Bolondos Párbajnap Kecskeméten

2023.04.04

A 2023-as év áprilisa nem csak az Árnyas Fellegeket hozta el, de lehetőséget adott a Kecskemét-Cegléd Régió első Bolondos Párbajnapjának is. A hagyományokkal ellentétben nem a Cliché adott helyet a mérkőzéseknek (ott már javában szerveződött egy zárt ajtós esemény), helyette a lelkes játékosok a Hivatal bár emeletén találtak párbajteret és kávét a nem mindennapi összecsapásoknak. A párbajnap április 1-jei időpontja miatt új ideiglenes szabályok kerültek bevezetésre, ezeket a játékosok találhatták ki egyetlen megkötéssel: Szórakoztató és kellően Bolondos legyen valamennyi! Végül hét humoros párbajszabály érkezett be, közülük talán a legnagyobb fun faktort a "Paklicsere" adta! Minden szabály bekerült egy kis zsákba, ahonnan a meccs előtt az éppen kispados játékos húzta ki a következő párbajra érvényes kis módosítást! Szerencsésen én is részese voltam a fent említett szabálynak! Amikor látod, hogy a szépen összerakott kis deckeddel játszanak ellened, és még ki is kapsz…. Igazi Bolondok Napja!

A játékos eseményt színesítette, hogy két új lelkes Kezdő is tiszteletét tette, ráadásul tapasztalatpontokat és győzelmeket is sikerült bezsebelniük! Innen is üdv Krisznek és Márknak! Remélem, az április 29-re szerveződő versenyen újra találkozunk!

A találkozón az árnyakat vető fellegek helyett igazi felhőtlen szórakozásban volt részünk. Több kaszt és formátum is megmutatkozott szombaton. Ezek közül az egyik legérdekesebb talán a két kultista összecsapása volt. Mindkét pakli a Sarlómester áldozat mechanikáját és a csontvázakra épülő Sötét Csapások erejét használta ki. Külön bónusz, hogy Kecskeméten eddig csak Barni tesztelte az Ősök Hajnala sötét kasztját és most duplán is megmutatta erejét.

Kezdő formátumban helyet kapott többek között: egy tűzmágus, egy bábos vadász, egy tündékre és Szövetségek Korára épülő vadász, egy ork harcos (ami elég szépen szerepelt a párbajokon!) és egy- két frissen összerakott pakli is. Haladón összecsaptak harcos koboldok és duál paklik, valamint a már emlegetett kultisták is birtokba vették a csatateret.

Összességében elmondható, ha nem is a legfeszültebb, vérre menő harcokban volt része a játékosoknak, azért a könnyedebb szórakozásnak is megvolt a maga szerepe, hiszen egy jó kis közösségépítő esemény kerekedett belőle! Mindenkinek köszönjük a részvételt! Az se bánkódjon, aki most kimaradt, még biztos lesz része hasonló Bolondozásban!

Mészi