Az illusztrációkban rejlő történetek V.

2024.05.23

A Sorsok Útján kiegészítő új grandiózus illusztrációkkal jelent meg, hiszen egyrészt megérkeztek a full art kártyák, másrészt tovább bővült a háttérben meghúzódó lore rétegződés. Ezért 3 érdekes cikket is hoztunk nektek ezzel kapcsolatban, amelyek közül ez a második. De milyen második!

Az előző cikkben az óriásokra mutogattunk, most folytassuk a nagákkal. A nagák harci erejére és gyógyítási technikájára is fontos kitérni a Kultisták elleni harcban, hiszen nélkülük elbukott volna Nymirra (ahogy a jég tündék, vagy ont az óriások megjelenése is kulcsfontosságú volt). A legtöbb naga illussztráción megjelent egy törzsi tetoválás a vállakon, melyek a védelmező vizet és a nagák összetartását jellképezi:

Ha már megjelenő fajok, bizony a gnóm szakik is munkálkodtak, kidolgoztak új típusú ostromgépeket, sőt az Ezermester hátterében is egy mozsárágyú látható, amit a nagyon beszédes Gnóm Mozsárágyú kártya is bemutat, ahol egy kobold próbálja javítgatni egyáltalán nem szakszerűen a már nagyon használtas löveget. Ennek készült egy kifejezetten vicces promóciós változata is szivekkel és már-már a "szokásos" rúnákkal. Megtaláljátok mind a 3 rúnát rajta?

Egyébként a tetoválások és a rúnák, valamint az új fajok ötvözetéből született még egy faj: a Manók! Ezek a lila kis lények nem a legkedveltebb lények közé fognak tartozni, hiszen jellemzően mások orra alá szeretnek borsot törni. Ez a mágiával létrehozott faj nem rendelkezik komoly történelemmel, viszont abban biztosak lehetünk, hogy a szemöldökük felett lévő lélek tetoválásuk a legnagyobb kincsük. Ami még érdekes szál itt, hogy a manók megszületése és a tüzes ököl tekercsének eltűnése ugyanazon az estén történt egy mágustorony rajtaütése során. Ez a tüzesököl megjelenik az őrült Raeg illusztrációján is.

A következő cikkben újabb 10 illusztrációt fogunk nektek bemutatni, melyek további történeteket és titkokat rejthetnek. Egy hét múlva találkozunk :)

Ádi