Dupla Hős és Dupla Relikvia - Mágus

2021.02.05

Az elmúlt két nap megosztottuk veletek a Harcos és Vadász kasztnak azon elemzéseit, amelyek az Egyedi lapokat és Hősöket érintő változtatások utáni tapasztalatokat tartalmazzák. Végére maradt a Mágus kaszt, aminek több oka is van. 

Mivel a Mágus Relikvia átdolgozásra vár, így még csak előrejelzésként tudok róla nektek írni. Egy dolog biztos, amit elveszít a Mágus a változtatásokkal (gondolok itt az általában 3 Mentális Erő Italára, amiből már csak 2 lehet majd) azt bőven visszanyeri az új Relikviával.

Nem tartom tehát kizártnak, hogy a változások és lap átdolgozások után a Mágus egy harmadik módon tud hasznot ,,kovácsolni" magának, a másik két kaszthoz képest. A duplázott Hősök tekintetében a két Andrea simán elférhet egy pakliba, hogy biztosabban jöjjön egy a 4. szinten, ezáltal egy Szektatag kikerülhet, ha az átlagos metát vesszük figyelembe. A két Krisztát egy pakliban ugyan el tudom képzelni, de annak életerő költsége, hogy mindkettőt kijátszhassuk már-már egy egészen új koncepciót kíván. Nem zárom ki a lehetőségét, de jelenleg nem érzem ezt működőképesnek, amennyiben az a cél, hogy akár 6 karaktert is játékba tudjunk hozni érdemben. De biztosan lesz vállalkozó szellem, aki szívesen próbálkozik majd ezzel, szóval hajrá-hajrá, lepjetek majd meg ;)

Ami talán biztos, hogy 2 Andrea, 2 Kriszta és 2 Relikvia nem fog elférni egy pakliban, én ezzel nem is próbálkoznék, túl körülményes, túl különbözőek. Viszont a két Relikvia itt is nagyon erős lehet, pláne ha olyan szerencsés helyzetben húzzuk fel őket, hogy mindkettőt ki tudjuk játszani egy adott partiban. Ehhez viszont nem ártana 3 hős legalább, amit ugyancsak gyengének érzek.

Összegzés: Egy duplázott Hős működhet két Relikviával, de annak lehetőségét vessük el, hogy mindkét Relikvia játékba fog kerülni, így itt inkább csak arra játszunk, hogy az egyik jóval nagyobb eséllyel kerülhessen rá a Hősünkre. Ezáltal biztosítva egy plusz Ital lapot, ami vagy életerő lesz (nem árt ha Krisztát dupláznánk), vagy Mentális Erő Itala (nem árt, ha sebezni szeretnénk).


Remélem tudtam nektek segíteni ezzel a 3 cikkel és izgalmas, új lehetőségekre bukkantok majd! A megelőző cikkek között megtaláljátok a másik két kaszt elemzését is.