Csak egy újabb Harcos pakli

2021.06.04

Ami megnyerheti neked a Haladó versenyt. Miért? Mert ügyes vagy. De a pakli sem rossz. Én szóltam ;)

Pakli neve: A Vadász vadász

Nemes: Strapabírás Kegyeltje

Karakterek: 10
1 Bereni Gyakornok
4 Bereni Harci Dobos
3 Pusztaváradi Fegyverkovács
2 Óvárosi Gyalogos

Fegyverzet: 7
4 Gyakorlókard
3 Rövidkard és Körpajzs

Páncélzat: 3
3 Figyelemelterelés Gyűrűje

Italok: 5
3 Életerő Itala
2 Magabiztosság Itala

Képességek: 6
2 Ólom Lábak
2 Mennyei Pajzs
2 Parasztlengős

Mellékpakli: 1 Parasztlengős, 1 Ólom Lábak, 2 Szent Feloldozás, 2 Oltalmazó Deszka, 1 Elemi Gyengeség, 2 Védelmezés, 1 Életerő Itala


Játék a paklival: A kezdő lapunk értelemszerűen a Bereni Gyakornok lesz, amihez mindenképpen javasolt egy Gyakorlókard beszerzése is a lapcserélésnél, valamint brutális kombót alkot, ha egy Figyelemelterelés Gyűrűjét is sikerül kezdésként behúzni.

Ha ez megvan, jöhet a Dobos majd a Kovács, ami lekerülésének körében már 8 fizikai támadást tudunk a 4-ik szinten ütni a ,,kis" Gyakornokunkkal, a végjátékban akár 10-et is. Kellemes. A fontos kombó, hogy a második karakterünk páncélzat nélkül érkezzen, így optimálisan, ha az egy Bereni Dobos, és a Gyakornokunkon fent van a Gyűrű, akkor onnantól csak képességgel célozható a Dobos. A Gyakornok pedig az első ráérkező sebzést teljesen elnyeli, szóval elég sokáig életben lehet tartani őt. Ha pedig nem, akkor jönnek a végleges +5 majd +10 páncélzatok minden élő karakterünknek.

Hogy a komolyabb károktól megvédjük magunkat, az leginkább a Nemesünk feladata lesz, akibe 6-nál több sebzés nem érkezhet. A Vadászok további hátráltatására bekerült 2 Ólom Lábak is, de jól fog jönni a Rontás Pálcás Mágusok ellen is bőven. A 2 Parasztlengős leginkább Harcosok és Mágusok ellen lesz jó, Vadászok ellen nem árthat Védelmezést (tudjátok, ez a kedvenc lapom... és nagyon jól kombózik ez is a Gyakornokkal... pláne a Gyűrűvel... gondoljatok csak bele....) berakni, képességes paklik ellen pedig Elemi gyengeség és Oltalmazó Deszka.
A Szent Feloldozás ritka esetben lesz jó Harcosok ellen (Ólom Lábak), de mindenképp készülnünk kell vele Mágusok ellen, hogy a nem kívánt Dermesztéseket elkerüljük.

A Mennyei Pajzs legjobb helye a Bereni Doboson és a Kovácson lesz, ezzel jó összhangban van a Rövidkard és Körpajzs is. A végjátékot pedig az Óvárosi Gyalogos puszta erejére bízzuk.

Habár nem tudjuk, milyen lesz a mostani Haladó verseny, de az biztos, hogy ezzel a paklival lehet okozni kellemetlenségeket az ellenfélnek. A Vadászok ellen szerintem felkészült ez a pakli, a Mágus tud némi kellemetlenséget okozni azért. Hiszen mind a Sziklafalak, mind a Dermesztések és még a Lélekgömb/Lélekcsapás nehézkes ellenséges lapok, ezekre kell a legjobban figyelnetek. Ha gyorsítani akartok a paklin, akkor elengedhetitek a 6-os karaktereket és helyükre 5-ös szintűeket hozni. Ebben az esetben nem árthat 1-2 energikus Döfés is, ezzel nagyon megerősítve a tempónkat. Ez a verzió is bőven jól működhet.

Bátran próbálgassátok ezt a koncepciót, alakítgassátok az alap paklit vagy a side-ot kedvetekre. Kíváncsi vagyok mit fog hozni a vasárnapi verseny :)

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5