Duál ötletek a Tavaszi Bajnokságra: Harcos-Mágus

2022.03.11

Elérkeztünk a haladó-duál pakli ajánlóm harmadik, és egyben utolsó részéhez. Ami annyira különleges lesz, hogy Profi formátumra írtam meg. Sajnos beleszerettem egy ötletembe, és muszáj megosztanom veletek. Az előző cikkhez képest most talán nagyobb pórázon engedtem futkosni fantáziámat, és megpróbáltam ezen két kaszt keverékét egy új koncepció felé terelni.

Természetesen csak egy olyan lap van benne, ami nem engedi meg a Haladó formátumot, így kis variálással, simán alakíthatjátok a paklit vissza egy szinttel.

Nemes: Strapabírás Kegyeltje

Karakterek: 11
4 Bizáncváradi Bérenc Varázsló
2 Bereni Palotaőr
1 Óvárosi Páncélkovács
2 Fenyvesváradi Mesterkovács
2 Varázstudó Rabszolga

Fegyverzet: 4
4 Télvidéki Fenyőbot

Képességek: 9
4 Magmagömb
2 Tűz Köve
2 Tüzes Ököl
1 Emlék Torzítás

Páncélzatok: 4
3 Mágikus Tanonc Gyűrű
1 Acél Könnyűvért

Italok: 3
2 Életerő Itala (Harcos)
1 Magabiztosság Itala (Harcos)

Játék a paklival:

A Tűz Köve még nem bontakozott ki a metában, így gondoltam fussunk vele egy kört, ezúttal duálban. Pláne, hogy adja magát a Tanonc Gyűrű + Mesterkovács kombó is. A Tűz Kövéhez 5-ös szintig várni kell, valamint további két Tűz sebzésű lapnak is játékban kell lennie, ami nem lesz nehéz, hiszen a Palotaőrök Mágus oldalról, és mindkét kovács a Harcos oldalról ezzel a sebzéssel rendelkezik, de, beleszámít már a Tanonc Gyűrű is!

Lényegében így az a feladat, hogy a 3-as karakterekkel időt nyerjünk, amíg ki nem épül az asztalunk, fontos esetekben viszont ők is elkezdhetik a Magmagömbökkel való sebzéseket. Ehhez a legjobb választás a Bérenc Varázsló, ami jó duót alkot a nemesünkkel, mert az ellenfelet arra készteti, hogy fizikálisan támadja, amit viszont jobban át tudunk vállalni majd, mint más nemessel.

A Palotaőrök +1 Tűz képességsebzést biztosít minden szövetségesünknek, a Tűz Köve ha lekerül, és megvan a kritérium, az további +5 sebzést ad ezekre... így az 5-ös szinteken, ha sikerül a Mesterkovácsot játékba hozni, már igazán komoly fájdalmakat okozhat egyetlen Tüzes Ököl is.

A legnehezebb feladat a csoda-kombó létrehozása lesz, hiszen a teljes pusztulathoz mindkét kaszt 5-ös karakterére és egy kijátszott Tűz Kövére lesz szükségünk. Emiatt is tudunk csak 5-os szintig építkezni és emiatt is került be végül 11 karakter. Mivel a Tüzes Ökölhöz nem kell fegyverzet, így nem is került be végül egy sem a Harcosok oldalára, viszont kaptak +1 Páncélzatot, amit a 4-es Kováccsal is el lehet dobálgatni, ha úgy jön ki a ritmus.

Az biztos, hogy kezdőknek nem javasolt ez a pakli, igazából jómagam sem tudom még, hogyan is kellene ezzel jól játszani, de szerintem izgalmas és még alakuló koncepció lehet, de a Tűz Köve (még ha a Tanonc Gyűrű nem is) szerintem simán érdemelhet duált.
Haladóra való átalakítással egyébként megszűnik a stressz a Tűz Köve körül, és ráfókuszálhatunk jobban a Tanonc Gyűrűre. Ettől még elfér majd a Tüzes Ököl is, csak nem lesz olyan hatékony. További Tűzképességek és +1 Emlék Torzítást javasolnék ha alakítjátok, esetleg plusz páncélokat a kovács+kovács kombóhoz.

Remélem megmozgatott titeket ez az 1-2 koncepció is, simán elkészíthető egy változata Haladóra is, de mivel régóta ötletelgettem ezen, most így írtam meg nektek, hiszen így se, úgy se hozná a holnapi versenyre ezt már senki ;)

Szombaton tehát Tavaszi Bajnokság! Ott találkozunk! Tűz Kövés paklit ne hozzatok ;) De kávét vehettek nekem. Köszi.

Következő versenyeink: 

https://www.facebook.com/events/320474326710115

 https://www.facebook.com/events/488388582744748

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5