Dupla Hős és Dupla Relikvia - Vadász

2021.02.04

A tegnapi cikk folytatásaként érkezzen most a Vadász pakli, amiben megnéztem, hogyan s mint működik az Egyedi lapokat és Hősöket érintő szabálymódosításunk. Aki lemaradt volna a tegnapiról, pótolja ;)

Vadász:

Az persze bizonyos, hogy ha egyszerre lehozhatnánk két ugyanolyan Hőst az asztalunkra, akkor a Vadász kiemelten erős lenne, szerencsére nincs így. De mi történik, ha két Diána, vagy két Pál, esetleg mindkettőből kettő kerül egy paklinkba?

Talán még itt lehet esély erre a dupla-dupla koncepcióra, ha két Relikvia is bekerül a pakliba, ezáltal teljesen elengedhető lehet a 6-os karakterek használata úgy, hogy esély legyen kijátszani 6-os képességeket is, ami első hallásra nem is rossz. Ha pedig ellenfelünk nem bünteti épp a fázison kívüli laphúzás lehetőségét (Rúnamester), akár még izgalmas is lehet a játék, hiszen elegendő laphúzást tud produkálni a Vadász, hogy ne akadjon be sokáig két ugyanolyan Hős a kezünkbe. De azt se felejtsük el, hogy ugyan kis megalkuvással, de ugyanolyan erős tud lenni egy koncepció pakliba egy 6-os szintű karakter, mint az 5-ös Hőseink, így ár-érték arányban biztosan nem ajánlanám senkinek ezt a megoldást. De az a lényeg, hogy ha valahol, akkor a Vadásznál még működhet is ez a maximumra turbózott pakli. Nem lesz jobb, de rosszabb se.
Hosszútávon pedig a Vadász Relikvia pont arra jó, hogy egy Pál 6-os karakterként működhessen, de szerintem ez is csak akkor élhető, ha 6-os karaktereket is játszunk. Az pedig, hogy Diána és Pálból is 2-2 menjen egy pakliba 2 Relikvia mellett, meg pont ezt a lehetőséget rontja el. Ha a képesség sebzés a cél, jól jöhet 2 Pál, ha a laphúzás, akkor Diána.

Összegzés: Amire én a voksomat teszem, az továbbra is 1 Relikvia, és koncepciótól függően vagy 2 Pál vagy 2 Diána, egybe nem éri meg. 

Holnap pedig érkezik az utolsó része ennek a trilógiámnak, a Mágus pakli.