Csakaharcos - Profi Pakli

2022.01.05

Talán nem meglepő, hogy az Agró-Harcos vonalat próbálgatom elsőkörben a Szövetségek Kora kiegészítővel, de be kell vallanom, vagy 4 verzióját tartom életképesnek, a jelenlegi 1-2 helyett amiket már jól ismerünk. Most elhoztam nektek egy high-end verziót, ezt is csak azért, mert tudom, hogy jó ideig úgy sem lesz összerakva versenyre.

Amikor meg elkészülhetne, egyrészt elfelejtitek a cikket, másrészt pedig lehet, hogy egészen más meta alakul ki. Én mindenesetre összerakom, és jöhettek majd ellene gyakorolni ;)

Nemes: Kiképző Mester + 4 Gyakorlóbábu

Karakterek: 11
1 Óvárosi Rabszolga
3 Pusztaváradi Fegyverkovács
3 Bereni Kínzómester
2 Bereni Harci Dobos promó
1 Bereni Kapuőr
1 Attila, az Orkok Bajnoka

Fegyverzet: 6
3 Ork Fojtóhurok
3 Dárda és Toronypajzs

Képességek: 7
2 Parasztlengős
4 Tüzes Ököl
1 Párbaj

Italok: 8
4 Életerő Itala
1 Gyógyítás Itala
1 Mágia Ellenállás Itala
2 Magabiztosság Itala


Játék a paklival:

Ez így jelenleg egy 32 lapos pakli. Az alap agrónál egy kicsit lassabb, a sebzése ugyanúgy meglesz a Tüzes Ököl-nek köszönhetően, viszont lategame-ben is tud produkálni a koncepció. Kikerültek az Örök Lápsági Fegyvermesterek, ami miatt nem lesz szükségünk annyi fegyverzetre, mind elődjénél, cserébe egy kicsit kevesebbet fogunk tudni fizikai sebzéssel kiosztani, viszont a képességsebzés nem lett elhanyagolható továbbra sem. A Nagák kikerülése pedig megenged egy majdnem teljes Ork koncepciót, a Fegyverkovácson kívül minden Ork Bónusz (Így a Fojtóhurok, a Bereni Kapuőr és Attila) érvényesülhet. A Kezdő Bereni Harci Dobosokat pedig felváltotta az Óvárosi Rabszolga, ami így egyértelműen a kezdő lapunk lesz.

Dobosokból inkább a végjátékra került be két promó változat, ami kis szerencsével még Attilát is erősítheti, ha úgy alakul. Jó variációs lehetőség még a két Kovács használata +1 Attilával, és akkor mondhatjuk, hogy erős végjáték várható, jelenleg a korai agrót inkább midrange-nek nevezném, csak hogy használjunk minél több külföldi elnevezést :)

A 32 lapos pakli nem lesz itt sok, hiszen sok karakterünk van, azok jönni fognak ilyen összeállításban rendesen, ha fegyverhiány van, a Tüzes Ököl akkor is működni fog, valamint kör eleji két lapdobás és a Magabiztosság Itala gondoskodhat megfelelő utánpótlásról. Így elég könnyű összeszedni a mellékpaklit is, hiszen sok variációra fel lehet készülni. Amit mindenképp javasolnék még a sideba: +1 Mágia Ellenállás Itala, +1 Gyógyítás Itala, 2 Páncélzat, +1 Attila (ha maradunk ennél), 2 Ólom Lábak és egy-két Elemi Gyengeséget.

Ezt az összeállítást már elviszem a mostani Haladó versenyre is, igyekszem összerakni egy új Mágust is addig, amiről pedig pénteken érkezek majd cikkel. Ha lesz kedvetek, kipróbálhatjátok majd helyszínen mindkettőt, akár párbajozhattok is velük ;)

Vasárnap találkozunk, kíváncsian várom a versenyt, most majdnem biztos, hogy fél évig sok meglepetésre számíthatunk :)

Előrendelés: https://www.osokhajnala.hu/webaruhaz/

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/440138087639514

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5