Duál ötletek a Tavaszi Bajnokságra: Harcos-Vadász

2022.03.07

Most szombaton a Tavaszi Bajnokságon ünnepeljük azt, hogy másnap van a születésnapom. Így igen sok nevezőre számítok, hiszen biztos ez lesz a mozgatórugó inkább, mint az irdatlan sok nyeremény és ajándék lap. Ugye?! De hogy ne érkezzek én sem üres kézzel, a héten lehetetlenebbnél-rosszabb duál Haladó paklikkal készülök nektek, hogy ennél már csak jobbakat tegyetek össze a versenyre. 


Kezdésként egy Harcos-Vadász duált, mert azt mindenki szereti.

Nemes: Strapabírás Kegyeltje

Karakterek: 10
1 Óvárosi Rabszolga
3 Fenyvesváradi Tüzesíjász
1 Éjjeli Vadász
1 Pusztaváradi Fegyverkovács
1 Dereshágói Bérgyilkos
3 Óvárosi Gyalogos

Fegyverzet: 8
2 Ork Fojtóhurok
2 Dárda és Toronypajzs
4 Tölgy Számszeríj

Képességek: 7
2 Bizánchágói Griffmadár
1 Vöröskövi Páncélos Orrszarvú
2 Bénító Lövés
1 Mennyei Pajzs
1 Védelmezés

Italok: 6
4 Életerő Itala (Harcos)
2 Magabiztosság Itala (Harcos)


Játék a paklival:

Kezdő lapunk lehetne a Bereni Gyakornok is, de az új 2-es szintű Óvárosi Rabszolga is sokat bizonyított már az erejéből, pláne ha véletlenül rákeveredik egy Fojtóhurok is, így én most nála teszem le a voksomat. A Nemes továbbra is túl erős, hogy ne használjuk ha Harcosozunk is, így ő és a 6 Ital lap nagyon sok segítséget ad majd a védelmünkhöz.

Ezen kívül viszont vegyesfelvágott, hiszen felváltva érkezhetnek Vadász és Harcos karakterek is.

A Tüzesíjászok igen erősek lehetnek a játék korai szakaszában, ahogy 4-es szinten pont úgy jól jöhet egy Kovács, mint egy Éjjeli Vadász is. Hogy legyen esélye a lassabb kiépülésünknek (ez esetben a 2-es karakterünk halálának), egy Bérgyilkos is helyet kapott, ami ha jó ütemben jön, szép sebzéseket tud majd ő is kiosztani a statisztikái miatt. De a végjáték egyértelműen a Gyalogosoké, amik Haladón még mindig, koncepciótól függetlenül is jó hatással és páncélértékkel rendelkeznek.

Na de! A Hátasok, amik jelenleg ritkaságnak számítanak, amúgy is, de mivel a Szövetségek Korával jelentek meg az itt felsorakoztatott lapok, így még nem láttuk őket sokat mozgásban. A Griffmadár szinte biztosan az egyik legértékesebb lapja ennek a típusnak, hatása nem csak Vadászokra szól, így olyan extra erőt adhat bármelyik paklinak (pláne ha szívósságra erősítünk kicsit), amit nehéz lesz szó nélkül hagynia az ellenfelünknek. Ezért ha hamar le is szedi ellenfelünk, akkor is hátrányba lesz, hiszen egy képességet vagy egy támadást rá kell áldozni, mi viszont lehozatalkor már kihasználhatjuk a bónuszait. Ugyanez pedig igaz az Orrszarvúra is, ami nagyon optimális esetben leérkezhet a 6-os Harcosunkra majd a végjátékba, ezzel pedig további zavaró tényezőt okozhatunk.

A Mennyei Pajzs és a Védelmezés is mind jól jöhet, amikor kijönnek majd. Védelmezés is meglepő lesz, legjobban a 2-es karakterünket tudjuk majd feláldoztatni vele.

A mellékpakliba készülhetünk mindennel is, én leginkább a Harcos vonalat erősíteném. Egy Elemi Gyengeség biztosan jó választás lehet, ahogy sebző képességek is, mint például egy meglepő Bosszúvágy, vagy Parasztlengős. A Tüzes Ököl jelenleg nem a legjobb választás, hiszen a 6-os karakterünk csak egycélpontos képességeket enged használni. Persze ha van, cserélhetitek a Gyalogosokat más 6-osra, de szerintem Haladón ez az egyik legjobb választás még mindig. +1 Mennyei Pajzs és +1 Védelmezés is bekerülhet, attól függően használjátok, hogy fizikai vagy inkább képeségsebzéssel operál ellenfelünk. Igény szerint akár pajzsok is jöhetnek.

Ez a látszólag teljesen kusza pakli valamiért mégis jól működik, talán az önmagukban is erősnek számító ,,válogatás" miatt. Szerintem simán nyerhet egy duál a mostani Tavaszi Bajnokságon, de tippre azért a koncepcióra épülők fognak jobban érvényesülni. Aztán majd meglátjuk ;) A héten érkezek még két duállal, azok is csak kedvcsináló gyanánt. Most pedig mehet a Kávé-Tej duál. Ave!

Következő versenyeink:

https://www.facebook.com/events/320474326710115

https://www.facebook.com/events/488388582744748

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5