Egy lelkes, Haladó Mágus pakli ötlet

2021.05.14

Az új lapoknak köszönhetően nem csak a Profi meta alakul át teljesen, hanem egészen biztosan a Haladó és a Kezdő szint is. Hogy pontosan mi lesz, még nehéz megjósolni, de már most többféle koncepciót látni, amik mind esélyesek lehetnek a győzelemre.

Mostani cikkemben egy olyan Mágust hoztam nektek, aminek elkészítési szempontjai között szerepelt az ár-érték arány is, de hozzá kell tennem, nem tartozik a legegyszerűbb paklik közé, viszont annál szórakoztatóbb és meglepőbb tud lenni. De lássuk be, ezért is szeretjük a Mágust.

A pakli neve: AZÉRTNYERTÉLMERTNEMHÚZTAMFEGYVERT

Nemes:
Rúnamester

Karakterek: 9
4 Lombvidéki Falu Sámán
3 Óvárosi Szektatag
2 Bereni Halálmágus

Fegyverzet: 4+2
4 Tanonc Pálca
2 Mester Pálca

Képességek: 12
4 Sziklafal
3 Lélekspirál
3 Lélekgömb
1 Gondolat Módosítás
1 Lélek Csapás

Italok: 4
2 Életerő Itala
2 Magabiztosság Itala


Tippek és magvas gondolatok a pakliról:

Ez tehát a pakli. Igény szerint mellékpakliba kerülhet 3 Dermesztés, ez esetben viszont nem árt plusz fegyvert is berakni, ami akár lehet 2 darab Télvidéki Fenyőbot. De ezt a változtatást nem ajánlom, hiszen a pakli lényegét tünteti el, ami a kevés fegyver + sok képesség elven működik. Vagy a 2 Bereni Halálmágust cseréljük ilyenkor 2 Jéghajlítóra, és akkor már működhet az is.

A kezdő lapunk egy Tanonc Pálca legyen, amit igyekezzünk megőrizni egy Szektatagnak, hiszen jelen esetben minden más képességet ki tud játszani az átalakított Lombvidéki Falu Sámán, így nincs S(!!!)ÜKSÉGE fegyverzetre. Az ugyancsak átalakított Lélekspirálok szerintem erős meglepetéseket okozhatnak a játék első szakaszában, ezen a részen el is gondolkodtam, hogy Rúnamester helyett akár a jó öreg Elementalista menjen-e inkább, vagy egy Főmágus, hiszen lehet nem jó ötlet büntetni a laphúzást. Szóval ezt rátok bíznám :) Bátran cseréljétek ha tetszik ez a gondolatmenet.

A pakli nehézsége pont a kevés fegyverzet okozza, de emiatt tudunk sok képességet kihasználni. A Sziklafalak bátran védjék már akár a Lombvidékiéket is, hiszen a védelmen kívül pont a gyűjtőben lévő lapjaink gyarapítására hivatottak.

A másik izgalmas és nagyon erős része pedig a 2 Mester Pálca, ami jó ütemben biztosan megakadályoz egy nagyon kellemetlen képességet, ezzel megvédve az egész asztalunkat! Mivel pedig az is temetőbe kerül, jöhetnek a Lélekgömbök aztán ha sikerül, a végjátékra egy Berenivel az egy Lélekcsapásunk. Ha sikerül az elején felhúznunk legalább 1-2 karakter mellé (amiből az egyik fixen a Lombvidéki legyen!) a Gondolat Módosítást, tartsuk meg, mert első képességként nagyon csúnyán bezavarhatja ellenfelünk játékát, ha újrahuzatjuk vele a már kicserélgetett lapjait. A későbbiekben pedig egy, a támadó fázis első lépéseként küldhetünk vissza egy képességet az ellenfél kezébe, amit éppen ránk dobott volna, szóval bármikor is jön, jól fog jönni az az egy lap.

A két Életerő Itala általában elég lesz, bár ha nem jönnek, sokat nem tudunk átvállalni, a két Magabiztosság Itala pedig elsőként laphúzásra van, amivel tovább növelhetjük a gyűjtőnkben lévő lapok számát.

Remélem nektek is tetszik ez a vonal, én kicsit beleszerettem, de ne mondjátok el a Harcosomnak. Kösziköszi. Kávé <3

Előrendelés - Támogató Csomagok május 20-ig: https://www.osokhajnala.eu/webaruhaz/

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5