Dö Hántör álá offmeta

2022.04.20

Kár, hogy a régi, jó dolgokból nem maradt semmi. Van olyan, ami viszont jó. Ilyen a Vadász is. A szerintem méltatlanul elhanyagolt kaszt önállóan is képes még mindig felvenni a harcot bármi ellen, kiváltképpen profi formátumon.

A legkülönbözőbb, tipikus mellékpakliba illő lapokat a Vadász kaszt tartalmazza, jóformán bármi ellen is tud készülni. A hiba persze ott van, hogy a 10 lap általában nem elég a bármihez. Ilyenkor kell megnézni a jelenlegi metát, illetve sok gyakorlás után kitapasztalni, mely koncepciók ellen vagyunk kevésbé hatékonyak. Most egy kis elmélkedős cikket hoztam hát, amely a Vadász kaszt azon lapjait mutatja be, amelyek jók lehetnek a legerősebb paklik ellen.

Elkerülésből Támadás
Eme lap megjelenéséről elég szomorú történetem van. Akit érdekel, elmesélem majd. Lényeg a lényeg, egy olyan koncepció ellen született meg pár éve, ami akkor és azóta sem létezik. Éljen éljen. De talán már éppen emiatt a lap miatt nem is fog, ha igen, kevés ideig. De azóta is előszeretettel kerül be mellékpaklikba, ám hatékonysága azért vitatható. Az SZK megjelenésével viszont újult erőre kaphat, hiszen több Fal is bekerült játékba, még a Vadászok is kaptak egyet, de értelemszerűen továbbra is Mágusok ellen lesz a legerősebb. Habár a lap a folyamatos képességeket szedi le, ez nem csak és kizárólag Falakra lehet jó. Lényeg a lényeg, amennyiben a Vadász paklink nehezen tud megmérkőzni Falazós paklik ellen, mindenképpen készüljünk 2-3 darabbal az Elkerülésből Támadásból.

Ívelt Tünde Penge
Legutóbbi Haladón már előkerült mellékpakliból, és jól is szerepelt Strapabrás Kegyeltje Nemes ellen. Leginkább olyan Harcosok és Mágusok ellen amúgy is jól jöhet, akik sebzéscsökkentéssel játszanak. Ha az alap koncepciónkba nem fér el, akkor 1-2 bemehet ebből is a mellékpakliba, bár én inkább igyekeznék betenni őt az alapba, ha nehezen érvényesülünk a csökkentős paklik ellen, szerintem túl nagy luxus a Vadászban fegyvereket sideolni.

Bénító Lövés
A legsűrűbben játszott és sideolt lapja a kasztnak, nem is véletlenül. Régebben már csak a puszta tény, hogy Vadász ellen játszunk, elég volt arra, hogy feltételezzük a Bénítók használatát. Erre kétféle módon lehet reagálni. Vagy kicseréljük a paklink 3-as képességeit nagyobbakra, vagy jócskán megnöveljük a számait. Mágus esetében pl egy standard 3 Dermesztés 2 Lélekgömb, simán feltornázható 4-4-re is akár. Ha nem is akarjuk használni, biztosan szükséges lesz a mellékapkliba legalább 2 darab. Én javaslom 1-et az alapba is rakjunk, nem árt, ha látja az ellenfelünk, hogy rendelkezünk vele. Legjobb pszichológiai hadviselés ez a lap. Aztán persze formátum és koncepció függő. hogy mennyire akarjuk használni nagyon. Például profin, egy Ivános pakliba értelemszerűen kötelező akár a 3 is alapból.

Rejtőzködés
Az átalakított, de még mindig erős Rejtőzködés csak Profin játszható, de ott szinte kötelező darab/darabok. Megvédi a tempónkat, megvédi a fontos karakterünket, megvéd egy körig jóformán mindentől, ha éppen nem brutális kört produkál ellenfelünk. Ha nem is használunk belőle kettőt, 1-1 elférhet belőle alap és mellékpakliba. Továbbá minden koncepcióba elfér, így igazából mindegy, hogy milyen összetételű Vadászba rakjuk be.

Promó Botlódrót
Az egyik legújabb promó lap az egyik leghaszontalanabb alap lapból készült. Sok Profi azóta nem volt, van, aki szerint nagyon jó kis lap, van aki szerint kevésbé. De az biztos, hogy mellékpakli lapnak lett ez is szánva, így tökéletesen befér még a cikkembe, hogy megvizsgáljuk picit. Az 1 sebzés már akkor is vicces volt, amikor még csak a sima verzióját figyeltük, így, hogy ezt megörökölte, sok apró kellemetlenséget is okozhat. Vadászok ellen lehet elsősorban hatékony (például leszedi a Lelki Békét is), és másodsorban Harcosok ellen, ahol előfordulhatnak komolyabb fizikai sebzések. Nem tudom mennyire éri meg fullba tolni ezt a lapot, lehet nagyon kellemetlen tud lenni ha akár 3-4-et is használunk egy számunkra kedvező koncepció ellen, de szerintem az 1-2 mellékapkliba ha van hely, baj belőle nem lehet. Még kell idő ennek a lapnak és a Profi meta újraalakulásához, kiderül majd, mennyire lesz fontos kiegészítője a kasztnak a Botlódrót promó verziója.

Lelki Béke
Ha pedig fentebb említettem, akkor végére jöjjön az első Fal típusú lapja a Vadászoknak. Hatását tekintve koncepcióhoz kötött, de szerintem az elenyésző, ami a veszteséget illeti ha máshol is használjuk. Lényegében ez a lap bármilyen One Shot pakli ellen jó, pláne a játék végső szakaszában, pláne, ha csak arra játszik az ellenfelünk. Így Mágusoknál a Lélek Csapás, Vadászoknál a Lendületes Löveg, de Harcosok ellen is jó lehet a korai túlélésre a Tüzes Öklök ellen. Belőle sem árthat 2-3 elosztva, ha érzékeny a paklink a végjátékra, vagy a sokat sebzős, egycélpontos képességek ellen.

Mára ennyi voltam. Köszi a figyelmet. Kávé.

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5