Az első és egyben évbúcsúztató Bontásverseny Kecskeméten

2022.12.13

December 10-én, szombaton került megrendezésre az ŐH-nak immár hónapok óta helyet adó Clichében az év végi fun formátumú bontásverseny. 

A rossz időjárás ellenére a kecskeméti játékosok mellett érkeztek Ceglédről és Budapest irányából is lelkes párbajozók. A gyors pakliépítés izgalmához hozzátartozott, hogy voltak piros lapot nyitó játékosok is! 

Az alap paklikra (szürke/fehér és zöld potikra, valamint nemesre) épülő stratégiák meglepetésekben gazdag meccseket eredményeztek. A versenyzők között akadt több duál pakli, jellemzően mágus-harcos és mágus-vadász párban. Előkerültek szélsőséges klímát kedvelő, jéggömböket hajigáló remeték és a sziklareptetések is. Orkokat kivétel nélkül mindenki verbuvált a csapatába, lévén a Szövetségek Kora elég erős szinergiákat hozott a kasztba.

Összességében izgalmas, összetett és a rövid gondolkodási idő ellenére elég kiegyensúlyozott paklik csaptak össze! A létszám függvényében körmérkőzéses formában mentek le a mérkőzések az előre lefixált 45 perces időlimittel. (Egyébként mindenki belefért a keretbe :D) Külön érdekesség volt, hogy olyan lapok is bekerültek a deckekbe, amiket szerintem még nem is láttunk játék közben! Geraldo például a Stabilitással tudott komoly előnyt kovácsolni, de Barni Erős Lövései is betaláltak párszor! 

A végső TOP 3 az alábbiak szerint alakult:

1. Mészáros Dávid (Kecskemét), 2. Bimbó János (Cegléd), 3. Kovács Ádám (Dél-Pest)

Az első helyezett jutalma pedig egy K2-es Égető Acél Rövidkard volt:


Januárban ismét találkozunk Kecskeméten! Kellemes ünnepeket és jó pakliépítést mindenkinek!

Mészi