Az illusztrációkban rejlő történetek I.

2021.12.01

A Szövetségek Kora kiegészítőnek sok nyilvánvaló célja volt, mint a fajok összekötése, a kasztok közötti balansz erősítése, színes funkciókkal ellátott lapok bevezetése, az eddig kevésbé használt lapok és koncepciók támogatása, vagy egyszerűen egy kis időszerű, ideiglenes meta mentesítés. Mindezek mellett volt egy eddig kevésbé előtérbe helyezett, de számomra igen fontos tényező: A történet. 

Arra gondoltam, hogy egy 2 részes cikksorozatban a sztorijukról mesélve lerántom a lepelt pár új easter egg tartalom gyanús illusztrációjú lapról, melyek működését Bandi majd szokásosan profin kielemzi nekünk a cikkjeiben. Vágjunk is bele :)

Azt észrevettétek, hogy bizonyos fegyverzetek megjelennek önálló fegyverzetként és karakter illusztrációkon egyaránt? Ilyen például a Dárda és Toronypajzs a Bereni Kapuőr kezében, aki olyan váll és alkarvédőt visel, mint maga az Orkok Bajnoka. Ez nem véletlen, ugyanis Attila is egy kapuőr volt, de egy nem mindennapi véletlen folytán felfogadta egy nemesi ház (a Sagonir), amely színeiben indulva végül meg is nyerte a küzdelemsorozatot.

Egy másik jó példa a kapcsolatra régebbi és új grafikák között maga a címadó Szövetségek Kora illusztrációja, melyen bizony a Lövész Mester szerepel, az oldalán egy Kobold Tőrrel. Nagy szerepet játszott a Dárdaháborúk során a Koboldokat elsöprő hadműveletek vezetésében, így idővel előléptették a Pusztaváradi haderő élére, melynek köszönhetően ő is részt vehetett a kentaurok, emberek, tündék, törpök és a későbbiekben a gnómok közötti Szövetség megkötésében és megszilárdításában.

De ha mégjobban belemegyünk az illusztrációs részletekbe, akkor észrevehető, hogy a rúnákra is komoly figyelmet fordítottunk. A harcos rúna egy kölykét védelmező lényt ábrázol, mely több képen is előbukkan, többek között a Fényerdei Üregi Őrszem illusztrációján lévő fába vésve, vagy például az Óvárosi Kovácskesztyű esetében is. 

A Kovácskesztyűn a rúna mellett megjelenik egy kifejezetten harcias és gazdag nemesi ház, a már emlegetett Sagonir család sárkányt formázó szimbóluma is, mely több más illusztráción is helyet kaphatott, például a Harci Alakzaton (mely technikai kidolgozása és bevezetése Üllőhöz, a törp harcoshoz köthető), de magán a Tárcsapajzs fejlesztésen is hangsúlyosan jelen van. A nemesi házak történeteiről és kialakulásáról egy másik cikksorozatban fogunk írni nektek. :)

A cikk végére hagytam a kedvencemet: a kovácsokat. A Mesterkovács illusztráción jól látható a háttérben két alak (egy törp és egy ember), ahogy megrögzötten figyelik mesterük minden mozdulatát, hogy az így tanultaknak köszönhetően idővel ők maguk is mesterré válhassanak. A Páncélkovács esetén külön érdekesség a Héphaisztosz szimbólumra hasonlító, lángoló tetoválás, mely a Mesterkovács illusztráción még nem szerepelt, ugyanis csak a kovács tanulmányok befejezte után készült el, ezáltal is érzékelhető, hogy a grafikák az idő síkjában is mozognak és történeteket mesélnek el nekünk.

Úgy gondolom, hogy a jövőben a pakli elemzős cikkek mellett olykor fel-fel fog tűnni néhány olyan cikk is, mely ezen a Lore vonalon fog mozogni, ami remélem elnyeri majd a tetszéseteket. Ezen cikksorozat második része lesz erre a következő példa :)

Ádi