Egy olyan Mágus, ami nincs is

2021.10.13

Már öt lapelemző cikk született a Szövetségek Kora kiegészítő várható érkezőiből, most egy kicsit távolabbra szaladtam, és az új lapok segítségével ötletelgettem egy keveset a kontroll Mágus koncepciómon.

Ezúttal nem hagyományos paklibemutatóval készültem, hanem csak egy irányadó vonal, új kombinációkkal, lehetséges koncepcióval.

A pakli fő alkotóeleme egy Arénás karakter és egy SZK-s képesség: 

Fényerdei Druida  Kúszó Gyökerek


Ez a 4-es szintű karakter pont egy olyan hatással rendelkezik, ami kiválóan kombózik majd a Kúszó Gyökerekkel. Ha vele játsszuk ki a képességet, akkor nem kaphat az ellenséges célpont felszerelést a következő körében. A Kúszó Gyökerek pedig a sebzésen kívül egy ,,Nem támadhat" jelzővel látja el a karaktert, ha a célpontunk nem dob el róla egy felszerelést.

Ezzel a két lapos kombóval szinte biztos, hogy az ellenfél nem fog eldobni a karakteréről felszerelést, ha igen, nagyon megnehezítjük a dolgát így is úgy is. Általában hagyni fogják, ahogy van (és további felszerelést sem kaphat, pl páncélt ha már van rajta fegyverzet), így várhatóan képességet fognak használni, ami ellen lehet készülni.

Például a kezdő karakterünk is lehet egy SZK lap:

Bizáncváradi Bérenc Varázsló

Ha ő az első karakterünk, akár még vele is bátran kijátszhatjuk a Kúszó Gyökereket. Nem fogja tudni a célpont támadni, a Bérenc viszont nem tud sérülni Azonnali képességtől, így nagyon jól beleillik ebbe a koncepcióba szerintem.

Ha ő az első karakterünk, akár még vele is bátran kijátszhatjuk a Kúszó Gyökereket. Nem fogja tudni a célpont támadni, a Bérenc viszont nem tud sérülni Azonnali képességtől, így nagyon jól beleillik ebbe a koncepcióba szerintem.

Ha pedig profi pakli, akkor érkezhet bátran két Őrült Vaddisznósereg és 1-2 Mentális Erő Itala is, hogy biztos legyen a nagy sebzésünk.


Egy izgalmas Báb is van még, ami ide illene, az Erdei Nimfa. Ami a Vaddisznóknak és a Kúszó Gyökereknek is megadhatná a plusz sebzést, de nem biztos, hogy egy profi pakli elbírná ezt a lassító lapot, mindenesetre megérhet egy próbát.  A fegyverzet egyértelműen lehet Sziromkristály Pálca és kiegészítésként Szatírszarv Pálca.

Nemesnek vagy Rúnamestert, vagy az ebbe a koncepcióba szerintem tökéletes és még nem próbált, újított Megfontolt Szerzetest javasolnám, amivel tovább csökkenthetjük a karaktereinket ért képességsebzéseket.

Így lesz szükségünk Életerő Italára is, valamint persze további képességek és 5-6-os szintű karakterek is kelleni fognak, ami igazából bármi lehet, amit éppen megkíván a nemlétező meta, vagy a játékkedvünk. Én Jéghajlítókra és Dermesztésekre szavaznék elsőként. Erős megoldás lehet egyébként a promó Jéghajlító és a Stabil Dermesztés is, értelemszerűen helyzetfüggő, de képzeljétek el azt az esetet, hogy egy ellenfél karakter Stabil Dermesztés alatt áll, a másik karaktere pedig abban a körben nem támadhat...


És ez még csak a kezdet, hiszen jóval több lap fog még érkezni a játékba. Szerintem izgalmas ez a koncepció, remélem nektek is megmozgatja kicsit a fantáziátokat.

Szombaton Őszi Bajnokság, ahol dupla TP és Hős is szerezhető a további értékes nyeremények mellett. Pénteken még érkezek egy cikkel, remélhetőleg egy új lapelemzőssel. Mivel pedig az utolsó sorokat senki nem olvassa, mint kiderült, így szeretnék megosztani veletek egy Ady idézetet, amit nagyon szeretek: ,,És úgy vagyok, hogy sehogy sem vagyok"

Kávé.

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1353209031742730

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5