Páratlan verseny - Duál pakli bemutató

2020.03.11

Páratlan verseny - Duál pakli bemutató


Holnap megrendezésre kerül a játék második Páratlan versenye, aminek lényege, hogy azonos nevű lapból csak egyet használhatunk a paklinkban. Az első ilyen eseményen még fixen duál paklikat láthattunk, hiszen nem volt elegendő fegyverzete a kasztoknak, hogy önmagukban ütőképesek legyenek. Még most sem 100%-os a helyzet, de biztos vagyok benne, hogy sokan már szombaton egyszínű paklikkal fognak érkezni a tökéletes harmónia nevében :D

De a duál továbbra is remek opció, aminek több oka is van. Kibiztosítja a jó karakterek és megfelelő számú fegyverzetet a paklinkban, valamint a legjobb döntés, ha hiányzik 1-1 kulcsfontosságú lapunk egy adott kaszthoz.

Az itt látható képen egy Harcos-Vadász látható, ahol ugyan szerepelnek ritka lapok, de helyettesíthetőek kényelmesen a meglévő, gyakoribbakkal is.

A Páratlan formátum megkötése miatt, amiben mindenki egyet ért, az a kevés rendelkezésre álló életerő lesz, hiszen csak két életerőtöltést tudunk biztosítani italok formájában. Mivel Nemes nem használható a formátumon, így viszont mindegy, melyik kaszthoz rakjuk be az ital lapokat. Ilyenkor döntsetek arányosan, vagy úgy, hogy melyik karaktereket akarjátok jobban megvédeni.

A kezdő lapunk egy Bereni Gyakornok, ami akár hiszitek akár nem, brutálisan meg tudja nehezíteni ellenfelünk játékát ebben a formátumban. Opcionálisan 2-3-ik karakterként tud jól működni, különösképpen ha felhúzzuk mellé a Figyelemelterelés Gyűrűjét. Kőkemény lesz :D

Ezen pakli alap koncepciója pedig a tempó és sebzés megtartása miatt a korai harcos lapok lehetnek. Gondolok itt egy Bereni Dobosra, mint kezdő karakter akár, vagy egy Kovácsra, ami mindkét kasztot segíti, de leginkább a Lemeztáncossal szoktak romantikázni. Ha szerencsénk van, harmadik karakterként lehozhatjuk Csabát, aki ha elhullik, vissza is tölti a ráköltött életerőt, és a végjáték befejezőjeként a két 6-os karakter egyike fog érkezni Vadász oldalról. A veterán Lövész továbbra is csúnya dolgokat művel a Sorozatlövéssel, de a Nyílzápor is sokat szakíthat a versenyen.

Ha rendes ütemben jönnek a karakterek és a fegyverek, elengedhetjük a Bereni Gyakornokot. Maradjon az egy meglepő b-terv, ha nem úgy történnének a dolgok, ahogy megálmodtuk. A Harcos csak 3 fegyverzetet kapott, a vadász 4-et, értelemszerűen ott lesz nagyobb szükségünk rá, mind a támadások mind a képességek terén. A 9 karakter is szokásosnak mondható, pláne ha az egyiket már a játék elején a kezünkben tudhatjuk.

A paklit kipróbáltam, jól működött. Több helyen is bőven alakíthatjátok, sok más lappal is működőképes lehet egy ilyen duál, így bátran próbálkozzatok az arányok megtartása mellett hasonlóval, nem lehet nagyon mellényúlni. A legfontosabb lapok továbbra is a Kovács és a két 6-os Vadász karakter a két 6-os képesség mellett, ebben a koncepcióban legalábbis.

Találkozunk holnap a versenyen, sok meglepetésre és szórakoztató összecsapásokra számítok. Sok sikert, és jó pakliépítést mindenkinek.