Duál Kezdő elemzés

2020.06.09


Vasárnap újra elindult az Ősök Hajnala körforgása, ami a versenyeket illeti. Sok kihagyás után ültünk végre össze, és vártuk már nagyon az első hivatalos eseményt. Közösségünk egyik tagja úgy döntött, ha már találkozunk, ne csak egy Liga legyen, így előtte meghirdetett egy baráti Kezdő-Duál formátumú mini versenyt.
10-en össze is gyűltünk a 3 fordulós, 6 mérkőzéses küzdelmekre, és előzetes megbeszélés alapján, a top 2 paklit bemutatom nektek. A szerencse úgy hozta, hogy mindkét pakli az én elmém szüleménye, így csak szépeket fogok mondani róla ;)
A képen látható paklival indultam, ami igazából semmi újítást nem tartalmaz, habár nincs is sok tapasztalatunk a duál kezdő formátumról. A pakli egyébként egy másik pakliötlet elleni tesztelés érdekében készült, gyorsan összedobva. Majd ahogy lenni szokott, végül az egyszerűbb bizonyult jobbnak. Igaz, hogy a 6 maximum pontszámú győzelem bőven meglepő volt, ennyire még most sem érzem olyan erősnek.
A koncepció alapja egyértelműen a Lélekgömbök voltak, de talán az apróságnak tűnő különbségek és arányok tették nehezebbé és sikeresebbé ezt a 30 lapot. A kezdő lap egy Télvidéki Fenyőbot volt minden esetben, amihez próbáltam mindig egy Fenyvesváradi Látót keresni. Ezen kívül ha egy Lemeztáncos és/vagy egy hozzá tartozó Tölgy Számszeríj is a kezembe volt, megtartottam. Mert hiába csak egy kis kiegészítője a paklinak, nagyon fontos részét képezte, több szempontból is. A nagyobb kakukktojást talán a Sziromkristály Pálcák jelentették, amikből legtöbbször 1 le is került az asztalra a második Mágus karakterre. Ezzel és a 3 Sziklafallal elegendő védelmet adhatunk Mágusainknak, hogy túléljék a játék elejét, amíg a Lemeztáncossal lapokat dobáltunk és 12 sebzéseket osztottunk, hogy örüljön a Lélekgömb is :) A végjátékban pedig általában mindegy volt, hogy 20-at vagy 18-at sebzünk velük. A Látók gondoskodtak a megfelelő laphúzásról haláluk esetén, így az első lehozott általában a feláldozható szerepet töltötte be. Az Óvárosi Szektatag pedig amikor játékba került, többször előfordult hogy az erős sebzés helyett inkább csak a hatása miatt dobálta a Lélekgömböket, hogy kontrollálja az ellenfél támadásait. A verseny alatt egy izgalmasabb pillanat is volt, ahol a Dermesztés alatt álló Lemeztáncosomnak eldobtam egy lapot, hogy pont be tudjam befejezni a frissen lehozott Mágus karakterem és egy Lélekgömb segítségével az ellenfelem karakterét.
A második helyezett pakli pedig egy Vadász-Harcos, ami a tempóra épített a játék korai szakaszában, majd pedig egy stabilabb kontrollra, amit a nagyobb életerejű Harcos karakterek és az Ólom Lábak biztosítottak. Az alap koncepció az első körös Kék-Oázis Újonc Vadász majd pedig az egyre erősödő Fenyvesváradi Tüzesíjászok voltak. Ólom Lábak és Szektatagok ellen pedig a 4 Tripla Lövés gondoskodott, hogy a tempót meg tudja tartani. Itt még meg kell jegyezni, hogy a két pakli készültekor, mivel már annyira kijöttünk a gyakorlatból, csak 1-1 kék lapot tettünk be. Az enyém végül úgy maradt, de itt bekerült a Veterán Lövész mellé egy Kovács is, ami többször elég kis plusz sebzést tudott biztosítani a tempóhoz. A fegyverek Vadász oldalon Egykezes Számszeríjak voltak, amik mellett a Tripla Lövés komoly károkat tudott okozni. Összességében egy nagyon jó hangulatú nap volt, ahol még a profi paklijainkat is megtudtuk kicsit mozgatni. Sok új arcot is láthattunk gyakorolni, ismerkedni a játékkal körülöttünk, így mindenképpen egy kecsegtető és sikeres kezdet volt, a vírusos időszak lecsengése után. Legközelebb pedig egy hivatalos Kezdő versenyen találkozunk, ahol a bátrabbak remélem elhozzák a duált ;)