Egy profi Harcos, amit ki se próbálj

2022.02.01

Ha már írtam két off-meta profi paklit, akkor pont a Harcost nem hagyhatom ki a buliból, így most érkezzen egy, az elvetemültebb fajtából, ami tippre inkább csak zavaró, mintsem erős. Sok kedvenc lapom van a kasztnál, amit indokolatlanul, vagy éppen jogosan, de nem nagyon bukkannak fel versenyeken, pláne nem profin. A következő koncepció a nyugalom megzavarására alkalmas képi hatásokat tartalmaz, némi koboldot, meg persze kávét.

Pakli neve: Koboldoló

Nemes: Önfeláldozó Hadúr

Karakterek: 10
1 Fényerdei Üregi Őrszem
3 Vöröskövi Bányász
3 Sötét Erdei Medvenyűvő
2 Albert, a Párbajhős
1 Lombvidéki Koboldkirály

Fegyverzet: 7
3 Kobold Tőr
3 Dárda és Toronypajzs
1 Rúnázott Kobold Tőr

Képességek: 6
2 Tüzes Ököl
2 Párbaj
2 Vöröskövi Páncélos Orrszarvú

Páncélzat: 3
3 Acél Könnyűvért

Italok: 5
2 Magabiztosság Itala
1 Mágia Ellenállás Itala
2 Életerő Itala


Játék a paklival:

A Szövetségek Korával az Orkok mellett a nagy befutó koncepció mellé bőven feljöhetnek a Koboldok is, amiből jelenleg 5-ös szintig építettem a karaktereket az összes kiegészítő lapjaiból.

Sok meta Nemes közül választhattam volna, igazából egyikkel sem lehet nagyot tévedni, de gondoltam ha már off-meta, akkor nézzük meg mit tud kihozni ebből az összeállításból az Önfeláldozó Hadúr. Ezáltal egy kis befolyással is bírt a további lapokra, hiszen elengedhetetlen a magas páncélzat összehozása, ha érdemben használni is szeretnénk a Nemesünk hatását.

Kezdőlapunk az 1-es szintű Kobold, ami igencsak jótékony és zavaró hatással rendelkezik a többi karakterünkre nézve. A Bányászok pedig remekül illeszkednek a Dárda és Toronypajzshoz, de jól működnek majd a Kobold Tőrrel is. Bekerült ennek a fegyverzetnek egy fejlesztése is, ami a végjátékhoz közelítve komoly károkat okozhat, ha jó ütemben húzzuk fel, mindenképp meglepetés lesz.

Két Albert simán elfér, de akár felcserélhető további Koboldkirályra is, de mindkét karakterből csak egy lehet életben a térfelünkön, ezt ne felejtsük el. Albert is megkapja a bónuszokat ha úgy van, és a gyógyulós hatása, valamint a +támadós hatása is egyre komolyabb szerepet fog kapni az új metában, így szerintem vele mindenképpen számolni kell majd, akármilyen profi formátumról is van szó.

Ami a képességeket illeti, nem variáltam sokat. Egyrészt ez a pakli inkább a kitartásra összpontosít, másrészt annyi jó tipikus side lapja van a kasztnak, hogy ott teljesen szabad kezet kaphattok. Így a mellékpakliba leginkább képességekkel készüljetek, tulajdonképpen mind a 10 lapotok lehet valamilyen képességlap. Egyetlen támadónk itt a két Tüzes Ököl, ami úgy jó, ahogy van, kár is tagadni. A két Párbaj pedig általában komoly fejtörést és zavart okoz majd ellenfeleinknél, így mindenképpen itt a helye ebben a Kobold koncepcióban.

Majd érkezhet a közép és végjátékra a két új Hátas, ami szerintem az egyik legerősebbek közé tartozhat, és minden hatása tökéletesen illeszkedik a fent említett alapötletekhez, így ha a többi képességet variáljátok is, Hátasból próbáljatok azért beszerezni legalább egyet.

Páncélzatból nem vittem túlzásba a dolgot, de ez a három mindenképpen kelleni fog, és bármelyik karakterünkre rárakhatjuk, akire megéri majd. Italok terén pedig a 2 Életerő volt nagy kérdés számomra, ha úgy alakul, lehet az is mellékpakli tárgya, akár másik italra (mondjuk Gyógyítás Itala vagy +1 Mágia Ellenállás). A magabiztosság pedig leginkább laphúzásra fog elmenni a játék korai szakaszában, később felhúzva pedig nyugodtan tartogassuk gyógyításra, velük is nyerhetünk köröket, akárhogyan is használjuk.

No... remélem tetszett nektek ez a Koboldozós koncepció is, szombati mentor és párbaj napra őt is elkészítem, ki lehet próbálni ha lesz kedvetek. Vasárnap pedig jöhetnek a nagyágyúk, ahol letehetitek az új Profi verseny meta-alapjait, hiszen rengeteg az újdonság, bőven van mit megtapasztalni és tesztelni.
Kíp in táccs. Kávé!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/593836798575592

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5