Egy beteges, Haladó Duál pakli ötlet

2021.05.12

Néha nem árt, ha összevadászozzuk a Harcos kasztot, ha más nem, a móka kedvéért. Most egy nagyon megveszekedett pakliötletet hoztam nektek, ami szinte biztos, hogy nem is működik, de néha jól esik ilyenen is gondolkodni, hátha beindul nektek tőle a fantázia, és megalkotjátok ennek az élhető verzióját.

Két dolog. Egyrészt, a mostani duálszabályok értelmében, bármilyen színű lapot is használunk a pakliban, abból legalább 10 azonos kasztúnak kell lennie. Így ha (és jelen esetben) használunk egy Vadász lapot, akkor mininum 10 Vadász lapnak kell benne lennie, a többi meg Harcos, de legalább 10 belőle is. A Nemes viszont még mindig megszabja az Ital lapok használatát (tehát ha Vadász Nemest használunk, csak Vadász Italokat tudunk kijátszani, valamint továbbra sem tud egy Vadász Gyógyítás Itala egy másik kasztú karaktert gyógyítani... csak azért írom, mert szóba jött nemrég, és nem árt frissíteni)

Na de miért is beteges a pakli? Elég, ha csak ránéztek a Nemesre, és érteni fogjátok, hogy vagy sok, vagy kevés gyógyszer hatása alatt álltam a cikk írása közben...

Nemes:
( Vadász ) Lövész Mester

Harcos része: 17 db

Karakterek: 7
1 Bereni Gyakornok
3 Vöröskövi Bányász
2 Sötét Erdei Medvenyűvő
1 Pusztaváradi Fegyverkovács

Fegyverzet: 8
4 Tüskés Fa Buzogány
2 Tüskés Fém Buzogány
2 Dárda és Toronypajzs

Képesség: 2
2 Parasztlengős

Vadász része: 14 db

Karakterek: 3
1 Éjjeli Vadász
2 Veresváradi Toronyőr

Fegyverzet: 3
3 Tölgy Számszeríj

Italok: 5
3 Életerő Itala
2 Magabiztosság Itala

Képességek: 3
2 Bénító Lövés
1 Lendületes Löveg


Tippek a paklihoz:

Elsőként: ne csináld. Köszi.

Aztán nézzük, mi az, ami viccesen, de működhet benne. A Vadász Nemes alapvetően megadja a -1 Fegyverzetszintet, így akár egy 4-es fegyverzetet rátehetünk egy 3-as karakterünkre. Jelenleg viszont az egyetlen 3-as karakterünk, a Vöröskövi Bányász is -1 Fegyverzetszintet ad, ebből adódóan, ha felkerül rá egy új Tüskés Fa Buzogány, egyből rákerülhet a kezünkből az 5-ös szintű fejlesztése is. Nagy hátránya a dolognak, hogy hiába tudunk 5-ös szintű lapot rakni a 3-as karakterhez, ettől még nem tehetjük meg kisebb Nemes szinteken, így az 5-ik szint elérését meg kell jelenleg várni.

Ami viszont izgalmasabb, az a Sötét Erdei Medvenyűvő, akit akár az 5-ös szintig tétlenbe hagyunk (hiszen ez a leírása, hogy nem aktivizálódik, amíg sebzést vagy felszerelést nem kap), és akár egyből fel tudjuk kelteni egy Fa + Fém Buzogány kombóval, és már mehet is az igazi Parasztlengős. Egy Éjjeli azért befigyelt, sosem baj, ha akad, de jó csere lehet egy Lemeztáncos is. A végjátékot pedig két testes Toronyőr biztosíthat, 1 darab Lendületes Löveggel. A laphúzásról, vagy eme két úriember gyógyításáról a 2 Magabiztosság Itala gondoskodhat.

Én mondtam, hogy borzalmas. De köszönöm, hogy elolvastad. Bocsánat.

Előrendelés - Támogató Csomagok május 20-ig: https://www.osokhajnala.eu/webaruhaz/

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5