Egy emberes haladó

2022.04.11

A szombati Haladó verseny győztes pakliját hoztam el most rövid bemutatásra, különösképpen, hogy meglepetésemre egy általam is mostanában tesztelt és erősnek vélt koncepció köré épül. Gratulálok ezúton is Boros Dánielnek, aki magabiztosan hozta el vele az első helyezést.

Nemes: Élesen Látó Hadúr

Karakterek: 12
4 Bereni Gyakornok
3 Fenyvesváradi Tüzes Íjász
3 Feketeláng Sivatagi Lövész
2 Óvárosi Várkapitány

Fegyverzetek: 5
4 Nyírfa Könnyűíj
1 Edzett Nyírfa Könnyűíj

Páncélzatok: 3
3 Figyelemelterelés Gyűrűje

Képességek: 9
3 Tripla Lövés
1 Tüzes Ököl
1 Bizánchágói Griffmadár
3 Lelki Béke
1 Kitartó Morál

Italok: 5
4 Életerő Itala
1 Magabiztosság Itala

Mellékpakli: 2 Bénító Lövés, 1 Tripla Lövés, 3 Tölgy Számszeríj, 2 Ívelt Tünde Penge, 1 Négyhegységi Kósza, 1 Tüzes Ököl


A pakliról:

A kezdő lap (ha jól sejtem) egy Kitartó Morál volt, hiszen 1-es karakterből mind a 4 helyet kapott az egyébként kicsit nagyméretű pakliban. Ezt ellensúlyozva természetesen az Élesen Látó Hadúr tökéletes. A Bereni Gyakornok+Tüzesíjász minikombó már régóta sikeres a Harcos-Vadász duálok történetében, pláne a gyűrűvel. Ismerjük régóta, hogy milyen erős így a korai játék.

A Hadúrhoz és a Magabiztosság Italához pedig jól illeszkednek a Sivatagi Lövészek, akik az alappakliban egy jó húzással még két célpontot is támadhatnak a fegyverzetfejlesztésnek hála, amivel ugyancsak korrekt kombinációt alkot a Nemesünk.

Ami pedig az emberséget illeti, a végjátékra érkezhet 1 Óvárosi Várkapitány, ami brutális töbletsebzést ad minden lentlévő karakterünknek, hiszen szinte mindegyik Ember. Innentől pedig már csak el kell indítani a fizikai támadást a Várkapitánnyal, és minden más +3 alap sebzést kap, ha ugyanazt az ellenfelet támadja.

A Tripla Lövések ugyan nem számolódnak ebbe a kombóba, de jól jöhet ez a szórt sebzés kisebb-nagyobb falak ellen, valamint mégtovább erősítheti az agrónkat, ha aktívan, ezt kijátszva hozzuk játékba az Íjászt vagy a Lövészt.

Védelemre a 3 Lelki Béke bőven elég lehet, jó kombót alkot ez is a laphúzással. Ami pedig a mellékpaklit illeti, szépen bemutatkozott az Ívelt Tünde Penge is, ami szép countere lehet a Strapabírás Kegyeltjének, és jól is működött. Szerintem lehet még csiszolni ezen a koncepción, alakítani a mellékpaklin is, de örülök, hogy a Várkapitányok elkezdtek lendületbe jönni a duálokban, remélem az én verzióm is sikeresen fog működni.

Próbálgassátok ti is, jó kis paklikat lehet vele összehozni, ahogy ez is nagyon erősnek bizonyult. Találkozunk Discord versenyen, a hétvégi Bontás tolódik egyet az ünnep miatt. Aztán mehet minden is! 

Kávé!

Következő versenyeink: https://www.facebook.com/events/765175714835410

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5