Egy pakli, ami meghaladja magát

2021.07.09

A szerdai mentor napon összeállítottam egy nemrégiben megálmodott duál pakli ötletemet, és játszottam is vele párat. Ezt a cikket berakhatjátok a ,,felesleges volt tudnom róla" mappátokba, mivel feltehetőleg versenyen sosem fogtok vele találkozni. Egyrészt azért, mert iszonyatos lapokból áll, másrészt, mire összerakná valaki, addigra már szerintem megjelenik a Szövetségek Kora... harmadrészt pedig, mert annyira nem erős, mint amennyire drága :)

De megosztom veletek, hátha új ötletek születnek belőle nektek.

Pakli neve: Iszonytató Felesleg

Nemes: Kiképző Mester + 4 Gyakorlóbábu

Mágus lapok: 10
1 Lombvidéki Földbűvölő
4 Négyhegységi Törpeszamár
2 Kriszta, a Halál Angyala
2 Főmágus Acél Botja
1 Emlék Torzítás

Harcos lapok: 22
4 Vöröskövi Bányász
2 Vöröskövi Felderítő promó
1 Albert, a Párbajhős
1 Csaba, a Düh Csatlósa
3 Életerő Itala
2 Mágia Ellenállás Itala
1 Gyógyítás Itala
2 Magabiztosság Itala
4 Dárda és Toronypajzs
2 Acél Könnyűvért


Játék a paklival:

A pakli célja a nagyon gyors laphúzás, amit az Ital Lapok és a Hátas fog biztosítani nekünk. A kezdő lapunk a Földbűvölő, ami csak azért került be, hogy ki tudja játszani a Hátast. Amíg pedig épül az asztalunk, leginkább Bábokkal, addig annyi Italt játszunk ki- és ezáltal húzunk plusz lapokat- amennyit csak lehet.

Kriszta egyrészt +5 páncélt ad a Bábjainknak, másrészt pedig életerő pótlás után halálakor ő sem foglal karakterhelyet, így könnyen hozhatunk helyére Harcos karaktert majd. Ezen kívül pedig az újított Mágus Relikvia lejövetelkor visszavehet egy Ital Lapot a gyűjtőből a kezünkbe, amiből az 5-ös szinten már bőven kell, hogy legyen. Ha a helyzet úgy kívánja, Életerő Italát veszünk vissza, ha pedig úgy, akkor Mágia Ellenállás Italát.

Négy Hátas azért is szükséges, hogy biztosan ki tudjunk játszani az első körökben egyet az 1-es karakterünkre. Későbbiekben akár Kriszta is megkaphatja (kettő Hátas is lent lehet, de az a tesztelések alatt egyszer sem jött össze, vagy már felesleges lett volna). Ha idejekorán elhalálozna az 1-es karakterünk és/vagy a Hátas rajta, Kriszta az egyetlen Emlék Torzítással visszaveheti a szamarat a gyűjtőből kézbe.

Ezen kívül csak hátra kell dőlni, minden körben igyekezni lapot húzni ital kijátszással, lehozni mind a 4 bábot amíg ütögetünk, és felhúzni az egész paklinkat iszonyatosan hamar.

Ha szeretnétek majd megmutatom működés közben, jó kis móka pakli lett, de nagy erőt nem képvisel, viszont az biztos, hogy nehéz ellene játszani, ha nem pont counter pakli jön velünk szembe.

Ne felejtsétek, hogy van egy lapötletelős játékunk, amit az alábbi linken elértek, valamint vasárnap Elementalista verseny, ami sok izgalmat tartogat szerintem :)

Most éppen esik az eső, maradjon ez így, a kánikula már rég nem meta... kávé!

Lapötletelős kérdőív: https://forms.gle/LU4oJTMMQ2VH13L48

Elementalista Verseny: https://www.facebook.com/events/941176766662604

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5