Duál ötletek a Tavaszi Bajnokságra: Vadász-Mágus

2022.03.10

Folytatva a mostani trilógiámat a duál paklik között, érkezzen a Harcos-Vadász után a Vadász-Mágus pakliötletem, ami kis segítséget adhat a mostani Tavaszi Bajnokságra, ahol Haladó formátumban küzdhettek meg egymással.

Ezen a formátumon is nagyon népszerűek a duál paklik, és régi kedvencem ez a mostani párosítás, megnézzük, mit tudhatna ebben a formájában most.

Nemes: Élesen Látó Hadúr

Karakterek: 10
4 Fenyvesváradi Látó
3 Feketeláng Sivatagi Lövész
3 Óvárosi Villámhajlító

Fegyverzet: 6
3 Télvidéki Fenyőbot
3 Tölgy Számszeríj

Képességek: 10
1 Négyhegységi Törpeszamár
2 Elektromos Háló
2 Bénító Lövés
2 Dermesztés
3 Lélek Csapás

Italok: 5
3 Életerő Itala (Vadász)
2 Magabiztosság Itala (Vadász)


Játék a paklival:

Szerintem ránézésre is egyértelmű az alap koncepció. Laphúzás. Mind a Nemes, mind a kezdőlapnak kiválasztandó Szamár, a Látók, a Villámhajlítók és a Magabiztosság Itala azért van, hogy a Sivatagi Lövészeinket a lehető legjobban felerősítsük.

A középjátékban így a fizikai sebzésre megyünk rá, a végjátékban pedig jöhetnek a Lélek Csapások befejező lapként. Sok védelem nem szorult a pakliba, a 2 Bénító meg tud akadályozni pár kellemetlen korai képességet, a 2 Háló pedig leginkább a végére fog kelleni, illetve azzal is plusz lapot húzhatunk a Villámhajlító jóvoltából.

Mellékpakliban készülhetünk más képességekkel, akár Vadász vonalon is. Amivel mindenképpen készüljünk, az 2-3 Lelki Béke, amivel megvédhetjük igény esetén a Lövészeinket, valamint jól idomul az egész koncepciónkhoz is. Ugyanígy elférhet akár 1-2 Páncélzat is, vagy laphúzásra, vagy védelemre (Fakéreg Karvédő vagy Könnyű Medveszőrme Vért).

Mágus vonalon talán csak a Villámlányok cserélhetőek szerintem, hiszen egy Föld-használó Mágus ellen kellemetlen dobásokba is kényszerülhetünk, de nem ez az a formátum, ahol sokszor találkozhatnánk vele. A 2 Dermesztés szerintem elfér a kezdőben, 1-2 Emlék Torzítás és 1 Gondolat Módosítást azért én még használnék side-ban, sokszor lehetnek hasznosak.

Rúnamester is nagy ellenségünk lehet, de szerintem nem kell emiatt most annyira aggódnotok, nem minden esetben fog egy Mágus olyat használni, valamint duáloknál igazán meglepő, ha amellett voksol valaki. 

Alakítható ez is persze kedvetekre, én összeraktam, pörög rendesen, pláne ha az elején 1-2 Italt is kijátszhatok a Szamárnak, nagyon hamar, nagyon gyorsan tudjuk felhúzni a fontosabb lapjainkat, és pörgetni, növelni a gyűjtőt. Próbálgassátok, variáljátok, ihletődjetek ;)

Pénteken érkezek a Harcos-Mágus pakliötletemmel. Szombaton pedig találkozunk a Bajnokságon! Addig pedig menjetek a Facebook oldalra is, osszátok meg legutóbbi cikkünket, hiszen a Közösségi oldalunkon nyereményben részesülhetnek a szerencsések ;)

Kávé!

Következő versenyeink: 

https://www.facebook.com/events/320474326710115

https://www.facebook.com/events/488388582744748

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5