és Jég trió egyik kettőse fogja alkotni, ha nem is ebből a háromból lesz kettő, az egyik szinte biztosan szerepelni fog a top paklik között. A nagy kérdés az lesz, mivel és hogyan egészítjük ki a koncepciónkat .

Nézzük a jelenlegi metát, például a Falazós + Lélek Csapás pakli már alapból nem fog működni úgy, ahogy megszoktuk, hiszen a fő sebzésünk Lélek, de a falak Föld és Elektromosak, így már nem kerülhet egybe a pakli.

Valamint úgy, hogy tudjuk, csak Mágusok ellen kerülhetünk szembe, a Dermesztés lehet a legerősebb kontroll. Viszont ha emellett döntünk, akkor a Jég mellé valami mást kell keresni, akár a Lélek sebzésű lapokat. De megérkezhet a feltörekvőben lévő Elektromos pakli is, hiszen egy teljes asztalt lefedhetünk elektromos karakterekkel. Szóval nagyon nagyon sok lehetőség van, ami csak rajtatok múlik, szerintem az idei legizgalmasabb verseny lehet ez.

Izgalmas nehézséget fog továbbá okozni a fegyverzetek használata is. Ugyan a Télvidéki Fenyőbot semleges, de a legtöbb speciálisan erős fegyver már nem az. Amire talán nem kell majd számítani, az a Természet sebzésű lapok, ami leginkább a Vaddisznót érinti, igaz, ebben a Mágus Vs Mágus összecsapáson talán nincs is annyira szükségünk rá. Bár itt megjegyezném, hogy simán működhet a Természet sebzés is egy másik standard sebzés mellé, így a Vaddisznók mellé bekerülhete a szerintem igen erős Rúnamester Nemes is, hiszen annak is Természet sebzéstípusa van (a legtöbb másik nemes viszont Semleges).

És akkor még ejtsünk pár szót a Tűz paklikról is, amik mind karakterekben, mind képességekben (plána az átalakított Tűz kövével) is irdatlan sebzést tud kiosztani, talán stabilan többet, mint egy Lélek pakli...

Remélem sokan eljöttök erre a versenyre, igyekszem majd addig tesztelni is veletek ilyen koncepciókat, akár discordon, akár mentor napokon. Valamint biztosan írok majd 1-2 pakli ötletet is rá, hiszen még bőven van rá időnk.

Hosszú távon nézve, ha alapvető szabályként tekintenénk erre, minden kasztot érintve, akkor nagyon színessé, élvezetessé tehetne minden versenyformátumot, ami pedig azt eredményezheti a sok pozitívum mellett, hogy lehetne egy új formátumot bevezetni, ami mondjuk Káosz névre hallgat, ahol bizony korlátozás nélkül mehetnének a sebzéstípusok egy pakliba, amit most sima Profinak hívunk ;) Szerintem baromi izgalmas lehetőség ez, de egyelőre a jövő zenéje.

Az eseményt az alábbi linken megtekinthetitek, nemsokára részletes leírást is találhattok benne, mert ahogy az esemény se, úgy a díjazás sem lesz a megszokott. De annyit elárulhatok, hogy megéri majd kipróbálni ;)

Addig is, vasárnap Profi verseny, sok szerencsét előre is, jó készülődést, kitartást az embertelen időjáráshoz!

Tejeskávé!

Elementalista Verseny: https://www.facebook.com/events/941176766662604

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5