Az Ork duál, ami bejárta a világot

2021.10.15

Legalábbis Angliában született és Nagykanizsán bukkant fel, én meg finomhangolok rajta most kicsit, mert érzem benne az erőt továbbra is :)

Ezt a Mágus-Harcos duált jelenleg Bazsi képviseli, akivel a napokban átnéztük a paklit tüzetesebben, és egy-két módosítást javasoltam rajta, valamint egy jóval nagyobb változtatási lehetőséget is. De kezdésként megmutatom az új verzióját, amibe csak kicsit módosítottam, utána pedig kielemezzük, hogy mi történhet még ezzel a koncepcióval.

Nemes: Strapabírás Kegyeltje

Karakterek: 10
1 Lombvidéki Földbűvölő
4 Fenyveshágói Remete
2 Pusztaváradi Fegyverkovács
1 Déli Fali Kapuőr
2 Attila, az Orkok Bajnoka

Fegyverzet: 9
4 Télvidéki Fenyőbot
4 Dárda és Toronypajzs
1 Az Idő Kalapácsa

Képességek: 5
3 Sziklafal
1 Négyhegységi Törpeszamár
1 Mennyei Életenergia

Italok: 7
4 Életerő Itala
1 Mágia Ellenállás Itala
2 Magabiztosság Itala


A pakliról:

Már több ízben is bizonyította az erejét és a mai napig egy nagyon meglepő és erős duál koncepcióról van szó. Jelen formájában viszont tartalmaz némi szerencsefaktort, hiszen a kezdőlapunk a Földbűvölő, viszont nagyon jól jönne a Hátas is. Így javasolnék vállalkozó szellemű játékosoknak egy olyan opciót is, ahol elengedjük az 1-es szintű karakterünket, és akkor fixen kezdhetünk a Hátassal. Vagy, hogy még jobban bonyolítsam, kezdhetünk akár 1 Fenyőbottal, és a másik 3-ra már nincs is szükségünk, így felszabadul a pakliban 4 hely, amit akár plusz egy hátassal és mondjuk 1-2 Dermesztéssel cserélhetjük, ezzel egy merőben más tempójú pakli születik, de szerintem ugyanolyan idegesítő és erős marad. Szóval akárhogy is nézzük, sok lehetőség van még ebben az ötletben, amit érdemes kipróbálni Profi formátumokon.

De nézzük a jelenlegit most. Az 1-es szintű karakter kezdés az fix, és addig kell ügyeskednünk, amíg egy Remete és egy Fenyőbot nem kerül a kezünk ügyébe, onnantól már kicsit hátradőlhetünk. Ebben az esetben a legjobb, ha a Földbűvölő kapja meg a Fenyőbotot, így irdatlan életerőket spórolhatunk meg akár a játék végéig, hiszen vagy ő, vagy a Remete, de életben tudnak maradni sokáig, pláne ha érkeznek a Sziklafalak is.

Ha szerencsénk van, útközben megérkezhet a Hátas is, ami értelemszerűen a 7 ital lapunkkal komoly laphúzást tud biztosítani. Ha nincs, akkor nincs, de szerintem van így is olyan erős potenciál benne, hogy a pakliban maradjon ez randomnak. A 4-es körös Kovácshoz is kell némi szerencse, de ha valamelyik pakli, akkor ez a legesélyesebb arra, hogy úgy érjen el a 6-os szintig, hogy kimarad a 4-5-ös szintű köre, ami a karaktereket illeti.

Az életerő és laphúzás/páncélra nem lesz panasz, a Fenyőbot és a Remete amúgy is gondoskodik erről, de a 7 ital is teszi a dolgát. Optimálisan, az ellenfél vagy a saját kezünk által, de eltűnik majd az 1-es szintű karakterünk, és felállhat egy Remete-Kovács-Attila és bármi a térfelünkre. Legerősebb esetben pedig a bármi, az a Kapuőr lesz Attila társaságában. A meglepetés Mennyei Életenergia pedig csak hab a tortán, ez az a lap, ami minden late-game pakliba kiszámíthatatlan erőt képvisel, ha jókor húzzuk fel, akár megnyerheti a játékot is, de csak emiatt ne szorongassuk őt a játék elején, annyit nem ér meg. A mellékpakliba pedig akármelyik változatra is voksoltok, kényelmesen lehet készülni mindkét kaszt lapjaiból. Nem árthat pár Dermesztés, plusz egy Mágia Ellenállás itala, de akár a Mágus részről a képességcsökkentő lapok, akár 1-2 Ólom Lábak Harcos oldalról is jól teljesíthetnek a legtöbb ellenfélel szemben.

Körülbelül bemutattam, mit tud és mit tudhat még ez a Harcos-Mágus Ork kombó, természetesen úgy alakítjátok át, ahogy szeretnétek. Azt pedig meg sem merem jósolni, hogy még mivé nőheti ki magát ez a duál, ha megérkezik a Szövetségek Kora. Kezdjetek el barátkozni vele :)

Köszi Bazsi a konzultációt, köszi Buzz Saiyan az alapötletet, jöhet még ilyen ötlet bátran ;) Na meg a kávé, az jöhet félve is.

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1353209031742730

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5