Egy idegesítő Haladó

2021.10.06

Nincs is jobb, mikor az ember fia elkészít egy új, meglepetés paklit, ami egyetlen dologra jó; bosszantani ellenfeleinket. Habár a győzelem nem garantált, de sokkal maradandóbb károkat okozhatunk az ellenünk játszó mentális egészségében. Ezért is készítettem egy vérfagyasztó Vadász-Mágus duált, egyszer majd meglepek vele valakit...

Pakli neve: Idegvágó

Nemes: Élesen Látó Hadúr

Karakterek: 10
4 Fenyveshágói Remete
2 Óvárosi Lemeztáncos
1 Éjjeli Vadász
1 Fagyos-Vidéki Gyógyító
2 Óvárosi Jéghajlító

Fegyverzetek: 6
2 Télvidéki Fenyőbot
4 Elemijég Dobókés

Képességek: 10
3 Jéggömb
3 Jégszilánk Löveg
2 Dermesztés
2 Bénító Lövés

Italok: 5
3 Életerő Itala (Vadász)
2 Magabiztosság Itala (Vadász)


Játék a paklival: 

Ugyan a Vadásznak nincs nagy szüksége még a dermesztés effektre is... mégis szeretném erőltetni a szinte sosem használt Elemijég Dobókés hatását. Akár sikertelen a Jéggömb, akár csak egy egyedüli Jégszilánk Lövegünk van, biztosíthatjuk az ellenfél karakterén, hogy nem használhat képességet és nem is támadhat a következő körében.

A kezdő lapunk az egyik Fenyőbot, amivel egyrészt a Mágus képességeink kijátszását erőltetjük majd a Remetével, másrészt pedig az életerő spórolás miatt is fontos. Ha nincs tele a kezünk az elején, legalább 2-3 Mágus képességgel, akkor mérlegeljünk, lehet, hogy még nem is kell odaadni a 3-as karakterünknek a Fenyőbotot. A Gyógyító csak tartalék karakternek van a pakliba, ha esetleg hamar elhullana a Remeténk, legyen még esélyünk a 6-os szintig mással is kijátszani a Jég képességeinket.

A Lemeztáncosoknak bátran dobálhatjuk a felesleges lapokat, hogy nagyobb fizikai sebzést érjünk el, például a feleslegessé vált további Remetéket. Az Éjjeli Vadász pedig egyből támadhat úgy, hogy akár az Elemijég Hatása is aktiválódik, így a legnagyobb tempót kihozva ezzel a paklinkból.

A 3 Életerő Itala és a Nemesünk elengedőek lesznek a karaktereink kijátszására úgy, hogy még akár 2-3 sebzést is átvállalhassunk életerőbe, ezáltal plusz lapokra szert téve. A 2 Magabiztosság Itala pedig a további laphúzást és lapcserét fogja elősegíteni, hiszen a lehető legtöbb képességet akarunk majd kijátszani egymásután. A tapasztalat az, hogy első játéknál úgy is a Vadász karaktereink lesznek az elsődleges célpontok, így akár életben tartható lehet a Remete egészen a 6os szintig. Ha hamar elveszítjük őt, vagy egy következő meccsen ráfókuszálnak, mellékpakliból készülhetünk plusz Mágus fegyverzettel és akár még egy Gyógyítóval, ezzel biztosítható, hogy a 4-5-ös szinten is esélyünk lesz kijátszani Jég képességeket.

A most induló Discord párbajra nem ajánlom ezt a paklit, de élőben 1-2 párbaj erejéig biztosan okozhatunk vele kellemetlen meglepetéseket. A jövő héten pedig Őszi Bajnokság, ahol 5 fordulónyi Profi verseny vár rátok, értékes nyereményekért. Pénteken még érkezek egy cikkel, ha minden jól megy, újabb lapokat ismerhettek meg a Szövetségek Korából addigra, Ádi jóvoltából.

Addig pedig kávé persze.

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1353209031742730

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5