Az illusztrációkban rejlő történetek II.

2021.12.08

A Szövetségek Kora illusztrációi kapcsán a cikksorozat első részében megismerkedhettetek pár háttér sztori részlettel és előbukkant pár easter egg is. Ezt fogom most folytatni ebben a cikkben, érintve ezzel két újabb nemesi házat.

Kezdeném is egy többszörösen kakukktojás lappal, mely esetében nem feltétlenül csak az illusztrációban bújt meg titok, de magában a lap kódjában is. A Fényerdei Herbalista sorszáma után látható egy RTT rövidítés, mely a Remeték Titkos Társaságára utal annál az egyszerű oknál fogva, hogy ezt a lap ötletet közösen velük alapoztuk meg. Egyébként annak a pipának is lesz szerepe a ŐH sztoriban, amit a kezében pihentet éppen a karakternő!

Persze van olyan illusztráció, ahol teljes mértékben megszállottan nagyítóval kell keresni az összefüggéseket. Ilyen például a sötétség miatt egészen nehezen kivehető Fenyvesváradi toronyőr, aki évekkel később ott ül a Tábortűz lap balszélén. Valamint ide tartozik még, hogy a Toronyőr lapon a törp kezében egy olyan számszeríj van, ami egy önálló Szövetségek Kora fegyverzetté vált közben.

A sztori szempontjából releváns, hogy a Télvidék tündéinek köszönhetően ebben az időben történt egy áttörés a zafír drágaköveken végzett kutatások során (készülve a gnóm próféciában szereplő sötét erő eljövetelére). A tündék kidolgoztak egy rituális eljárást, mely segítségével ez a drágakő egy bizonyos mértékig képessé válik a mágikus esszenciák eltárolására a fagypont alatti területeken. Ennek köszönhetően egyre több varázstudó vált képessé a jégmágia komolyabb mértékű alkalmazására a kontinens bármelyik szegletében. Ebből kifolyólag született meg egy újabb télvidéki fenyőbot változat is, ami megtalálható Bandi egy kedvenc illusztrációján: a Fagysámán kezében, ráadásul ez a drágakő került a Fagyos-Vidéki tanonc gyűrűjébe is (magát a gyűrűt egyébként Tisi javasolta, köszi az ötletet).

A Sagonir mellet más nemesi házak is megjelentek az illusztrációkon, például a különböző griffmadár szimbólumokkal rendelkező Wareon fivérek, akik attól váltak híressé (a véreskezű felmenőik tetteit leszámítva), hogy mindhárman kiemelkedő eredményeket értek el egy-egy specifikus tudomány ág esetén. Zaid, a legidősebb fivér a hadtudományok terén vált mesterré, neki a négyhegységi zászlóvivő illusztrációján látható a zászlaja, rajta a királykék griffmadár. A tudományok terén jeleskedő Zuriel arany griffjei az óvárosi tükörmágus illusztráció hátterében láthatóak felül, stílusosan tükrözve. A legfiatalabb testvér, a kereskedelemben hírhedt Zaid billogja pedig az óvárosi rabszolga vállán lelhető fel.

Egy másik nagy nemesi ház, a vadászattal és állatidomítással foglalkozó Lanno család. Az állatbőrt ábrázoló rajz szintén több illusztráción megjelenik. Legszembetűnőbben a vadőrkesztyűn látható, de a figyelmesebbek rálelhetnek a Jelölt Vadkan oldalára festve is, vagy akár a Vöröskövi Fekete Gyík nyergén.

Bízom benne, hogy sokaknak szórakoztató volt ez a Lore puzzle :) Idén még várható egy-két sztori orientált cikk, melyek a háttér történetet próbálják lépésről lépésre bemutatni nektek, ezzel is szélesítve ezt a pompás fantasy világot.

Ádi