Egy haladó Mágus, ami mindenre jó

2021.11.03

Kivétel nyerni. De legalább nem okoz csalódást egy versenyen, amiről azt hihetnénk, hogy van esélyünk. Ellenben az egyik legkellemetlenebb ellenfél lehetünk akármilyen paklival is nézünk szembe.

Szóval folytatom a ,,teljesen felesleges de idegesítő" paklik megálmodását, ezen ínséges időkben igencsak szükségünk lehet rá.

Nemes: Rúnamester

Karakterek: 10
4 Bizáncváradi Hontalan Tanonc
3 Lombvidéki Mágnesbűvölő
3 Óvárosi Villámhajlító

Fegyverzet: 6
3 Tanonc Pálca
3 Rontás Pálcája

Képességek: 12
4 Elektromos Háló
1 Gömbvillám
4 Sokkolás
2 Lélek Csapás
1 Emlék Torzítás

Italok: 3
3 Életerő Itala


Játék a paklival:

Az Elektromos koncepció, egyrészt profin tudna nagyon erős lenni, leginkább Elektra miatt, másrészt még fog érkezni 1-2 koncepciót erősítő lap a hamarosan előrendelhető Szövetségek Kora kiegészítőben, így ez a pakli egy kis ráhangolódást adhat a rázós élményekre.

Alapötlet egyszerű, lehetőség szerint dobjon minél több lapot el az ellenfelünk minél több helyről. Egyrészt segíti ezt a Rúnamesterünk, aztán a Rontás Pálcák és az 5 darab elektromos azonnali képességünk. Cserébe viszont igen kevés sebzésünk marad az ellenfél hátráltatása mellett, így a teljes elektromos sebzés típus mellett döntöttem, ami a karaktereket illeti.

Sok kicsi sokra megy alapon, a Hontalan Tanoncok erősítik a többi karakterünket, valamint a standard Fenyőbotok helyett Tanonc Pálcát kaptak, ami +1 további fizikai sebzést, valamint +2 Képesség Sebzést biztosíthat. A Mágnesbűvölők is erősítik az 5 elektromos azonnalinkat, valamint ők is megkaphatják a Hontanalonktól a +1 fizikai sebzést, így velük már Rontás Pálcájával 8-akat is üthetünk.

A végjátékra pedig érkezhet a Villámhajlítónk, aki majdnem minden képességünkre tud egy lapot húzni, továbbá társul hozzá két Lélek Csapás is, ami befejezhet 1-2 nagyobb karaktert. Kezdő lapunk lehet itt Életerő Itala, hiszen nem nagyon tudnánk átvállalni sebzéseket, de ugyanúgy jó döntés lehet egy fix Tanonc Pálca is, ellenfél, pakli és kezdőlapfüggő lehet.

Azért maxoltam ki a Sokkolást a Gömbvillám helyett, mert ugyan veszítünk sebzést, de a két körös ,,nem támadhat" rontás jelző igazán zavaró lehet, pláne ha több karakterre tudjuk ezt felrakni. Előbb-utóbb dobni fognak lapokat miatta, így pedig a kezüket és a paklijukat is tudjuk égetni.

Mellékpakliba készülhetünk 1-2 Magabiztosság Italával, 1-2 Szikla Reptetéssel, +1 Lélek Csapással. Én még simán tennék akár alap papkliba is egy Gondolat Módosítást, jól illik a paklihoz. Aki pedig biztosra menne, betehet egyik fegyver helyett egy Fenyőbotot, hogy az maradjon a kezdőlapja, ez esetben talán csökkenthető is az Életerő Italok száma, helyére pedig bekerülhet az itt felsorolt lapok egyike.

Nagyon várom már, hogy kiegészüljünk a Szövetségek Kora lapokkal, leginkább a profi formátumok miatt vagyok hypeolt, ahol már régóta szeretném megvalósítani, a Flav által sokat emlegetett, igazi ,,Gyötrő Mage" koncepciómat, ami nálam az elektromosságra fog épülni elsősorban.

Ezen a héten még szünetelünk, következő hétvégén viszont már Haladó verseny és a IX. Társasjátékok Ünnepe is lesz. Most fókuszáljunk a Discord párbajokra, szerdán emiatt is egy profi paklival érkezek majd. A tesztelések közben javában zajlanak, nemsokára új lapokat is megismerhettek majd az SZK soraiból.

Kávé!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/685117922450954

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5