Dobjad mán el!

2022.04.01

A lapégetés mindig csodás dolog, pláne, ha mi tesszük azt ellenfelünkkel, nem pediglen fordítva. Leginkább a Mágusok büszkélkedhetnek ilyen képességekkel, gondoltam móka kedvéért, megnézünk most egy Haladó paklit, ami leginkább erre épül.

Nemes: Rúnamester

Karakterek: 11
4 Fenyvesváradi Látó
4 Fényerdei Druida
3 Óvárosi Villámhajlító

Fegyverzetek: 6
3 Sziromkristály Pálca
3 Rontás Pálcája

Képességek: 13
3 Sokkolás
3 Kúszó Gyökerek
3 Elektromos Háló
1 Emlék Torzítás
2 Dermesztés
1 Lélek Csapás

Italok: 1
1 Életerő Itala


Játék a paklival:

Kezdő lapunk lehet akár opcionális is, mondjuk egy Kúszó Gyökerek, hogy biztosan érkezzen egy majd, vagy az Ital lap, ami ugyancsak helyzetfüggő. Fegyverzettel és karakterrel nem tudunk kezdőlapozni, hiszen mindegyik 3-as szintről indul.

A pakli alapja nem túl Mágusos módon a végjátékra és a fizikai sebzésre épül leginkább, miközben próbáljuk ellehetetleníteni az ellenfelünk könnyed haladását. A Sziromkristályok remek védelmet nyújtanak nekünk a képességsebzésektől, míg a mi képességeinket egyáltalán, vagy jelentéktelen módon zavarja csak, hiszen maximum a Sokkolás 1 sebzését veszíthetjük el vele, a Kúszó Gyökerekkel meg szinergizál. A Rontás Pálca gondoskodik a pakli égetésről, ami ugyan minket is érint, de a legfontosabb nekünk úgy is az ütés lesz, és az, hogy legyen majd 6-os körünk, ezért is került be végül 11 karakter, mert a 4-es szint is fontos lehet, könnyen elképzelhető, hogy 3-4-4-6 lesz az asztalunkon.

A Sokkolás 2 körös ,,nem támadhat" hatása nagyon sok pakli ellen lesz hatásos, ami azt jelenti, hogy általában kézből is fognak lapot eldobni. Ellenben a Kúszó Gyökerekre nem valószínű, viszont nagyon jó kombót alkot a 4-es karakterünkkel. Ezzel bőven elegendő lapégetést tettünk a paklinkba, és talán elegendő védelmet is. Az Elektromos Hálók leginkább a 6-os szintre jönnének jól, de alkalomadtán megvédhetünk vele 4-es karaktert is, a Dermesztések pedig bármikor bevethetőek.

Az 1 Emlék Torzítás is nagyon jól fog jönni, igazából bármelyik képességünket visszavehetjük, amire éppen szükségünk lesz, vagy egy korán eldobott Lélek Csapás-nak kis bisztosíték, de még Hálókat is megérheti.

Habár nagy potenciál lenne ennyi lapdobatás és pakliégetés mellett mégtöbb Lélek képességnek, aki szeretné, módosíthatja, viszont akkor általában a védelemről vagy a kontrollról kell lemondanunk, de alapvetően elengedhető a 2 Dermesztés, egy Lélekgömb és +1 Lélek Csapásra szerintem.

Alakítgassátok, próbálgassátok, mert mindig jó új dolgokat kipróbálni, azokból születnek a jobb paklik, legalábbis ennél biztosan jobbak ;)

Ja.. és még valami. Ádi mondta, hogy senki nem olvassa el a cikkek végét, így felajánlott minden olyan olvasónak egy választható narancs ritkaságú lapot, aki ráír üzenetben, és bemásolja ezt a szöveget neki: Elolvastam! Ide a lapomat!

Ennyi mára. Jó kávézást mindenkinek.

Következő versenyeink: https://www.facebook.com/events/1425716267858975

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5