Az idei nyár Alfája és Arénája

2022.06.14

Május végén osztottam meg veletek a hírt, hogy nyár végére kifut az Afla és az Aréna kiegészítő is. Na de mit is tartalmaztak ezek a boosterek és hogyan tovább nélkülük?


Alfa kiegészítő

Az Alfa a játék első kiegészítője, mely az egy évvel ezelőtti második kiadását követően 130 laposra bővült, kijött hozzá 3 féle új hátas és 3 új hős is. 

Maga a kiegészítő 8 lapos, összesen 6 mágus, 2 vadász és 7 harcos lap kapott K2 (második kiadás) verziót. A kiegészítő különlegessége még, hogy az egyetlem amely tartalmaz szürke/fehér ritkaságú (frequent) kártyákat is.

Az Alfa lapjai itt érhetőek el: https://www.osokhajnala.hu/alfa-k2/

A kiegészítőhőz az alábbi statisztikák tartoznak:

Kasztok:
41 db Harcos
46 db Mágus
43 db Vadász

Ritkaságok:
32 db szürke/fehér
43 db zöld
32 db kék
14 db narancs
6 db piros
3 db sárga

Típusok:
33 db Zsoldos
6 db Hős
6 db Nemes
20 db Fegyverzet
11 db Páncélzat
48 db Képesség
6 db Ital


Aréna kiegészítő

Az Aréna több részletben indult, először még két mini kiegészítővel, melyek a 15 lapos Aréna Gyakorlatok I. és a 33 lapos Aréna Gyakorlatok II. nevet viselték. A 2020-ban elérhető LCG lapokkal kiegészülve 2021-ben egy 75 lapos kiegészítőre bővülve érte el végleges formáját és kapta meg az Aréna nevet. 

Ez a 4 lapos kiegészítő is kapott K2-es lapokat, 2 db Harcos, 2 db Vadász és 3 db Mágus lap is módosult. Ezek mellett érdekesség, hogy az Alfa mellett ebben a kiegészítőben is elérhető a Földrengés lap, ami 2021-ben lett egyediből kék ritkaságú kártyává módosítva. Valamint ebből a csomagból került ki a Rejtőzködés és az Őrült Vaddisznósereg, melyek Egyedi lapokká váltak, hiszen normál ritka lapként túl erősnek bizonyultak és elrontották a játék élményt (mint napjainkban a Bereni Gyakornok, de neki is készülőben van már a javított változata). 

Az Aréna egyébként amellett, hogy nem tartalmaz szürke/fehér lapokat (ezeket csak az Alfa), nem tartalmaz sárga lapokat, tehát hátasokat sem. Piros lapból is csak kettő érhető el benne, melyek képességek, nincsenek Hős lapok a kiegészítőben. Cserébe arányaiban véve sok-sok narancs ritkaságú lapot tartalmaz, de erről beszéljenek majd lentebb a statisztikák.

Az Aréna lapjai itt érhetőek el: https://www.osokhajnala.hu/arena-k2/

A kiegészítőhőz az alábbi statisztikák tartoznak:

Kasztok:
25 db Harcos
28 db Mágus
22 db Vadász

Ritkaságok:
39 db zöld
16 db kék
18 db narancs
2 db piros

Típusok:
11 db Zsoldos
6 db Nemes
9 db Fegyverzet
5 db Páncélzat
35 db Képesség
9 db Ital

 A két booster a nyáron visszavonul, de maguk a lapok még egy jó ideig elérhetőek lesznek valamilyen formátumban, ráadásul a szabályok tisztázása, és a játék élmény fejlesztése érdekében ebben a hónapban újabb lapok fognak K2-es verziót kapni, de ezek beváltásáról, beszerezhetőségéről majd egy későbbi cikkben fogom megosztani veletek a terveket. 

Addig is jó nézelődés a lapok között, remélem hasznos volt az újak számára is ez az összefoglaló cikk.

Ja és a statisztikában itt ott lehet egy-két pontatlanság, de azért nagyjából tükrözik a valóságot. :)

Ádi