Egy rendhagyó ŐH verseny margójára

2023.10.25

A kecskeméti Ősök Hajnala közösség októberben sem maradt párbajlehetőség nélkül, mivel sor került a Hollók és Próféciák versenysorozat immár negyedik eseményére. A cím témamegjelölő is, hiszen tényleg minden rendhagyó volt a versenyünkön! Az eredetileg 14 órára tervezett indulás több versenyző akadályoztatása miatt előre csúszott 12:00-ra, valamint a megszokott lebonyolítási rendszer is folyamatosan módosult és alakult a helyszínen. Az mindenképp biztató, hogy a legfiatalabb versenyző mindössze 8 éves volt! Innen is gratulálunk az eredményes és kitartó helytállásért. Külön megjegyzem, életemben először láttam valakinél 17-es páncélértékkel megáldott falakat! A lebonyolítást tovább nehezítette, hogy többeknek idő előtt kellett otthagyni a TCG Webshop otthonos Klubhelyiségét.

A sorsolást követően elkezdődtek az első mérkőzések. Volt itt minden! Jöttek hatalmas pofonosztó törpök, befutott az ork haderő, bekukkantottak a kultisták, de a jéggel bűvészkedő tündék is megmutatták mire képesek. A rendezvény kiemelkedett még abból a momentumból, hogy tiszteletét tette nálunk a játék atyja, aki a 12 főt számláló klubesemény párbajgőztől forró hangulatába csöppenhetett bele és egyből egy izgalmas kis sorsolással készült minden rendezvényt megtisztelő játékosnak!

Számomra külön élmény, hogy ilyen gazdag palettát hoztak a benevezők és a következő felismerés: Egyre fiatalabb korosztályokat képes megmozgatni kedvenc párbajjátékunk! Színes csataterekből és kegyetlen mészárlásból is jutott bőven minden asztalnak. Jöttek új koncepciók a hópárducokkal, de olyan már-már eltűnő lapok is megmutatták valódi erejüket, mint a Tüzes Öklök miatt háttérbe szorult Parasztlengők. Egy külső szemlélő inkább családi napnak, mint komoly versenynek könyvelhette el a Hollók és Próféciák újabb állomását, pedig hatalmas csatáknak lehettünk szem és fültanúi!

Az eredményekről nem áll szándékomban írni, inkább átadom a szót az ötletelések és megvalósítások felelősének, a verseny díszvendégének: Ádinak! Reméljük, jelenléteddel újra megtiszteled lelkes és egyre bővülő közösségünket!


Végre sikerült időt találnom és elutaznom Kecskemétre, mely ŐH régiót pont 2 éve kezdtünk el Barnival megálmodni. Azóta Kecsó szépen régióvá formálódott Cegléddel karöltve és a TCG webshop egyik klubhelységét is szépen elfoglaltuk :) A kecskeméti régióban általános érzés a jó hangulat és a kiegyensúlyozott kártyázós légkör, valamint jellemző a fiatalabb generáció jelenléte is, nem történt ez másképp most sem.

A versenyre végül 9 játékos nevezett, mely a következő végeredményt hozta:

1. Attila, 2. Mészi, 3. Geraldo, 4. István, 5. Ádám, 6. Kova, 7. Hanna, 8. Barni, 9. Axel

Az eredmény szoros volt és a törpék mesterének győzelmével zárult, GG! Egyszer végre mi is párbajozunk egyet Attila :) 

Ezzel a 6 részes Hollók versenysorozat állása 4 verseny után: 3 Mészi és 1 Attila Győzelem, szóval 2 még hátra, ráadásul a következő alkalom várhatóan november 11-én. Gyertek el ti is! ;)

Mészi & Ádi