Bontás verseny, avagy a draft örömei

2021.06.10

Holnapután, vagyis szombaton az idei első bontás versenyünk is megrendezésre kerül, amit igényeitek szerint draft rendszerben bonyolítunk le. Erről, és a lehetséges stratégiákról írok most az érdeklődőknek egy összefoglaló cikket.

A mostani bontáson hármas vagy négyes csoportokba rendezzük a játékosokat a jelentkezők létszámától függően. Így kialakulnak kis csapatok, akik együtt nyitják majd a nevezésért járó 8 kiegészítőt (6db Alfa + 2db Aréna).

Ennek menete, hogy mindenki kinyit egy csomagot, majd abból választ magának egy lapot, a többit pedig a tőle jobbra ülő játékosnak továbbadja, miközben a baljáról érkezik egy másik csomag maradék lapja... és így tovább. Szóval egyesével, a különböző csomagokból kiválogatott lapok fogják végül alkotni a paklidat. Érdemes egy fő kasztot választani, de nem kizárt, hogy a végére egy 3 színű paklink lesz. 

Összesen 56 lapot fogunk így kapni, és ebből az általunk kialakított minimum 30 lapos paklival kell majd megmérkőzni a többi játékos ellen. Több stratégia is létezik, a két legalapvetőbb, hogy vagy elsőként az értékesebb lapokat szedjük ki a nyitásból, még akkor is, ha nem kerül be a paklinkba, vagy pedig értéktelenebb, de sokkal hasznosabb lapokat, hogy megnyerhessük a versenyt.

Jó példa erre, ha mondjuk leginkább Mágus lapokat válogatunk, de érkezik egy olyan kiegészítő, amiben van egy Harcos hátas és egy Dermesztés is. A Dermesztés, pláne ha Mágus paklink lesz a végére, nagyon erős erre a formátumra, viszont a Harcos hátas jóformán használhatatlan. Viszont ez utóbbi nagyon ritka és drága lap. Ha ezt választjuk, átadunk valakinek egy Dermesztést, amivel nagyon megerősítűnk egy játékost, de ha a Csatamént, akkor profitálhatunk belőle a verseny után. Ezen kívül az is bevett szokás, hogy olyan lapot veszünk ki, amire nekünk nincs nagy szükségünk, lehet nem is ér sokat, de inkább kivesszük, mint hogy továbbadjuk egy potenciális ellenfelünknek.

Rátok bízom, hogy melyik utat járjátok majd a fentiek közül.

További fontos dolgok:

Életerő és Gyógyítás Italokat próbáljatok szerezni. Apróságnak tűnik, de mivel mindenkinek fog kelleni a játék során, nagy előnyre tehet szert az, akinél több is összegyűlik egy pakliban, legyen az bármilyen kasztú. Amennyiben nem szereztek a draft során Nemest, vagy nem használtok, úgy bármilyen színű ital lapot kijátszhattok életerő gyógyításra, szóval akár több, különböző színű ital is elfér egy pakliban, lényeg, hogy azonos nevűből nem mehet be több négynél. Valamint ha nem életerőre iszunk, hanem páncélt gyógyítanánk, akkor már számít, hogy egy bizonyos kasztú karakter csak azonos ital lapot kaphat.

A Fegyverzetek is jelentős részét képezik majd a játéknak, könnyen híján lehettek vele, ha nem szereztek be elegendőt az elején, pont úgy, ahogy az italoknak. Persze elsőként törekedjetek megfelelő számú Karaktert biztosítani magatoknak, és utána érkezhet a többi.

Ez a formátum, alapesetben jóval lassabb, mint a megszokott, hiszen összefüggő kombinációk nem nagyon lesznek, erős és hatékony képességek is csak 1-1 paklinként. Valamint sok olyan lappal is fogunk találkozni, amivel normális esetben nem is játszottunk még, ez pedig megadja a kellő izgalmat és meglepetést a mérkőzések alatt.

Remélem tudtam segíteni nektek, nemsokára kiderül, hogyan alakul majd az első draft bontásunk :) Sok sikert és jó nyitogatást mindenkinek!

A verseny linkje: https://www.facebook.com/events/828308041129258

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5