Dupla Hős és Dupla Relikvia - Harcos

2021.02.03


Az Egyedi lapokat és ezáltal a Hősöket is érintő változtatásunk első látásra talán erősnek tűnhet azoknak, akik aktív versenyzői az Ősök Hajnalának. Szeretném megosztani most veletek a tapasztalataimat, amik ezen módosítás tesztelése közben értek.

Mi is történt röviden? Az Egyedi lapok kettes duplikációban lehetnek a paklinkban maximum. Ebbe beletartoznak tehát az Egyedi Italok, a Hősök, a Relikviák és még pár olyan lap, amiből eddig 4 kerülhetett a profi paklinkba. Mivel nem akartunk külön szabályt írni az Egyedi és a sima Hős lapokra, ezért ez utóbbiból is 2 ugyanolyan nevű engedélyezett már a jövőben. Annyi kikötéssel, hogy egyszerre nem lehet kettő az asztalunkon, ezzel elkerülve az iszonytató kombinációk lehetőségét.

Egy hét alatt sikerült online és offline is tesztelnem mindhárom kasztot a fent említett változtatásokkal. Elsőként természetesen a Harcosra voltam kíváncsi, így a mai nap róla olvashattok, az elkövetkezendő napokban pedig érkezik a Vadász majd a Mágus is.

Harcos:

Megnéztem milyen, ha egy sima profi pakliba egy Csaba és egy Albert helyett mondjuk simán csak két Csabát rakok be. Nem mondom, hogy minden körben jól alakult, de lehet olyan koncepció, ahol megérheti duplázni, ahelyett, hogy két, egymás mellé is lejátszható hősünk lenne. De alapjáraton, ha nem 6-os karakterekre építjük a Harcosunkat, nem fogja megérni a sima duplikálás ilyen módon. 

Aztán persze kimaxoltam a dolgot. Elkészült egy olyan Bábos Harcosom, ahol bizony bekerült 2 Csaba, 2 Albert és 2 Relikvia is, hiszen abból baj nem lehet. Ez sem volt gördülékeny, előfordult, hogy lent volt az asztalon egy Csabám, kezemben pedig a másik, kellett volna karaktert lehoznom, de nem tudtam, így csak dobásra volt jó. Persze ennek folyománya, hogy így igazából 100%, hogy lesz lent Hősünk és Relikviánk is, de amilyen erősnek tűnik ez így, annyira élhetetlen is volt sok esetben. Végül én a 3 Hős kombinációra tenném le a voksomat, ahol az egyikből dupla van, másikból meg továbbra is egy, így ezzel az 5-ös körünkben nagy eséllyel megérkezik egy az asztalra. Viszont kiemelendő, hogy a jelenlegi helyzet miatt a Harcos Relikvia viszont abszolút győztese ennek a változtatásnak! Hiszen ha a dupla-dupla Hős egyáltalán nem előnyös változtatás, a két Relikvia viszont annál inkább jól működik, hiszen ennek van egyedül ,,áldozós" hatása, szóval nem lesz felesleges a kezünkben egy, ha a másik már az asztalon. Na ez a része remekül működött.


Összegzés: Két Csaba és két Albert nem, de két Relikvia 1-1 Hőshöz jól jöhet a pakliba!
Holnap pedig érkezik a Vadász elemzése ;)